Sport

Alexandra Dulgheru dă din coate

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 428 vizualizări
In drumul spre revenirea în prima sută a tenisului mondial, ea a învins-o pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, în turneul de la Bastad, la care principalele favorite sunt Serena Williams şi Simona Halep

Jucătoarea romană de tenis Alexandra Dulgheru, fost număr 26 mondial, în prezent pe poziţia 274 din cauza accidentărilor repetate încearcă în ultima vreme să reintre în elita tenisului mondial. Calificată în turneul de 235.000 de dolari de la Bastad, Alexandra a reuşit în primul tur o victorie preţioasă în faţa jucătoarei franceze Caroline Garcia (81 WTA), cu scorul de 7-6, 6-1. În turul doi, Alexandra Dulgheru va întalni o altă franţuzoaică, Virginie Razzano (145 WTA), care  a obţinut o victorie suprinzătoare în faţa favoritei nr. 7, Silvia Soler (Spania). În turneul suedez, favorita nr. 2 este Simona Halep, care o va întalni astăzi pe o reprezentantă a gazdelor acceptată cu wild-card, Rebeca Peterson. Primul cap de serie este Serena Williams, care a trecut cu 6-1, 6-2 de Sesil Karatanceva, o jucătoare bulgară care reprezintă Uzbekistanul. Surpriza zilei a fost realizată de Andrea Gamiz (Venezuela) care a învins-o pe a patra favorită, Ţvetana Pironkova (Bulgaria), cu scorul de 6-1, 6-3.
* În turneul de la Bad Gastein (Austria), Alexandra Cadanţu s-a calificat şi ea în turul secund, după Irina Begu. Alexandra (70 WTA) a caştigat un joc de peste o oră şi jumătate, cu brazilianca Maria-João Kohler (117) şi o va întalni în turul secund pe Karin Knapp (Italia, 69 WTA, nr. 8), care a caştigat în primul tur, scor 6-3, 6-2 în faţa rusoaicei Valeria Solovieva, calificată în turul II la dublu împreună cu Raluca Olaru. Cealaltă jucătoare romană de la Bad Gastein, Elena Bogdan (372 WTA, venită din calificări) a cedat cu 6-7, 6-2, 4-6 partida cu austriaca Lisa-Maria Moser (725 WTA!), venită din calificări. La dublu, Elena Bogdan şi bulgăroaica Aleksandrina Naidenova au fost învinse (0-6, 6-3, 1-10) de perechea Sandra Klemenschits/Andreja Klepac (Austria/Slovenia), care va întalni în turul următor cuplul Olaru / Solovieva.

* După un turneu foarte bun la Stuttgart, unde a ajuns pană în semifinale, Victor Hănescu, locul 52 ATP, a ratat calificarea în turul doi al rneului de la Hamburg (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 1.230.500 de euro. El a fost învins, scor, 6-4, 4-6, 1-6 de slovenul Blaz Kavcic, poziţia 135 în ierarhia mondială. Nici la dublu nu ne-a mers bine la Hamburg, perechea Horia Tecău/Horacio Zeballos (Romania/Argentina), fiind eliminată cu 4-6, 4-6 de cuplul Frantisek Cermak/Filip Polasek (Cehia/Slovacia).
* Marius Copil s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Recanati (Italia), dotat cu premii totale de 30.000 de euro, după ce a dispus greu, în trei seturi, cu 3-6, 7-6, 6-2, de bosniacul Aldin Setkic. Copil îl va întalni, în turul secund, pe elveţianul Michael Lammer (3-6, 7-5, 6-4 cu rusul Aslan Karaţev).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.