Sport

Ciao, Sorana, Simona e şefa!

Ziarul de Vrancea
15 iul 2013 638 vizualizări
Halep a devenit cea mai bine clasată jucătoare romană după ce a caştigat turneul de la Budapesta, ocupand locul 23 în ultimul clasament WTA

Simona Halep, care a caştigat, duminică, turneul de la Budapesta, a urcat şapte locuri şi se află pe poziţia 23 WTA, cu 1.885 de puncte, cea mai bună clasare din cariera sportivei de 21 de ani, ea devenind şi jucătoarea de tenis din Romania cel mai bine clasată în această ierarhie, în locul Soranei Cîrstea. Alexandra Cadanţu, eliminată în semifinale la Budapesta de Simona Halep, a urcat zece locuri, pană pe 70, în schimb, Sorana Cîrstea a coborat de pe poziţia 26 pe 33. Monica Niculescu se menţine pe locul 47, în timp ce Irina-Camelia Begu a coborat de 59 pe 74. Din Top 200 mai face parte Andreea Mitu - coborare de pe 174 pe 180. La dublu, Monica Niculescu se menţine pe locul 50, iar Irina Begu se află pe locul 55, în urcare de pe 57. Raluca Olaru a coborat de pe locul 80 pe 81.
În clasamentul ATP, Victor Hănescu a coborat un loc în clasamentul ATP dat publicităţii luni, de pe 51 pe 52, rămanand cel mai bine clasat jucător roman. Şi Adrian Ungur a coborat două locuri, aflandu-se pe 94, în timp ce Marius Copil a coborat patru locuri, de pe 132 pe 136. Tot o coborare a înregistrat şi Victor Crivoi, care a ieşit din Top 200, după o cădere de 14 locuri, aflandu-se pe 208. La dublu, Horia Tecău se menţine pe locul 16, cu 3.710, iar Florin Mergea se află pe 68, cu 1.106 puncte.
* Irina Begu a debutat cu succes în turneul din localitatea austriacă Bad Gastein (235 mii dolari), în care este favorită numărul 3.  Ea a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-3, pe Carina Witthoeft (Germania), beneficiară a unui wild-card şi poziţia 186 în ierarhia mondială. În turul doi, Irina-Camelia Begu o va întalni pe învingătoarea partidei dintre Jasmina Tinjic (Bosnia-Herţegovina, 255 WTA), jucătoare venită din calificări şi Yvonne Meusbürger (Austria, 86 WTA), care a fost învinsă, duminică, de Simona Halep, în finala turneului de la Budapesta.  Pe tabloul principal al acestui turneu s-a calificat şi Elena Bogdan (372 WTA), care a învins-o în ultimul tur al calificărilor, cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră şi jumătate, pe Ana Bogdan (365).

Ultimele finale ale săptămanii

Newport (ATP): Nicolas Mahut (Franţa) - Lleyton Hewitt (Australia) 5-7, 7-5, 6-3. Mahut, în varstă de 31 de ani, a avut o zi-maraton duminică, după ce a jucat şi a caştigat trei meciuri: semifinala cu americanul Michael Russell (6-2, 6-2), finala cu Hewitt (5-7, 7-5, 6-3) şi semifinală la dublu cu Édouard Roger-Vasselin în faţa perechii braziliene Marcelo Demoliner/Andre Sa, scor 6-4, 7-6. Mahut, numărul 127 mondial înainte de turneu şi care a urcat pană pe 75, a venit la turneul de la Newport în baza unui wild-card.
Palermo (WTA): Roberta Vinci (Italia) - Sara Errani (Italia) 6-3, 3-6, 6-3. Vinci, în varstă de 30 de ani, a caştigat al doilea turneu în acest an, după cel de la Katowice, şi al nouălea din carieră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.