Sport

Atletismul, pe urmele ciclismului

Ziarul de Vrancea
15 iul 2013 405 vizualizări
După Gay, Powell! fostul recordman mondial al sutei de metri a fost şi el depistat pozitiv * Asafa Powell susţine că i s-a introdus fără voie substanţa în corp * ADIDAS a suspendat contractul de reprezentare cu Tyson Gay

Nu s-au stins ecourile veştii că Tyson Gay (cel mai bun performer mondial al sezonului la 100 metri) s-a dopat şi o nouă bombă zgalţaie lumea sprintului mondial. Jamaicanul Asafa Powell, fost deţinător al recordului mondial la 100 metri, campion olimpic în 2008 cu ştafeta ţării sale, a fost şi el depistat pozitiv. El a declarat că nu este un "trişor", subliniind că singura sa greşeală este că nu a fost mai atent. Jamaicanul de 30 de ani a afirmat că a fost depistat pozitiv cu un produs stimulant (oxilofrin). "Vreau să-mi asigur familia, prietenii şi fanii că nu am luat niciodată voluntar produse interzise. Nu sunt şi nu am fost niciodată un trişor. Greşeala mea nu este că am trişat, ci că nu am fost mai vigilent", a declarat Powell, care a spus că este "devastat". "O anchetă a fost începută de staff-ul meu pentru a afla cum a ajuns această substanţă în corpul meu", a precizat Powell. Asafa face parte dintr-un grup de cinci sportivi jamaicani depistaţi pozitiv la selecţiile naţionale de la Kingston. Şi Sherone Simpson, vicecampioană olimpică la 100 m în 2008, a anunţat că a fost depistată pozitiv, menţionand acelaşi produs ca şi Powell şi afirmand că nu l-a luat în cunoştinţă de cauză. Allison Randall, care a participat la JO-2012 la proba de aruncare a discului, a afirmat că face parte din acest grup, invocand şi ea lipsa de vigilenţă şi o neînţelegere.
Cotidianul jamaican The Gleaner susţine că sportivii ar fi putut ingera substanţa interzisă consumand un supliment alimentar nou introdus în grupul de antrenament. Powell şi Simpson se antrenează la MVP Track Club în Jamaica, sub ordinele lui Stephen Francis. Potrivit mesajelor scrise pe contul oficial de Twitter al lui Powell de către agenta sa, Tara Playfair-Scott, individul care i-ar fi dat lui Powell suplimente alimentare ar fi fost arestat în Italia, iar camera lui ar fi fost percheziţionată de autorităţile locale.
Tot duminică, sprinterul american Tyson Gay a anunţat că a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc în perioada 10-18 august. Producătorul de echipament sportiv ADIDAS a decis să suspende contractul de imagine pe care îl avea în desfăşurare cu Tyson Gay. "Suntem şocaţi de recentele acuzaţii, şi chiar dacă noi credem în prezumţia de nevinovăţie pană la proba contrarie, contractul nostru cu Tyson este suspendat", a declarat un purtător de cuvant al ADIDAS.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.