Sport

Ambulanţă de reanimare ţinută pe tuşă din cauza lipsei medicilor

Raluca Manolache
14 iul 2013 608 vizualizări
Deşi la UPU ar trebui să lucreze 13 medici, în acest moment bolnavii sunt trataţi de doar şase doctori

Ambulanţa de reanimare, care a ajuns în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), nu a ieşit din garaj fiindcă nu există personal calificat. Din lipsa medicilor de urgenţă, ambulanţa de tip C nu poate fi folosită. "Ambulanţa tip C a urmat procedurile de înmatriculare, iar ISU poate pune la dispoziţie personal paramedical însă va putea fi operaţionalizată în momentul în care UPU va putea asigura personal specializat medical în medicina de urgenţă", a precizat lt. Cristina Duţă, purtătorul de cuvant al ISU Vrancea. Se cunoaşte faptul că UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani se confruntă în ultimii ani cu deficit de personal. Deşi 13 medici ar trebui să aibă grijă de sănătatea bolnavilor care ajung la urgenţe, doar şase medici au în maini viaţa acestora. În consecinţă, ambulanţa de tip C primită de ISU la începutul acestui an nu va fi folosită prea curand. La începutul acestui an ISU a primit două ambulanţe de prim ajutor tip B şi o ambulanţă de reanimare tip C, care au dotări de ultimă generaţie şi care sunt conectate la sistemul de telemedicină. Personalul va putea transmite în timp real informaţii despre starea pacienţilor preluaţi către centrul de telemedicină din Constanţa, de care aparţine SMURD Vrancea. Ambulanţele au fost obţinute ca urmare a implementării de către Consiliul Judeţean Vrancea şi consiliile judeţene din regiunea de Dezvoltare Sud – Est a proiectului “Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţii în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud – Est”. Este vorba despre o investiţie de peste 270.000 de euro cu bani europeni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.