Sport

Barajul apei de ploaie

Ziarul de Vrancea
12 iul 2013 544 vizualizări
Partida Concordia Chiajna - Rapid Bucureşti, pentru un loc în Liga I se dispută astăzi, de la ora 21:00, chiar dacă echipa ilfoveană a cerut la TAS revocarea hotărarii FRF de a se disputa acest baraj

Tehnicianul Ionuţ Chirilă a declarat, ieri, că gruparea Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărarii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerand că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon. "Vom juca din fair-play acest meci. Concordia Chiajna a făcut o acţiune la TAS ieri, privind suspendarea şi revocarea acestui baraj pe considerente de nelegalitate. Comisia Naţională de Licenţiere a anulat dreptul de joc al Rapidului printr-o hotărare definitivă pe care Rapid a pierdut-o, inclusiv la Comisia de Apel. Din punct de vedere legal Rapid nu poate juca în Liga I în anul competiţional 2013-2014. Rapid a făcut apel, a pierdut şi, nemergand la TAS, acea decizie a devenit definitivă şi irevocabilă", a spus Chirilă într-o conferinţă de presă. El a menţionat că echipa Concordia Chiajna, spre deosebire de Rapid, are dreptul de a evolua în Liga I: "Concordia poate juca pentru că există o hotărare a Comitetului Executiv, din 6 iulie, în care se spune că pentru completarea locurilor vacante, atunci cand o echipă nu are licenţă, prima formaţie după linie va completa locul al 18-lea. Acest baraj nu îşi are sensul".
Chirilă a precizat că gruparea Concordia a făcut şi un demers la FRF pentru revocarea hotărarii privind disputarea barajului. Tehnicianul a adăugat că este convins că echipa sa va avea caştig de cauză la TAS. El a subliniat că, în cazul în care Concordia va pierde barajul, toate adversarele Rapidului, începand din prima etapă, vor apela la TAS. Criteriul de licenţiere se află în stansă legătură cu criteriul sportiv, este de părere tehnicianul formaţiei Concordia. "Pentru că puteam să îi promit şi eu lui Marica un milion de euro, să îi plătesc 50.000 de euro în prima lună şi după aia să intru în insolvenţă. Iar Marica juca meciul ăsta. Noi vom juca această partidă din respect pentru fotbal. Această partidă este nelegală din punct de vedere al regulamentului", a afirmat el.
Referitor la partida care se va disputa astăzi, de la ora 21:00, pe stadionul Dinamo, Ionuţ Chirilă continuă ca Rapid este favorită: "Rapid are un avantaj datorită experienţei jucătorilor, apoi au şi un public formidabil. Va fi un meci echilibrat, însă consider că Rapid este favorită datorită tradiţiei. Eu şi echipa vrem să jucăm în Liga I. O să spunem asta pe teren. în momentul acesta nu există o primă de victorie pentru jucători la acest baraj", a spus tehnicianul.
Team managerul echipei Rapid, Dănuţ Perjă, a declarat că în unsprezecele formaţiei giuleştene nu sunt mari schimbări faţă de sezonul precedent, dar dezavantajul principal înaintea barajului cu Concordia este pregătirea fizică a fotbaliştilor. "Lotul nostru este decimat din punct de vedere al pregătirii, dar valoric stăm destul de bine. Cu excepţia celor trei jucători valoroşi pe care i-am pierdut, Peçanha, Herea şi Roman, avem cam acelaşi lot din sezonul trecut. Vom vedea pană la ora meciului cine va juca. Va fi foarte greu pentru jucătorii noştri, pentru că unii dintre ei au 11 zile de antrenamente, alţii doar cinci. Aşa că eu mă bazez mai mult pe determinarea lor în acest meci, iar ceilalţi vor compensa cu valoare", a spus oficialul rapidist.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.