Sport

Lupi mancaţi de oi

Ziarul de Vrancea
11 iul 2013 980 vizualizări
Steaua a zdrobit Petrolul cu 3-0 (3-0) în primul meci oficial al noului sezon fotbalistic intern: Supercupa Romaniei Steaua: Tătăruşanu - Georgievski ('66 - Prepeliţă), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Popa, Iancu ('57 - Stanciu), Tănase - Nikolic ('61 - Piovaccari). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Petrolul: Peçanha - Achim, Manasse, Neag ('56 - Romario), Guillerme - Mustivar ('80 - Cristescu), Hoban - Boudjemaa, Grozav, Cristea ('56 - Teixeira) - Hamza. Antrenor: Cosmin Contra. 
Arbitru: Ovidiu Haţegan.
Cartonaşe galbene: Tănase, Bourceanu / Manasse (2), Grozav, Guilherme
1-0, min. 21: Nikolic reia în plasă din voleu, după ce Tănase l-a driblat pe Achim şi a centrat precis de pe stanga.
2-0, min.32: Szukala, lovitură de cap de la 10 metri, dintr-o lovitură liberă executată de Bourceanu, de pe partea dreaptă
3-0, min. 42: Pintilii, şut năprasnic de la 16 metri, dintr-o pasă înapoi a lui Georgievski.
Galeria echipei Petrolul este cunoscută sub numele de "Lupii Galbeni", poreclă care s-a extins asupra echipei. Steliştii sunt numiţi de inamici "oi", aluzie la rădăcinile profesionale ale patronului de izbelişte, Gigi Becali. O denumire neelegantă, pentru că jucătorii de la Steaua numai de resemnare mioritică nu pot fi acuzaţi, bine fortificaţi nemţeşte de tandemul Laurenţiu Reghecampf - Thomas Neubert. Lăsand zoologia la o parte, s-au întalnit pe Arena Naţională laureatele sezonului trecut, campioana şi deţinătoarea Cupei care, în primăvară, au jucat cel mai spectaculos fotbal din campionatul terminat. Însă încă de la început s-a văzut că tocmai lupii au fost pe post de mioare, primul gol al lui Nikolic fiind prefaţat de o intervenţie curajoasă a noului portar prahovean, Peçanha, în faţa lui Iancu, la o deschidere de clasă a lui Tănase, aflat în mare vervă. În min. 28, s-a rupt şi echilibrul numeric, cand Nikolic a ştiut să scoată penalty la o împingere a lui Yamissi Manasse, care a văzut al doilea cartonaş galben. Parada lui Peçanha la SMS-ul lui Bourceanu putea fi un semnal de relansare a "lupilor" şi Tătăruşanu a fost întrebuinţat serios la şuturile lui Guilherme şi Hoban, iar bijuteria lui Szukala cu capul şi trasorul lui Pintilii au pus un scor pe tabelă, la care nici cei mai înfierbantaţi suporteri stelişti nu se aşteptau la pauză. A mai fost, desigur, şi o repriză secundă, una frumoasă şi curată, în care Steaua a dirijat ostilităţile, iar Petrolul a încercat să-şi salveze onoarea. A intrat şi mult trambiţatul Piovaccari la Steaua, remarcat printr-o ratare în poziţie de 1-1 cu Peçanha. Şi asta a fost totul.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.