Sport

MOZAIC STIEI SPORTIVE: "U" Cluj a primit licenţa

Ziarul de Vrancea
5 iul 2013 551 vizualizări
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanţelor Sistemului Naţional de Licenţiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, preşedintele grupării ardelene

În acest moment, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul clubului Universitatea Cluj, în Liga I sunt 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv şi de licenţiere. O decizie în ceea ce priveşte numărul echipelor care vor participa în sezonul viitor al Ligii I se va lua, sambătă, în cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal .

Craiova lui Mititelu se mută la Petroşani

FC Universitatea Craiova a primit aprobarea Consiliul Local şi va disputa meciurile de pe teren propriu la Petroşani, finanţatorul Adrian Mititelu urmand să achite o chirie de 1.000 de euro plus TVA pentru fiecare meci, precum şi 25% din încasările din bilete. Consiliul Local Petroşani a aprobat, ieri, în unanimitate cererea depusă de Adrian Mititelu care doreşte să înscrie echipa ediţia 2013-2014 a Ligii a II-a. Asocierea dintre autorităţile locale şi Mititelu este valabilă în perioada 15 iulie 2013- 15 iulie 2014 cu posibilitatea de prelungire. După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, cate un loc în Liga a II-a atat clubului condus de Mititelu, conform unei hotărari a Curţii de Apel Bucureşti, cat şi Primăriei Craiova, locuri neocupate pană în prezent.

CFR Cluj vinde şi cumpără

Clubul CFR Cluj a confirmat, ieri, pe site-ul oficial, transferul mijlocaşului defensiv ivorian Bakary Saré la campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb.  Mijlocaşul ivorian va semna un contract pe cinci ani cu gruparea croată Dinamo Zagreb, care l-a legitimat în această vară şi pe fundaşul portughez Ivo Pinto, tot de la fosta campioană a Romaniei, a anunţat publicaţia Vecernji list. Potrivit sursei citate, suma de transfer a lui Sare (23 de ani) ar fi de 500.000 de euro. Bakary Saré a mai evoluat pentru Anderlecht Bruxelles şi Rosenborg Trondheim. În schimb, CFR a achiziţionat un fundaş portughez, Gonçalo Jardim Brandão (27 ani), care a evoluat ultima oară la echipa italiană Cesena.

Adversari în FIBA Eurochallenge

Echipele de baschet masculin BC Mureş, CSM Oradea şi Gaz Metan Mediaş şi-au aflat adversarele din grupele FIBA Eurochallenge, la tragerea la sorţi de ieri. Potrivit tragerii la sorţi de la München, cele trei echipe romaneşti au următoarele adversare:  CSM Oradea (grupa B) - Atomeromu (Ungaria), Krasnîe Krîlia (Rusia), RH Gazientep (Turcia); Gaz Metan Mediaş (grupa D): Triumph Liuberţîi (Rusia), L-V Kormend (Ungaria), BC Kiev (Ucraina); BC Mureş (grupa H): Ţmoki Minsk (Belarus), Szolnoki Olaj (Ungaria), Rilski Sport (Bulgaria). La startul ediţiei 2013-2014 se află 32 de cluburi, care au fost împărţite în opt grupe, pe criterii geografice. Echipele romaneşti fac parte din conferinţa a doua.  Primele două clasate din fiecare dintre cele opt grupe se va califica în faza următoare.  Meciurile vor începe în 24 octombrie, turneul Final Four fiind programat între 25-27 aprilie 2014.

Mergea pană în semifinale

Perechea Florin Mergea/André Sa (Romania/Brazilia), cap de serie numărul 2, a ratat, ieri, calificarea în finala probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Braunschweig (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 106.500 de euro. Mergea şi Sa au fost învinşi, în semifinale, cu scorul de 6-7, 6-7 după o oră şi 43 de minute, de cuplul polonez Tomasz Bednarek/Mateusz Kowalczyk.

Anelka va fi coleg cu Tamaş

Atacantul francez Nicolas Anelka, liber de contract, a semnat cu West Bromwich Albion, a anunţat, joi seară, clubul englez la care este legitimat şi Gabriel Tamaş. WBA va fi al 11-lea club din cariera jucătorului de 34 de ani, al şaselea din Anglia, după Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton şi Chelsea. Anelka va purta la West Bromwich tricoul cu numărul 39.

Toni a plecat la Verona

Atacantul Luca Toni, care nu şi-a prelungit contract cu echipa AC Fiorentina, a semnat, ieri, o înţelegere pe un sezon cu nou-promovata Hellas Verona. Luca Toni, în varstă de 36 de ani, a caştigat titlul mondial în 2006 cu naţionala Italiei. Atacantul a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Modena, Empoli, Fiorenzuola, Lodigiani, Treviso, Vicenza, Brescia, US Palermo, Bayern München, AS Roma, Genoa, Juventus Torino şi Al-Nasr.

Şi Togo a fost depunctată

FIFA a decis, ieri, ca reprezentativa statului Togo să piardă la "masa verde", scor 0-3, meciul cu naţionala Camerunului din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, deoarece a folosit un jucător în stare de suspendare. "Meciul a fost declarat pierdut pentru Togo, iar federaţia a fost amendată cu 6.000 de franci elveţieni", se arată în comunicatul FIFA. Togo l-a folosit pe mijlocaşul Alaixys Romao, care era suspendat, în meciul pe care l-a caştigat pe teren în faţa Camerunului, cu scorul de 2-0, la 9 iunie. Tot joi, FIFA a decis suspendarea provizorie cu efect imediat a Federaţiei Cameruneze de Fotbal (FECAFOOT), din cauza implicării guvernului. Camerun a devenit lider în grupa I din preliminariile zonei africane, după ce a caştigat la masa verde pierdut meciul pierdut pe teren la începutul lunii trecute în faţa Togo.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.