Sport

"Athletissima" la nivel înalt

Ziarul de Vrancea
5 iul 2013 581 vizualizări
Ancuţa Bobocel şi-a îndeplinit baremul pentru Mondiale în cadrul concursului de Diamond League de la Lausanne * performanţă nemaiîntalnită de 19 ani la săritura în înălţime: 2,41 m pentru ucraineanul Bohdan Bondarenko! * Tyson Gay îi aruncă mănuşa lui Bolt

Sportiva Ancuţa Bobocel s-a clasat, joi, pe locul cinci în proba de 3.000 metri obstacole din cadrul reuniunii atletice "Athletissima" de la Lausanne, contand pentru circuitul Diamond League. Cursa s-a desfăşurat într-un ritm extrem de rapid, datorat prezenţei atletelor etiopiene, care s-au clasat pe primele patru locuri, caştigătoarea, Hiwot Ayalew, reuşind cea mai bună performanţă mondială a sezonului, cu 9:17,66, urmată de Sofia Assefa, Etenesh Diro şi Almaz Ayana. Clasată imediat în urma lor, Ancuţa a realizat cel mai bun rezultat personal al anului, 9:37,52, cu care şi-a îndeplinit cu mult baremul pentru Campionatele mondiale de la Moscova, care era de 9:43 (baremul A). Cu o performanţă senzaţională s-a încheiat proba masculină de săritura în înălţime. Ucraineanul Bohdan Bondarenko (23 de ani), care a "explodat" în acest an, a realizat o săritură de 2,41 m, cea mai bună din ultimii 19 ani. Săritura a intervenit într-un moment în care, vicecampionul olimpic de la Londra, Erik Kynard (SUA), preluase conducerea cu un rezultat de 2,37 m. În mod surprinzător, Bondarenko a renunţat la 2,39 m şi a cerut 2,41 m, înălţime pe care trecut-o din ultima încercare, ceea se americanul nu a reuşit. Bondarenko nu s-a mulţumit numai cu atat ci a încercat depăşirea recordului mondial stabilit acum 20 de ani la Salamanca de cubanezul Javier Sotomayor (2,45 m), însă a ratat toate cele trei încercări la 2,46 m. Totuşi, prin acest 2,41 m, Bondarenko a depăşit şi recordul arenei din Lausanne, cat şi recordul Ucrainei care datează de pe vremea Uniunii Sovietice, Rudolf Povarniţîn fiind în 1986, primul om care a atins graniţa de 2,40 m.
Mult-aşteptata cursă de 100 m s-a desfăşurat în absenţa legendei vii Usain Bolt, însă s-a încheiat cu un rezultat perfect. Cu un vant din spate la limita admisă (2 m/s), americanul Tyson Gay a încheiat învingător într-un timp de 9,79 s, în faţa fostul recordman mondial Asafa Powell (Jamaica), cronometrat în 9,88 s. Gay (32 de ani, triplu campion mondial în 2007) este într-o formă deosebită, el avand în acest an şi un cronometru de 9,75 s, în concursul de la Des Moines (Iowa). În proba feminină de aruncarea discului, atleta croată Sandra Perkovic a reuşit o aruncare de 68,96 m, cea mai bună performanţă mondială a anului, cu aproape o jumătate de metru mai bine decat precedenta, deţinută tot de ea, din 25 mai, de la reuniunea din New York (68,48 m).Cu o desfăşurare palpitantă la un nivel înalt, proba de aruncare a greutăţii a revenit americanului Ryan Whitling, care s-a revanşat în faţa marelui său rival de acasă, Reese Hoffa, caştigand cu un nou record al mitingului, 21,88 m.
Dintre ceilalţi învingători merită menţionaţi: Dawn Harper Nelson (SUA) - 12, 53 s la 100 m garduri; Javier Culson (Porto Rico) -48,14 s la 400 m garduri; Blessing Okagbare (Nigeria) - 6,98 m la lungime feminin; Francena McCorory (SUA) - 50,36 s pe 400 m.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.