Sport

Bătălia Rinului pe terenul de tenis

Ziarul de Vrancea
4 iul 2013 480 vizualizări
Cine ar fi pariat, înainte de Wimbledon, pe o finală feminină între Marion Bartoli şi Sabine Lisicki?

Acum şase ani, jucătoarea franceză Marion Bartoli pierdea prima sa finală de la Wimbledon în faţa americancei Venus Williams. În 2013, Marion reuşeşte, la 28 de ani să ajungă din nou în ultimul act al celui mai prestigios turneu de tenis din lume, profitand şi de veritabila hecatombă a favoritelor în turneul feminin. Cu un parcurs relativ mai uşor, Marion Bartoli a ajuns în semifinală cu jucătoarea belgiană Kirsten Flipkens. Acum şase ani, pentru a ajunge în finală, a înfrant rezistenţa unei alte belgience, Justine Henin, mult mai puternică decat ceea ce reprezintă astăzi Flipkens. Belgianca s-a "consumat", practic, în sfertul cu Petra Kvitova, iar în partida care o putea duce în ultimul act, s-a arătat timorată, nervoasă pe alocuri şi cu probleme medicale. Pe Kirsten a necăjit-o genunchiul la mijlocul setului secund şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar scorul era deja atunci 6-1, 3-0 pentru Marion. Cu totul, a fost nevoie de 62 de minute, pentru ca Marion Bartoli să caştige cu 6-1, 6-2. Ea are şansa dea deveni prima caştigătoare din Franţa la Wimbledon, după Amélie Mauresmo în 2006.
Mult mai complicată a fost semifinala a doua, dintre Agnieszka Radwanska şi Sabine Lisicki, două jucătoare puternice, cu servicii ca din tun. Un plus pentru germană în primul set, desfăşurat liniar, cu un break al Sabinei la momentul oportun (6-4). În setul II, Radwanska a început să joace din ce în ce mai bine şi situaţia s-a prelungit şi în decisiv, dar de la 6-4, 2-6, 0-3, Lisicki a prins din nou aripi. A recuperat două break-uri şi, la scorul de 7-7 a reuşit să caştige pe serviciul polonezei, break care s-a dovedit decisiv. Din trei mingi de meci, pe propriu serviciu, Sabine a valorificat-o pe cea de-a doua şi Sabine Lisicki intră în prima sa finală de Wimbledon. Finală care va avea loc sambătă, dar pană atunci, astăzi au loc semifinalele masculine: Djokovic - Del Potro şi Murray - Janowicz.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.