Sport

Tecău se bate la dublu mixt

Ziarul de Vrancea
3 iul 2013 452 vizualizări
Impreună cu indianca Sania Mirza, romanul s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon * Djokovic şi Martin del Potro sunt primii semifinalişti ai turneului masculin

Eliminat în proba de dublu masculin, împreună cu Max Mirnîi (Belarus), tenismaul roman Horia Tecău a reuşit să ajungă în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, la dublu mixt, unde, de data aceasta face echipă cu Sania Mirza, o jucătoare indiană care face foarte bine dublu. De altfel, Sania nici nu prea mai joacă simplu, deşi a fost numărul 27 mondial în 2007. În clasamentul individual de dublu, jucătoarea hindusă ocupă locul 18, are 18 victorii în turnee şi o finală de Grand Slam, jucată în urmă cu doi ani la Roland Garros împreună cu Elena Vesnina, pierdută în faţa cehoaicelor Andrea Hlavackova şi Lucie Hradecka. La dublu mixt a caştigat Australian Open în 2009 şi Roland Garros în 2012, alături de compatriotul ei, Mahesh Bhupathi.
Tecău şi partenera sa au obţinut două victorii în două zile: calificaţi direct în turul II, în calitate de capi de serie numărul 2, ei au trecut mai întai de cuplul german Julia Görges/Martin Emmrich, scor 6-3, 6-4 şi, apoi, a trecut şi în optimi de un cuplu mai puternic, Alizé Cornet / Eric Butorac (Franţa / SUA) cu 6-1, 7-5. În sferturi, Sania şi Horia vor întalni învingătoarea partidei dintre capii de serie nr. 8 şi 10, respectiv, Kristina Mladenovic / Daniel Nestor (Franţa / Canada) şi Cara Black / Aisam Qureshi (Zimbabwe / Pakistan).
În ceea ce priveşte probele de simplu, marţi au fost stabilite semifinalele feminine, care se vor disputa astăzi: Sabine Lisicki - Agnieszka Radwanska, respectiv, Marion Bartoli - Kirsten Flipkens, ultima realizand o mare surpriză prin eliminarea caştigătoarei de acum doi ani, Petra Kvitova (Cehia). Ieri a fost randul băieţilor să joace sferturile, primii doi semifinalişti fiind liderul mondial, Novak Djokovic (Serbia) şi Juan Martin del Potro (Argentina, nr. 8). Djokovic a reuşit să se impună în faţa unui jucător foarte tare, de care a mai fost învins şi în trecut, cehul Tomas Berdych. Scorul de 7-6, 6-4, 6-3 arată o rezistenţă deosebită a cehului în primul set, pierdut la mare luptă. În setul al doilea, Berdych a reuşit să caştige pe serviciul lui "Nole", care s-a îndarjit, a luat imediat break-ul înapoi pentru ca apoi să-şi adjudece partida cu multă siguranţă. Victoria lui del Potro în faţa lui David Ferrer nu este o surpriză, chiar dacă spaniolul este numărul 4 mondial. Jucătorul din Argentina, fost caştigător la US Open în 2009, s-a impus în trei seturi, 6-2, 6-4, 7-6. În cursul serii s-au disputat şi celelalte două partide, Andy Murray (Marea Britanie) - Fernando Verdasco (Spania) şi disputa polonezilor Jerzy Janowicz şi Lukasz Kubot.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.