Sport

Teodor Apostu a luat un singur game în faţa lui Dacian Crăciun

Dan Chiriac
2 iul 2013 1134 vizualizări
Focşăneanul nu i-a putut ţine piept unuia dintre favoriţii la caştigarea titlului la „Vrancea Trophy” u Rareş Ispas, al doilea focşănean prezent pe tablou, va juca azi cu Vasile Antonescu pentru accederea în turul doi u favoritul numărul 1 a părăsit turneul, eliminat de romanul Luca Tatomir, întors duminică de la Wimbledon, unde a jucat pe tabloul juniorilor

Cel mai aşteptat meci din prima zi de pe tabloul principal de la „Vrancea Trophy-Trofeul Consiliului Judeţean” a fost partida dintre focşăneanul Teodor Apostu şi Dacian Crăciun, unul dintre romanii cu şanse pentru a accede în fazele superioare ale turneului. Teodor Apostu nu a rezistat însă ritmului impus de adversarul său şi a pierdut primele patru game-uri. Apoi, Apostu a reuşit singurul său joc din această partidă. Pană la final, Crăciun a dominat clar partida şi s-a impus cu 6-1, 6-0. Un alt meci foarte interesant din primul tur i-a opus pe Luca Tatomir şi pe favoritul numărul 1, englezul Marsalek. Romanul, participant în acest an pe tabloul de juniori la Wimbledon, a arătat un joc foarte bun şi a caştigat primul set cu 6-4. A avut avantajul unui break în actul secund, dar, la scorul de 5-3, a ratat două mingi de meci. Englezul a revenit şi a caştigat actul secund cu scorul de 7-5. Setul decisiv a început tot cu dominarea romanului care a reuşit breakul şi s-a distanţat la 3-1. Romanul a reuşit să păstreze avantajul breakului şi s-a impus cu 6-3. Francezul Michel Bois s-a impus fără probleme în faţa conaţionalului său Thomas Giraudeau. La randul său, italianul Francesco Picco a trecut în turul secund după un dublu 6-1 în faţa lui Bogdan Apostol. Cap de serie numărul 5, italianul Giulio Torroni l-a învins pe Mathieu Vierin – Italia. Aseară, pe terenurile din cadrul Complexului Sportiv „Milcovul” a intrat pe teren şi al doilea focşănean. Rareş Ispas urma să joace la dublu, alături de Alexandru Buzean. Azi, Ispas va juca şi în primul tur pe tabloul de simplu în faţa unui alt roman, Vasile Antonescu.

Calificările au oferit meciuri spectaculoase

După vremea nefavorabilă ce a afectat disputarea partidelor în cursul zilei de luni, calificările şi-au desemnat calificaţii pe tabloul principal ieri dimineaţă. Din cauza ploii din noaptea de duminică spre luni, terenurile din Complexul „Milcovul” nu au putut fi folosite pentru jocuri în prima parte a zilei de luni, fiind îmbibate cu apă. Ca urmare a eforturilor organizatorilor, până la ora 12,00, apa care băltea în unele locuri a fost îndepărtată de pe suprafaţa terenurilor care au rămas, însă, prea umede pentru siguranţa sportivilor. Tenismanii au putut intra pe terenuri pentru antrenamente la ora 15,00, iar pentru joc, doar la ora 17,00, şi doar pe terenul 1, pe care s-au disputat întâlnirile: Samuel BENSOUSSAN (Franţa) - Alexandru DANES (Franţa) 7-6 (1), 6-1 şi Ştefan APOSTOL (Romania) – Dragoş DIMA (România) 1-6, 6-3, 3-6. În aceste condiţii, celelalte jocuri de luni au fost reprogramate, iar pentru încadrarea în programul primelor zile ale săptămânii, marţi, primele partide au avut loc la orele 9.00. Ungurul Gabor Borsos l-a învins cu 6-2, 6-2 pe Artur Culicovchi, iar italianul Antonio Campo a trecut cu 6,2, 6-1 de Alexandru Buzelean. Romania a reuşit să califice încă patru jucători pe tabloul principal, Nicolae Frunză, campionul european la categoria 14 ani în anul 2012, Andras Szekely, Vasile Antonescu şi Teodor Leahu. Pierzător în ultimul tur al calificărilor, Ioan Farcaş a primit locul destinat „looky loser-ul”. Intrarea la meciuri este liberă, aşa că focşănenii care iubesc tenisul sunt invitaţi să-i urmărească pe sportivi pană pe 7 iulie, cand este programată închiderea competiţiei internaţionale. „Vrancea Trophy” este dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari şi acordă primului clasat 18 puncte ATP. (Dan CHIRIAC)

Rezultate:
Turul trei calificări:
Gabor BORSOS (Ungaria) – Artur CULICOVSCHI (Romania) 6-2, 6-2
Ştefan APOSTOL (Romania) – Dragoş DIMA (România) 1-6, 6-3, 3-6
Antonio CAMPO (Italia) – Alexandru BUZELAN (Romania) 6-2, 6-1,
Samuel BENSOUSSAN (Franţa) – Alexandru DANES (Franţa) 6-7, 1-6
Alexandru Daniel CARPEN (Romania) – Vasile ANTONESCU (Romania) 4-6,1-6
Dmitrii BASKOV (Moldova) – Andras SZEKELY (Romania) 0-6, 3-6
Ştefan VINTI (Romania) – Nicolae FRUNZĂ (Romania) 6-7,3-6
Ioan FARCAŞ (Romania)  – Teodor LEAHU (Romania) 6-7, 5-7

Tabloul principal –turul 1:
Marsalek – 1/ M.Brit - Tatomir /Rom 4-6, 7-5, 3-6
Forcin /Fra  - Leahu/ Rom
Kushanov / Ucr – Danes/ Fra
T. Apostu/Rom – Crăciun/Rom 1-6,0-6
Picco/Ita – Apostol/Rom 6-1,6-1
Frunză/Rom – Melchiorre/Ita
Antonescu /Rom – Ispas/Rom
Sabanin/Rus – Nekic/Ger
Torroni/Ita-Vierin /Ita 6-1, 6-3
Propst/Aus-Mensurado/Por 4-6, 6-3, 7-5
Campo/Ita-Szekely/Rom
Farcaş/Rom-Vibert/Fra
Kocyla /Pol-Borsos/Ung
Bois/Fra-Giraudeau/Fra 6-3,6-2
Dina,Rom-Bulant/Ceh
Hoiss/Ger-Fortuna/Ita

Tabloul de dublu:

Apostu/Culicovschi (Rom) – Forcin(Ita)/Giraudeau(Fra)
Cecarrello(Ita)/Marin (Rom) – Marsalek (M.Btrit)/Vibert (Fra)
Buzelean/Ispas (Rom) – Melchiorre/Picco (Ita)
Apostol/Vinti (Rom)  - Bulant (Ceh)/kocyla (Pol)
Fortuna/ Torroni (Ita) – Frunză/Szekely (Rom)
Carpen (Rom)/Propst (aus) – Antonescu/Tatomir (Rom)
Bensoussan/ Ntamag (Fra) – Campo (Ita)/ Mensurado (Por)
Hoiss(Ger)/Sabanin (Rus) –Bois (Fra)/Vierin(Ita)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.