Sport

Desant romanesc la Universiadă

Ziarul de Vrancea
2 iul 2013 648 vizualizări
Romania va prezenta la competiţia de la Kazan cea mai numeroasă delegaţie de la 1981 încoace

Romania va fi reprezentată la a 27-a ediţie a Universiadei de vară, care va avea loc în periaoda 6-17 iulie, la Kazan (Rusia), de o delegaţie compusă din 140 de sportivi şi oficiali, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar. La cea mai importantă competiţie organizată de Federaţia Internaţională a Sportului Universitar, Romania va fi reprezentată de cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor romaneşti la Universiadă, exceptand ediţia din 1981, organizată la Bucureşti. Finanţarea acţiunii se face de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, instituţie care deţine competenţa exclusivă pentru reprezentarea Romaniei la competiţiile oficiale organizate sub egida federaţiilor internaţionale ale sportului şcolar şi universitar. Astfel, 140 de sportivi şi oficiali romani vor fi prezenţi la Kazan, pentru a concura la 12 dintre cele 27 de discipline existente în programul competiţiei: atletism (feminin, masculin); baschet (masculin); gimnastică artistică (masculin); şah (feminin, masculin); haltere (feminin, masculin); înot (feminin, masculin); judo (feminin, masculin); scrimă (feminin, masculin); tenis de masă (feminin); rugby (masculin); sambo (masculin); lupte (feminin, masculin). Delegaţia Romaniei cuprinde sportivi cu rezultate excelente în competiţiile naţionale şi internaţionale. La atletism fac parte din lot Andreea Ogrăzeanu, campioană europeană de tineret, şi Bianca Perie, triplă campioană mondială şi dublă campioană europeană la junioare. Gimnastica va fi reprezentată de componenţi ai lotului olimpic masculin, precum Marius Berbecar, multiplu medaliat în etapele de Cupă Mondială şi la Campionatele Europene, în timp ce la scrimă Romania îşi pune mari speranţe în Simona Pop, medaliată cu argint la Europenele de la Zagreb, din luna iunie. Obiectivul delegaţiei Romaniei este clasarea printre primele 20 de naţiuni în clasamentul pe medalii. La cea de-a 27-a ediţie a Universiadei de Vară sunt aşteptaţi să participe peste 13.000 de sportivi studenţi din întreaga lume.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.