Sport

Leşii se descurcă la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
2 iul 2013 463 vizualizări
Agnieszka Radwanska a caştigat un meci lung cu Li Na şi s-a calificat în semifinale, unde, în mod cert, va fi un polonez şi în turneul masculin

Într-o zi în care ploaia şi-a făcut de cap pe terenurile gazonate de la Wimbledon s-au disputat ieri sferturile de finală feminine ale turneului de Grand Slam. S-au întalnit în prima partidă germana Sabine Lisicki (24 WTA), realizatoarea celei mai mari suprize a ediţiei, eliminarea Serenei Williams şi Kaia Kanepi (46 WTA), jucătoarea care a încălzit brusc populaţia Estoniei pentru tenis, o jucătoare foarte talentată, dar şi ghinionistă, avand în vedere numeroasele accidentări pe care le-a suferit. Poate că jucătoarea estonă s-a gandit la reculul psihologic al adversarei după o victorie mare, dar dacă a fost aşa, a greşit, pentru că Sabine s-a arătat motivată la maximum. Presiunea psihică a fost pe capul estonei, de la care se aştepta, cel puţin o replică mai darză. Sabine a dictat ritmul, a fost peste adversară tot timpul, iar Kaia Kanepi n-a ştiut să profite nici măcar după break-ul reuşit în setul secund. Cu un simetric 6-3, 6-3 şi două  game-uri pe serviciul adversarei, Sabine Lisicki se califică din nou, după 2011, în semifinale la Wimbledon. Adversara nemţoaicei din semifinale s-a decis în urma unui meci care, după prăpădul din tururile anterioare, putea fi considerat, pe hartie, drept o adevărată finală. Singura jucătoare din "careul de aşi" rămasă pe tablou, poloneza Agnieszka Radwanska, contra numărului 6 mondial, imprevizibila Li Na. Întrerupt în două randuri din cauza ploii, meciul a stat aproape tot timpul sub semnul imprevizibilului. Li Na părea să aibă caştig de cauză în primul set, dar Radwanska l-a dus în tie-break, în care tot chinezoaica a condus ostilităţile, însă a caştigat poloneza. În setul doi, cu un break în faţă, Agnieszka a fost şocată de revenirea asiaticei din final, care a întors scorul de la 2-4 la 6-4. În fine, în ultimul set, poloneza s-a impus cu 6-2, dar numai după şapte mingi de meci ratate în game-ul de serviciu la 5-4. Radwanska se arată favorită în semifinala cu Sabine Lisicki, dar este de văzut dacă accidentarea sa la gleznă, survenită în setul II al disputei cu Li Na nu va recidiva. Printre picături şi rafale, s-au disputat aseară şi celelalte două sferturi: Marion Bartoli (Franţa) - Sloane Stephens (SUA) şi Petra Kvitova (Cehia) - Kirsten Flipkens (Belgia).
Cu o zi în urmă, romanii au o nouă decepţie la turneul de la Wimbledon, Horia Tecău şi Max Mîrnîi fiind învinşi, în cinci seturi, de perechea Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia), după ce au condus cu 2-0 la seturi. Scor final, 6-7, 2-6, 6-4, 6-2, 6-4, după trei ore şi opt minute, pentru perechea cap de serie nr. 12, în faţa cuplului numărul 7. Pe alte terenuri, marii favoriţi rămaşi pe tabloul masculin au rezolvat calificarea în sferturi: Novak Djokovic - Tommy Haas 6-1, 6-4, 7-6  şi Andy Murray - Mihail Iujnîi  6-4, 7-6, 6-1. Sferturile de finală se dispută astăzi, după următorul program: David Ferrer (Spania) - Juan Martin del Potro (Argentina), Fernando Velasco (Spania) - Andy Murray (Marea Britanie), Lukasz Kubot (Polonia) - Jerzy Janowicz (Polonia) - iată că după sucesul realizat de Radwanska avem şi un polonez în semifinale! - şi Novak Djokovic (Serbia) - Tomas Berdych (Cehia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.