Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Goian a terminat-o cu scoţienii

Ziarul de Vrancea
30 iun 2013 588 vizualizări
Clubul Glasgow Rangers a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial, că fundaşii Dorin Goian şi Carlos Bocanegra părăsesc gruparea scoţiană, cu un an înainte de expirarea contractelor pe care le aveau.

"Rangers confirmă plecarea fundaşilor Carlos Bocanegra şi Dorin Goian, după ce contractele ambilor au fost reziliate, de comun acord, ieri. Cei doi jucători au fost împrumutaţi la Racing Santander, respectiv Spezia, în sezonul trecut, pentru a se economisi banii care ar fi reprezentat salariile lor mari. După discuţii ce au avut loc în ultimele zile, ambii jucători sunt acum liberi să îşi continue carierele în altă parte, ei încheindu-şi contractele în Glasgow cu un an mai devreme", notează rangers.co.uk, care menţionează că Goian ar vrea să revină în Marea Britanie.

Herea a semnat cu Sion

Mijlocaşul Ovidiu Herea, care a evoluat în ultimele şase sezoane la Rapid, a semnat un contract pe trei ani cu FC Sion, informează cotidianul Le Matin. Herea s-a alăturat vineri noilor săi coechipieri, care au jucat seara un meci amical cu Servette, scor 0-0. Ovidiu Herea a fost ofertat în această vară şi de Maccabi Tel Aviv. Conform contractului de transfer dintre Rapid şi FC Naţional, încheiat în urmă cu 6 ani, la o eventuală revanzare a lui Herea fostul finanţator al clubului FC Naţional, Constantin Iacov, trebuie să încaseze 500.000 de euro.

Prolog cu incidente

Germanul Marcel Kittel (Argos) a caştigat la sprint prima etapă a ediţiei 100 a Turului Franţei, desfăşurată, sambătă, între Porto-Vecchio şi Bastia, pe o distanţă de 213 kilometri, şi marcată de un incident cu autocarul echipei Orica. Aceasta este prima victorie de etapă a lui Kittel în Turul Franţei, competiţie în care a debutat anul trecut. Pe ultimii kilometri ai etapei, plutonul a fost divizat după căderea mai multor rutieri. Spaniolul Alberto Contador, dublu caştigător al Turului Franţei (2007, 2009) s-a lovit la umăr, la fel şi slovacul Peter Sagan. De asemenea, autocarul echipei Orica a rămas mai mult timp blocat în locul sosirii, iar echipele au fost informate că linia de finiş va fi deplasată din această cauză cu trei kilometri. Fiind foarte înalt, vehiculul nu putea să treacă sub tabela de la sosire, însă în cele din urmă a reuşit să părăsească zona, iar sosirea s-a făcut în locul stabilit iniţial, nu cu trei kilometri în urmă. Ca urmare a incidentului cu autocarul, la final nu a existat photo-finish, astfel că rutierii din pluton au fost clasaţi cu acelaşi timp.

Locul III, la Cupa Dunării

Echipa naţională de polo a Romaniei a încheiat, ieri, participarea la Cupa Dunării, cu un bilanţ de două victorii şi două înfrangeri, pe locul al treilea al competiţiei de la Bratislava.  Echipa Romaniei a fost învinsă, ieri de Germania, cu scorul de 8-12 (2-3, 2-5, 2-1, 2-3). Ieri, în prima zi a turneului de la Bratislava, poloiştii romani au învins Olanda, cu 10-7, şi Slovacia, cu 15-8, iar sambătă au cedat în faţa Australiei, scor 8-9. Australia a cucerit Cupa Dunării, urmată în clasament de Germania, Romania, Slovacia şi Olanda. Un alt turneu de pregătire pentru Romania este programat la Oradea, în perioada 5-7 iulie, înaintea participării la Campionatul Mondial de la Barcelona, care va avea loc în perioada 19 iulie - 4 august. Tricolorii fac parte din grupa D, în care se vor confrunta cu Italia, Germania şi Kazahstan.


Meciuri test pentru baschetbalişti

Naţionala de baschet masculin a Romaniei, reunită în această săptămană, va disputa patru meciuri amicale, cu Ungaria, Belarus şi Portugalia, înaintea primelor partide oficiale din preliminariile Campionatului European din 2015. Reunită la Oradea la începutul acestei săptămani, reprezentativa antrenată de Marcel Ţenter şi-a definitivat programul partidelor de verificare. Astfel, Romania va juca două partide cu Ungaria, la Kecskemet (7 iulie) şi la Oradea (11 iulie), plus încă două la Vila Real, cu Belarus (19 iulie) şi cu Portugalia (20 iulie). Pregătirile pentru preliminariile CE din 2015 se vor încheia în ţară. Primul meci oficial din campania CE din 2015 va avea loc în 1 august, la Constanţa, cu Bulgaria, următorul în aceeaşi locaţie, cu Islanda (7 august), după care tricolorii vor disputa două meciuri în deplasare, cu Bulgaria, la Varna (10 august) şi cu Islanda, la Reykjavik, în 16 august.

ene antrenează portarii Stelei

Fostul internaţional Florin Tene a fost numit în funcţia de antrenor cu portarii la echipa Steaua Bucureşti, înlocuindu-l pe Eugen Nae, a anunţat, sambătă seară, site-ul oficial al campioanei Romaniei. Florin Tene, care a îmbrăcat tricoul roş-albastru în sezonul 1998-1999, în care a adunat 13 meciuri ca titular, a efectuat deja primul antrenament cu portarii Ciprian Tătăruşanu, Valentin Cojocaru şi Florin Niţă, la baza de pregătire St. George's Park din Anglia.

Tragere la sorţi, la volei

Romania va fi reprezentată în sezonul 2013-2014 de trei echipe în grupele Ligii Campionilor la volei, Tomis Constanţa (masculin), respectiv Dinamo Bucureşti şi Ştiinţa Bacău (feminin), acestea aflandu-şi adversarele la tragerea la sorţi de la Viena. La masculin, campioana Tomis Constanţa va evolua în grupa F, cu Jastrzebski Wegiel (Polonia), Halbank Ankara (Turcia) şi Hypo Tirol Innsbruck (Austria).  Prima clasată din fiecare din cele şapte grupe, plus încă cinci echipe cu cea mai bună linie de clasament vor obţine calificarea în play-off 12. Competiţia feminină va avea la start şi două echipe romaneşti. Astfel, vicecampioana Dinamo Bucureşti a fost repartizată în grupa C, cu Vakifbank Istanbul (Turcia), Atom Trefl Sopot (Polonia) şi Gent Dames (Belgia). Campioana Ştiinţa Bacău va evolua în grupa F, cu Dinamo Kazan (Rusia), Tauron Gornicza (Polonia) şi Volero Zürich (Elveţia).  Primele două clasate din fiecare din cele şase grupe se vor califica în play-off-ul 12. Meciurile vor începe în luna octombrie.

Messi are prieteni mai buni

Echipa formată din prietenii argentinianului Lionel Messi au învins, sambătă, la Medellin, cu scorul de 9-6, o formaţie a amicilor brazilianului Robinho, într-un meci de caritate disputat în faţa a 12.000 de spectatori. Messi a înscris primul gol al întalnirii, iar din echipa sa au făcut parte printre alţii columbienii David Ospina şi Juan Pablo Angel şi argentinienii Martin Demichelis, Javier Mascherano şi Pablo Aimar. Antrenorul prietenilor jucătorului de la Barcelona a fost brazilianul Zico. Turneul de caritate va continua marţi la Lima, miercuri la Los Angeles şi sambătă la Chicago.

Accident mortal

Un pilot italian a murit, ieri, în cursa GT Lamborghini Blancpain Super Trofeo de pe circuitul Paul-Ricard din Castellet (Franţa), după ce a fost implicat într-un accident cu cinci maşini, au anunţat organizatorii competiţiei. Andrea Mame, în varstă de 41 de ani, a fost grav rănit în accident şi a decedat în ciuda ajutorului de urgenţă primit la centrul medical al circuitului. Un alt pilot implicat în accident a fost internat într-un spital din Toulon. Poliţia a dechis o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

Săgeata transferă, nu glumă!

gruparea năvodăreană i-a legitimat pe Ousmane N'Doye şi Lucian Munteanu
Preşedintele clubului Săgeata Năvodari, Alexandru Manu, a declarat că fotbalistul senegalez Ousmane N'Doye, ultima dată la FC Vaslui, va evolua la echipa nou-promovată în Liga I, în sezonul viitor: "N'Doye a semnat astăzi contractul, Anamaria Prodan s-a ocupat de acest această achiziţie. Ştiu că a semnat pe un sezon. Este un jucător cu mare experiență, dar trebuie să demonstreze acest lucru la Năvodari", a spus, ieri,  preşedintele Alexandru Manu.
De asemenea, Săgeata i-a transferat pe fundaşii Lucian Munteanu şi Valeriu Lupu, dar şi pe atacantul Mihai Roman. Lucian Munteanu este fundaş central, are 32 de ani şi a fost căpitanul formaţiei FC Braşov, Valeriu Lupu este fundaş stanga, are 22 de ani, iar ultima oară a jucat la Universitatea Cluj, dar aparţine de Steaua Bucureşti, în timp ce Mihai Alexandru Roman este atacant, are 21 de ani, aparţine de Petrolul, dar în returul ultimei ediţii de campionat a evoluat pentru CS Turnu Severin. La plecarea în cantonamentul din Austria, echipa antrenată de Tibor Selymes îşi va completa lotul cu alţi doi jucători ce vor semna contractele de joc în perioada imediat următoare, atacantul Viorel Dinu şi mijlocaşul Apostol Muzac, ambii veniţi de la Universitatea Cluj. Săgeata Năvodari i-a mai transferat pană acum pe portarul grec Leonidas Panagopoulos, pe fundaşul dreapta Andrei Peteleu, pe brazilienii Juliano Meneiro (mijlocaş ofensiv sau atacant) şi Luisão Anderson (fundaş central). De asemenea, foarte aproape de semnarea unor angajamente sun şi Iulian Roşu (19 ani, mijlocaş ofensiv, de la Steaua), Andrei Dăruială (20 ani, fundaş dreapta, de la CS Turnu Severin), Ilie Iordache (28 ani, mijlocaş ofensiv, de la Concordia Chiajna), Hristu Chiacu (26 ani, atacant, liber de contract, ultima oară la Dinamo) şi Sorin Chiţu (32 ani, atacant).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.