Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dragomir face lobby pentru Rapid

Ziarul de Vrancea
28 iun 2013 431 vizualizări
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat că echipa Rapid ar putea rămane în primul eşalon, "pe cale sportivă".

"Am obţinut aprobarea pentru ca în viitorul sezon să avem 18 echipe. Mai rămane ca juriştii să stabilească formula în care vom completa numărul de echipe. Nu avem timp de baraj, nu se pune problema. Ar trebui să se joace cu loturile din sezonul trecut, iar majoritatea echipelor au tot schimbat jucătorii. LPF are o opţiune pe care a trimis-o la FRF, dar nu vă pot spune. Pe cale sportivă, Rapid ar putea rămane în prima ligă. Comitetul Executiv trebuie să voteze atunci, nu acum. Am făcut din Duru cel mai puternic om din fotbalul romanesc. Noi suntem singurii tampiţi cu licenţe. E o mare pacoste şi cu regulamentul ăsta. Să luăm exemplul ţărilor europene, unde se foloseşte licenţa doar pentru cupele europene", a spus Dragomir la Digi Sport.
Vasluienii, datori lui Coman
Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis obligarea grupării FC Vaslui la plata sumei de 38.000 de euro reprezentand restanţe salariale către portarul Dănuţ Coman.  De asemenea, în litigiul FC Vaslui - Adrian Sălăgeanu, Comisia de Recurs a ratificat hotărarea Consiliului de Administraţie al clubului în sensul sancţionării fotbalistului cu 15 la sută din drepturile salariale aferente anului competiţional 2012-2013.

Viitorul îşi joacă meciurile la Chiajna
Formaţia Viitorul Constanţa va disputa partidele de pe teren propriu din sezonul 2013-2014 pe stadionul "Concordia" din Chiajna, a declarat, ieri, pentru agenţia MEDIAFAX. "Noi am făcut o cerere către Primăria din Chiajna, cerere care s-a suspus aprobării Consiliului Primăriei şi am primit un răspuns pozitiv. Astfel că Viitorul va juca meciurile de pe teren propriu timp de un an pe stadionul din Chiajna. Luni vom semna şi contractul apoi vom face solicitarea pentru omologarea lui înaintea începerii Ligii I", a afirmat Peniu. El a adăugat că deşi la Chiajna sunt condiţii excelente chiar şi pentru pregătire, echipa va folosi doar stadionul, antrenamentele şi cantonamentele urmand să se desfăşoare în continuare la baza Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu. Echipa finanţată de Gheorghe Hagi a evoluat în ediţia trecută a Ligii I pe stadionul "Farul" din Constanţa şi a intenţionat iniţial să joace în următorul sezon pe arena din Ploieşti. Pe stadionul "Farul" va evolua în turul ediţiei 2013-2014 a Ligii I nou-promovata Săgeata Năvodari.

Gabi Mureşan, la Tomsk
Mijlocaşul Gabriel Mureşan, ultima oară la CFR, a semnat un contract cu gruparea rusă Tom Tomsk, nou promovată în prima ligă. În varstă de 31 de ani, Mureşan a evoluat în Romania pentru Gaz Metan Mediaş, Gloria Bistriţa, CFR Cluj. În sezonul trecut el a evoluat în 20 de meciuri pentru CFR în Liga I şi a înscris şase goluri. El a semnat cu Tom Tomsk din postura de jucător liber de contract.
Muzac şi Dinu, vizaţi de Săgeata
Mijlocaşul Apostol Muzac şi atacantul Viorel Dinu, care au evoluat în sezonul trecut pentru Universitatea Cluj, vor face deplasarea împreună cu lotul echipei Săgeata Năvodari în stagiul de pregătire din Austria, o decizie în ceea ce priveşte transferul lor urmand să se ia în perioada următoare. De asemenea, la antrenamentele echipei din Năvodari a revenit atacantul Sorin Chiţu, autor a 13 goluri în campionatul trecut pentru Farul Constanţa, care a mai evoluat în sezoanele precedente pentru Săgeata. Conform site-ului oficial al grupării dobrogene, în cele două săptămani ale stagiului din Austria care va începe luni, formaţia condusă de Tibor Selymes va suştine cinci partide de verificare.
Monaco porneşte de la "minus doi"
Comisia de Disciplină a Ligii Profesionite Franceze (LFP) a impus o penalizare de două puncte echipei AS Monaco în sezonul viitor, după incidentele produse în liga secundă la un meci din 17 mai. LFP a criticat comportamentul fanilor de la AS Monaco la meciul cu Le Mans din 17 mai, care au "folosit materiale pirotehnice, au invadat terenul la finalul partidei, iar un spectator a fost brutal cu arbitrul". AS Monaco, nou promovată în Ligue 1, a achiziţionat în această perioadă jucători precum Falcao, Moutinho, Rodriguez sau Carvalho.
Antrenamente pentru uitare
Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale, va reveni la antrenamente, dar nu intenţionează să se pregătească pentru competiţii: "Oscar a decis să revină la un antrenament de rutină. Antrenamentul nu are ca scop revenirea în competiţie. Familia şi apropiaţii l-au sfătuit să petreacă mai multe ore pe săptămană pe pistă deoarece acest lucru l-ar ajuta să-şi găsească echilibrul mental şi emoţional pentru a trece peste traumă şi a se pregăti de proces", a anunţat familia sportivului într-un comunicat. Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost arestat, fiind acuzat că şi-a împuşcat mortal prietena, fotomodelul Reeva Steenkamp, la 14 februarie. Sportivul s-a apărat spunand că a confundat-o cu un hoţ. Pus în libertate în schimbul unei cauţiuni, el are dreptul de participa la competiţii în străinătate
Eveniment istoric în sportul coreean
Coreea de Nord va trimite o echipă de fotbal feminin în Coreea de Sud, în iulie, pentru a participa la o competiţie regională, primul schimb sportiv între cele două ţări din 2009, a anunţat, ieri, Federaţia de Fotbal din Coreea de Sud. Coreea de Nord va evolua la Cupa Asiei de Sud, alături de Japonia, China, Australia şi Coreea de Sud începand cu 20 iulie. "După discuţii cu federaţia noastră, Coreea de Nord şi-a dat acordul pentru a-şi trimite echipa feminină la această competiţie", a declarat un oficial al federaţiei sud-coreene (KFA). Este pentru prima oară din 2009 cand o echipă din Nord merge în Sud, chiar dacă echipe din cele două ţări s-au întalnit în competiţii din străinătate.

Antrenor nou la Fener
Fostul selecţioner al Turciei, Ersun Yanal, a semnat un contract pe un an cu gruparea Fenerbahçe Istanbul, exclusă de UEFA din cupele europene, a anunţat, ieri, clubul turc. Yanal a antrenat în ultimele două sezoane echipa Eskişehirspor şi va fi prezentat oficial la formaţia din Istanbul zilele următoare. El îi succede la conducerea tehnică lui Aykut Kocaman, care a demisionat la finalul sezonului 2012/2013. UEFA a anunţat, marţi, că echipa Fenerbahçe Istanbul, vicecampioana Turciei, a fost exclusă pentru trei sezoane din cupele europene, pentru activităţi privind aranjarea de meciuri. Sancţiunea pentru al treilea sezon a fost suspendată pentru o perioadă probatorie de cinci ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.