Sport

Armstrong: "Nu poţi caştiga Turul Franţei fără dopaj" - caştigătorul de anul trecut, Cadel Evans, îl contrazice

Ziarul de Vrancea
28 iun 2013 628 vizualizări
Americanul Lance Armstrong a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, că este imposibil să caştigi Turul Franţei fără să te dopezi.

"Este imposibil să caştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece este o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant", a declarat Armstrong, care a explicat: "Ca să ofer un exemplu: EPO nu va ajuta un sprinter să caştige proba de 100 de metri, dar va fi hotăratoare pentru un alergător de 10.000 metri. Este evident". Armstrong reaminteşte în acest interviu că nu el a inventat dopajul, care "există de mult timp şi va exista mereu": "Cultura dopajului nu va dispărea niciodată. Eu pur şi simplu am participat la acest sistem. Sunt doar un om".Lance Armstrong, care continuă să se "antreneze", spune că va încerca să urmărească la televizor Turul Franţei.
În replică, rutierul australian Cadel Evans a declarat  că el reprezintă dovada că Turul Franţei se poate caştiga şi fără dopaj: "Cred exact contrariul şi sunt dovada că nu este adevărat", a declarat Cadel Evans, în varstă de 36 de ani, caştigător al Turului Franţei în 2011.
Uniunea Ciclistă Internaţională i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. Armstrong a recunoscut că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru. "Nu voi reuşi niciodată să repar tot, dar îmi voi petrece întreaga viaţă încercand", a subliniat Lance Armstrong. Ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei începe, astăzi, la Porto Vecchio, în Corsica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.