Sport

STEAUA A SCĂPAT. UEFA i-a dat un an cu suspendare

Ziarul de Vrancea
25 iun 2013 791 vizualizări
Campioana României are drept să joace în Liga Campionilor

 

Steaua a primit de la UEFA un an de suspendare din cupele europene, dar este "în perioadă de probaţiune" pentru următorii cinci ani. Aşadar, Steaua joacă anul acesta în Champions League, dar, dacă se va mai abate de la regulamentele UEFA în această perioadă, decizia se va aplica imediat.

”Decizia este o sancţiune cu suspendare. Este o perioadă de probaţiune de 5 ani”, a anunţat Valeriu Argăseală, preşedintele clubului. ”Este o veste foarte bună”, a spus oficialul.  Argăseală spune că a primit personal, prin fax, decizia UEFA şi a menţionat că primul lucru pe care l-a făcut a fost să-l anunţe pe antrenorul Reghecampf. „Era cu echipa, cu jucătorii. S-a auzit un chiot general când le-am spus”, a povestit Argăseală la sport.ro.

„Suporterii trebuie să ştie că pe 16 iulie trebuie să umple stadionul”

Şi Mihai Stoica a anunţat că Steaua joacă în preliminariile Ligii Campionilor. „Asta e tot ce contează. Că amendă, că perioadă de probaţiune, asta e altceva, dar suporterii trebuie să ştie că pe 16 iulie trebuie să umple stadionul, pentru că trebuie să batem la o diferenţă care să ne califice din primul meci. A fost descătuşare în autocar, pentru că toţi ne-am gândit numai la asta. Nu am avut viaţă zilele astea, de când UEFA a declanşat procedura disciplinară aveam cele mai negre scenarii. Acum până şi ploaia mi se pare mai frumoasă", a declarat Stoica la Digisport.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, UEFA nu a comunicat pe site-ul oficial decizia în cazul Stelei.

„Am avut un dosar foarte bine pus la punct”

Şedinţa Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, în care s-a analizat cazul FC Steaua ca urmare a unei proceduri disciplinare deschise de forul european după decizia ÎCCJ în dosarul "Valiza", s-a încheiat, vineri seară, la Nyon.

  Înainte de şedinţă, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, declara, pentru Sport.ro, că gruparea "roş-albastră" are un dosar foarte bine pus la punct, ceea ce îl face să spere la un verdict favorabil al Comisiei de Disciplină a UEFA. "Documentele au fost transmise iniţial către administraţia UEFA şi dirijate apoi către Comisia de Disciplină. Exclusiv în această fază judecarea se face pe baza probelor din dosar. Numai studiul dosarului, fără audierea părţilor sau audienţe în contradictoriu. Este un dosar «beton», ca să folosim cuvântul consacrat în România, iar asta nu duce decât la un verdict favorabil pentru Steaua", a spus Argăseală.

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului Steaua după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Valiza", care l-a condamnat pe finanţatorul Gigi Becali la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în acte.

Forul european a precizat, la 10 iunie, că acest caz este analizat în 21 iunie şi că un verdict va fi dat în săptămâna care începe la 24 iunie.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.