Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Un spaniol la Botoşani

Ziarul de Vrancea
24 iun 2013 442 vizualizări
Atacantul spaniol Antonio Trujillo Diaz va fi testat de nou-promovata FC Botoşani, el fiind aşteptat în cantonamentul echipei de la Campulung Moldovenesc. Directorul sportiv al FC Botoşani, Anton Heleşteanu, a declarat, ieri agenţiei MEDIAFAX, că atacantul este liber de contract.

" Are calităţi tehnice foarte bune şi este un varf mobil. Este jucător liber de contract şi sperăm ca prin venirea lui să ne acoperim acest post", a adăugat Anton Heleşteanu. Oficialul grupării botoşănene a menţionat că echipa pregătită de Cristian Popovici mai are nevoie de un portar. În varstă de 25 de ani, Antonio Trujillo Diaz a jucat ultima dată în liga a treia din Spania, la formaţia CD Teruel. De-a lungul carierei, Trjillo Diaz a mai evoluat la FC Atletico Lorca, Sporting Mahonnes şi Reus Deportiu, formaţii din liga a III-a spaniolă.

Una caldă, una rece

Naţionala de volei feminin a Romaniei a învins, turneul de la Kecskemet, din grupa A a Ligii Europene, reprezentativa Ungariei, scor 3-2 (-19, 15, -17, 11, 10)  după 92 minute de joc. Vineri, în primul meci din cadrul turneului de la Kecskemet, tricolorele au învins Turcia, cu 3-0, iar sambătă au fost învinse de Bulgaria, scor 2-3. La primul turneu din cadrul competiţiei, de la Bursa, tricolorele au obţinut o singură victorie, 3-2 cu Bulgaria, cedand apoi în faţa Turciei şi a Ungariei, cu acelaşi scor, 1-3. Celelalte turnee sunt programate la Craiova (28-30 iunie) şi la Varna (Bulgaria, 4-6 iulie).  Forul european de profil a impus schimbări de regulament în competiţie, cea mai importantă fiind faptul că seturile se vor încheia la 21, nu la 25, cu excepţia setului cinci, decisiv, care se va juca tot pană la 15

Balotelli şi-a rupt piciorul

Atacantul Mario Balotelli nu va evolua în meciul pe care naţionala Italiei îl va disputa cu Spania, joi, la Fortaleza, în semifinalele Cupei Confederaţiilor, din cauza unei rupturi musculare la piciorul stang, a anuţat federaţia italiană, într-un comunicat. Jucătorul echipei AC Milan ar putea rata şi meciul din 30 iunie, dată la care sunt programate finalele competiţiei (1-2 şi 3-4).  FIGC nu a precizat cand s-a accidentat Balotelli, dar Gazzetta dello Sport a scris că este posibil ca fotbalistul să fi primit o lovitură de la David Luiz în partida Italia-Brazilia, scor 2-4, care a avut loc sambătă. Jucătorul în varstă de 22 de ani a marcat două goluri la actuala ediţie a competiţiei care are loc în Brazilia. Indisponibilitatea lui Balotelli se adaugă celei a fundaşului Ignazio Abate (AC Milan), care se va întoarce în Italia după ce a suferit o luxaţie la umăr în meciul cu Brazilia.

Guardiola a învăţat nemţeşte

Tehnicianul Josep Guardiola s-a declarat "pregătit pentru noua provocare" la Bayern München, unde vrea să se adapteze "sută la sută la calităţile jucătorilor", a declarat antrenorul catalan cu ocazia primei sale conferinţe de presă la gruparea bavareză.  Guardiola a vorbit în limba germană, în faţa a peste 250 de jurnalişti veniţi din toate colţurile lumii. "Perioada mea la Barcelona a fost fabuloasă. Dar aveam nevoie de o nouă provocare. Bayern mi-a oferit această oportunitate", a adăugat el, mulţumind pentru "acest cadou". În ceea ce priveşte sistemul de joc, catalanul a spus: "Trebuie să mă adaptez sută la sută la jucători. Trebuie să mă ajustez la calităţile lor. Jucătorii Barcelonei sunt diferiţi de cei de la Bayern. Trebuie să mă adaptez. Sistemul contează mai puţin". Guardiola, 42 de ani, şi-a luat un an sabatic după patru sezoane la FC Barcelona, alături de care a caştigat 14 trofee. Venirea lui la Bayern a fost anunţată la 16 ianuarie.

Hong, alesul coreenilor

Hong Myung-bo, fost căpitan al echipei Coreei de Sud, a fost numit selecţioner în vederea Cupei Mondiale din 2014, a anunţat, ieri, federaţia sud-coreeană de fotbal, citată de AFP. Hong, în varstă de 44 de ani, a semnat un contract pe doi ani şi îl va înlocui pe Choi Kan-hee, care a părăsit funcţia de selecţioner după ce echipa a obţinut a şaptea calificare la turneul final al Cupei Mondiale. Ca jucător, Hong a fost internaţional la patru ediţii ale CM şi a fost căpitanul echipei care se califica în 2002 în semifinalele turneului coorganizat cu Japonia. El a înscris lovitura departajare decisivă în controversatul sfert de finală cu Spania. Hong şi-a început cariera de antrenor ca secund la naţională, post ocupat între 2005 şi 2007. Apoi, Hong a condus echipa Coreei de Sud, medaliată cu bronz la Jocurile Asiatice din 2010 şi la Jocurile Olmpice din 2012

Gomez n-are oferte

Preşedintele clubului Bayern München, Karl Heinz Rummenigge, a declarat că atacantul Mario Gomez nu va fi transferat, subliniind că acesta nu a are nicio ofertă oficială. "Mario Gomez îşi reia pregătirile alături de noi. Nu avem nicio ofertă oficială de transfer pentru el", a declarat Rummenigge. El a dezminţit astfel zvonurile conform cărora Juventus, Fiorentina, dar şi Atletico Madrid ar fi echipele interesate de "Super Mario".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.