Sport

S-au stabilit antreurile

Ziarul de Vrancea
24 iun 2013 425 vizualizări
Adversari modeşti pentru echipele romaneşti de fotbal în primele tururi ale Cupelor Europene * Vardar Skopje, adversara Stelei, şi Omonia Nikosia, un posibil inamic al Astrei, sunt singurele nume care spun ceva iubitorilor fotbalului

Cu cateva ore înainte de a-şi afla soarta în privinţa sancţiunilor UEFA în urma cazului "Valiza", Steaua ştie cu cine va juca în turul II preliminar al Ligii Campionilor. În calitate de cap de serie, echipa bucureşteană nu putea să aibă un adversar prea dificil, dar a nimerit unul dintre cei mai puternici din urna nefavoriţilor: este vorba de campioana FRI Macedonia, FK Vardar Skopje, cu care va juca acasă pe 16 sau 17 iulie şi la Skopje, pe 23/24 iulie. Formaţia FK Vardar Skopje a caştigat în acest sezon cel de-al şaptelea titlu de campioană a Macedoniei, fiind cel mai titrat club din această ţară de la caştigarea independenţei în 1991. Vardar a caştigat titlul în sezonul 2012/2013 cu 68 de puncte, cu cinci puncte mai mult decat ocupanta locului doi, Metalurg Skopje. în cele 33 de partide ale campionatului, Vardar a înscris de 71 de ori şi a primit doar 21 de goluri. Golgeterul echipei a fost macedoneanul Jovan Kostovski (26 de ani), cu 22 de reuşite. În cupele europene, Vardar a evoluat de două ori împotriva unor echipe romaneşti. Prima oară, în turul întai al Cupei UEFA, sezonul 1985/1986, Vardar a eliminat pe Dinamo Bucureşti, după 1-2 la Bucureşti şi 1-0 pe teren propriu, iar în sezonul 2005/2006 al aceleiaşi competiţii, Rapid s-a calificat cu 3-0, 1-1 într-un tur preliminar. Echipa Vardar a caştigat odată şi un titlu al Iugoslaviei mari (1987), dar acesta i-a fost revocat în urma unor scandaluri de "fixing", mai pe romaneşte, "blaturi". Anul trecut a evoluat tot în turul preliminar al Ligii Campionilor şi a fost eliminată la mare luptă (2-3, 0-0) de BATE Borîsau (Belarus). Antrenor este Blagoja Milevski.
Şi reprezentantele noastre în Liga Europa şi-au aflat primii "inamici". Astra Giurgiu va întalni formaţia NK Domzale, locul 3 în ultima ediţie a campionatului sloven, în turul I preliminar al Ligii Europa (4/11 iulie). Astra a fost cap de serie şi va juca primul meci în deplasare.Formaţia din Domzale are două titluri în Slovenia şi este pregătită de Stevan Mojsilovic. Dacă va trece de echipa slovenă, Astra va juca în turul II preliminar cu Omonia Nikosia (18/25 iulie), o formaţie care s-a întalnit în patru randuri cu echipa romaneşti, dar a fost eliminată de fiecare dată. Omonia, o formaţie la care jucătorii latino-americani întrec numeric autohtoni, este pregătită de macedoneanul Tony Savevski.
Petrolul Ploieşti şi Pandurii Tărgu Jiu, vor direct în turul II şi au fost capi de serie la tragerea, datorită coeficientului de ţară al Romaniei. Ploieştenii vor întalniînvingătoarea din întalnirea Vikingur Gøta(Feroe) - Inter Turku (Finlanda), care se va disputa în prima manşă. Formaţia din Ploieşti joacă primul meci pe teren propriu. Favorită este formaţia finlandeză, pregătită de un tehnician olandez, Job Dragstma. Nici formaţia olteanăţ nu pare a avea probleme, ea urmand a se confrunta cu învingătoarea din dubla manşă dintre Bala Town (Ţara Galilor) şi FC Levadia Tallin (Estonia), Formaţia din Targu Jiu joacă primul meci pe teren propriu. Formaţia estonă (şapte titluri, şapte cupe) a întalnit în 1999 Steaua în turul preliminar al Cupei UEFA, bucureştenii impunandu-se cu 3-0 şi 4-1. Cat despre Bala, este o formaţie de amatori galezi şi englezi, care a terminat pe locul VIII în liga velşă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.