Sport

Trei oltchimiste la Krim

Ziarul de Vrancea
23 iun 2013 594 vizualizări
Campioana Sloveniei la handbal feminin, Krim Ljubljana, a anunţat oficial transferurile jucătoarelor Oana Manea, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu.

Oana Manea, care a evoluat timp de 13 sezoane la Oltchim, declara în urmă cu o lună, pentru MEDIAFAX, că a semnat un contract valabil pe două sezoane cu echipa slovenă. Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu, şi ele foste componente ale echipei Oltchim, iar în sezonul trecut jucătoare la Üsküdar (Turcia), au decis şi ele să se alăture campioanei Sloveniei.  Krim a mai anunţat şi transferul handbalistei Andjela Bulatovic, sosită de la Buducnost Podgorica.  Noua echipă a lui Manea, Tolnai şi Vizitiu va evolua în grupele Ligii Campionilor fiind repartizată în prima urnă valorică pentru tragla sorţi din 28 iunie.

Fiţosul, scos de la Academia lui Hagi

Juniorul Mihai Oarnă, care a jignit o pasageră în avionul cu care naţionala under16 a Romaniei revenea din străinătate, după înfrangerea, cu scorul de 10-1, în faţa Germaniei, a fost exclus din cadrul Academiei de Fotbal "Gheorghe Hagi". "Avand în vedere cele întamplate în anturajul lotului naţional U16 al Romaniei cu sportivul Mihai Oarnă, conducerea clubului constănţean consideră inacceptabile astfel de comportamente şi a luat decizia de a-l exclude pe jucător din cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi", se precizează în comunicat.

FIFA: Cupa Mondială rămane în Brazilia

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat că ediţia 2014 a Cupei Mondiale "trebuie să aibă loc în Brazilia", deşi în această perioadă, cand brazilienii găzduiesc Cupa Confederaţiilor, ţara este afectată de un val de manifestaţii şi de violenţe. "Cupa Confederaţiilor se desfăşoară în Brazilia şi Cupa Mondială trebuie să aibă loc în Brazilia. Vom face totul pentru ca turneul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Nu există un plan B", a spus Valcke. Mai mulţi manifestanţi au aruncat cu pietre în două microbuze ale FIFA, joi, la Salvador de Bahia. De asemenea, manifestaţii au aruncat cu pietre către intrarea unui hotel în care sunt cazaţi reprezentanţi ai forului fotbalistic mondial.

Un viitor star, la Real Madrid

Mijlocaşul echipei Malaga, Francisco Roman Alarcon "Isco", este noua achiziţie a clubului Real Madrid, transferul urmand să fie oficializat săptămana viitoare, a anunţat presa spaniolă. Potrivit cotidianului Marca, Real Madrid l-a achiziţionat pe jucător în schimbul a 30 de milioane de euro. Postul de radio Cadena Ser susţine că înţelegerea ar fi de 25-30 milioane de euro. "Acordul va deveni oficial săptămana viitoare, iar jucătorul va fi prezentat la începutul lunii iulie. Prestaţia sa de la Campionatul European de tineret şi recomandarea lui Zidane l-au convins pe Florentino Perez să transfere unul din jucătorii spanioli de mare viitor", menţionează Marca. Mijlocaşul în varstă de 21 de ani, care a ajuns cu Malaga în sezonul recent încheiat pană în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, se află în atenţia mai multor cluburi din Spania şi din alte ţări.

Camacho a terminat-o cu chinezii

Federaţia Chineză de Fotbal va pune capăt colaborării cu selecţionerul José Antonio Camacho, ca urmare a înfrangerii dintr-un meci amical cu Thailanda, scor 1-5, a anunţat, sambătă, televiziunea de stat din China. "Noaptea trecută, federaţia chineză şi Camacho au discutat despre rezilierea contractului. Camacho şi-a dat acordul, însă cele două părţi mai trebuie să negocieze detaliile", a precizat CCTV. Suporterii echipei Chinei au cerut demiterea tehnicianului în varstă de 58 de ani, extrem de nepopular în China de cand a semnat, în 2011, un contract de 8 milioane de dolari pe an. Conform CCTV, federaţia chineză trebuie să îi plătească lui Camacho 7 milioane de euro în cazul rezilierii contractului. Sub conducerea lui Camacho, naţionala Chinei a caştigat şapte meciuri din 20, a pierdut 11 şi a remizat de două ori. China ocupă locul 95 în clasamentul FIFA.

Ogier a caştigat Raliul Sardiniei

Pilotul francez Sebastien Ogier (VW Polo-R) a caştigat, sambătă, Raliul Sardiniei, a şaptea etapă a Campionatului Mondial (WRC). Ogier i-a devansat pe podium pe belgianul Thierry Neuville (Ford Fiesta RS) şi pe finlandezul Jari-Matti Latvala (VW Polo-R). Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în perioada 1-3 august, în Finlanda.

Almeria revine în "Primera"

Formaţia Almeria revine în prima ligă din Spania în sezonul 2013/2014, după doi ani de absenţă, datorită victoriei de sambătă, înregistrată în meciul de pe teren propriu cu Girona, scor 3-0, în manşa secundă a finalei play-off-ului pentru promovare. Almeria, care a caştigat şi meciul tur, miercuri, scor 1-0, se alătură în primul eşalon echipelor Elche şi Villarreal, locurile 1 şi 2 în ediţia 2012/2013 a ligii secunde din Spania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.