Sport

Fie zgură, fie iarbă, Simona bate tot

Ziarul de Vrancea
23 iun 2013 815 vizualizări
După Nürnberg, Halep a caştigat şi turneul de la s'Hertogenbosch, obţinand două trofee în două săptămani pe suprafeţe total dfierite * Al treilea trofeu romanesc în Olanda a fost caştigat la dublu de Horia Tecău

Simona Halep a devenit a doua jucătoare romană care a legat două finale de tenis de la Virginia Ruzici, care în 1981, a participat în ultimul act la turneele de la Perugia şi Lugano. Diferenţa a fost că Virginia Ruzici le-a pierdut pe ambele, iar Simona Halep le-a caştigat. După victoria din urmă cu o săptămană de la Nürnberg, în finala cu germana Andrea Petkovic, sambătă a încheiat "en fanfare" şi întrecerea de la s'Hertogenbosch, turneu de 235.000 de dolari, disputat pe gazon. Ca şi celelalte adversare, nici belgianca Kirsten Flipkens nu a rezistat formei excepţionale a Simonei, care a caştigat finala cu 6-4, 6-2 în 71 de minute de joc efectiv. Precizarea este necesară, întrucat disputa a fost întreruptă de ploaie mai bine de o oră, cand Simona conducea cu 5-4 în primul set şi era la serviciu. În ciuda unui plus de experienţă (28 de ani) şi de clasare (20 WTA), Kirsten Flipkens a trebuit să se încline în faţa constanţencei de 22 de ani, care a obţinut al doilea titlu WTA din carieră (după Nürnberg) şi a depăşit un milion de euro la caştiguri.  În tot turneul, Simona nu a pierdut decat un set, în prima partidă cu germana Anika Beck (6-1, 2-6, 6-3), celelalte scoruri vorbind de la sine6-0, 6-1 cu Roberta Vinci (favorita numărul 1), 6-3, 6-1 cu Lesia Ţurenko, 6-3, 6-2 cu Carla Suarez (nr. 3) şi, în fine, 6-4, 6-2 cu Kirsten Filpkens (nr. 4).
"Este incredibil, pentru că am jucat foarte bine pe iarbă, după o săptămană pe zgură. Eram puţin neliniştită la început, dar am încercat doar să lupt pentru fiecare punct. Kirsten Flipkens a fost o adversară foarte dificilă. Sunt fericită, vreau să mă bucur de această seară. Este un moment special pentru mine. Voi pleca imediat în Anglia, astfel că va trebui să sărbătoresc acest succes după Wimbledon", a spus Halep, care este a cincea jucătoare romană care s-a impus în mai mult de un turneu WTA, după Virginia Ruzici (7), Irina Spîrlea (4), Ruxandra Dragomir (4) şi Alexandra Dulgheru (2). Kirsten Flipkens reafirmat că Halep este în cea mai bună formă din carieră: "Simona este în cea mai bună formă a vieţii sale. A caştigat săptămana trecută pe zgură, iar acum pe iarbă. Se pare că nici măcar nu contează pentru ea pe ce suprafaţă joacă. A jucat extraordinar astăzi".
Simona a fost lăudată şi de site-ul wtatennis.com pentru performanţele sale. "Indiferent dacă este pe zgura de la Nürnberg sau pe iarba de la 's-Hertogenbosch, este de neoprit. Simona Halep a învins-o pe Kirsten Flipkens la Topshelf Open, obţinand al doilea său titlu WTA în tot atatea săptămani. Unele jucătoare se odihnesc în perioada de două săptămani dintre Roland Garros şi Wimbledon, altele obţin zece victorii consecutiv - Simona Halep este una dintre acestea", notează sursa citată. La Wimbledon, Simona Halep va juca în primul tur cu Olga Govorţova (Belarus, 72 WTA) şi în caz de victorie o va întalni în turul II pe a şasea jucătoare a lumii, Li Na din China. Reamintim că pe iarba de la s'Hertogenbosch şi Irina Begu s-a numărat printre caştigătoare, impunandu-se la dublu împreună cu spaniola Anabel Medina.
Dar localitatea olandeză a mai adus un trofeu pentru Romania: perechea Horia Tecău/Max Mirnîi (Romania/Belarus, nr. 2), a caştigat, sambătă, proba de dublu masculin, după victoria obţinută în finală cu 6-3, 7-6 (74 de minute), în faţa perechii germane Amdre Begemann/Martin Emmrich. Acesta este al doilea titlu obţinut de perechea Tecău/Mirnîi, după cel de la Bucureşti şi primul pentru Mirnîi la s'Hertogenbosch, dar al treilea pentru Horia, care s-a mai impus în 2010 şi 2012 cu Robert Lindstedt. Proba de simplu masculin a fost caştigată de francezul Nicolas Mahut (240 ATP), care a obţinut în finală o victorie neaşteptată (6-3, 6-4) în faţa elveţianului Stanislas Wawrinka (10 ATP).  Acesta este primul titlu din cariera lui Mahut.
* Perechea Monica Niculescu/Klara Zakopalova (Romania/Cehia) a pierdut, finala probei de dublu din cadrul turneului la Eastbourne (Marea Britanie), cedand cu 3-6, 3-6 după în faţa primelor favorite Nadia Petrova/Katarina Srebotnik (Rusia/Slovenia). În finalele de simplu s-au impus rusoaica Elena Vesnina (6-2, 6-1 cu americana Jamie Hampton) şi spaniolul Feliciano Lopez (7-6, 6-7, 6-0 cu francezul Gilles Simon).

Opţional
Adversari şi parteneri de dublu, la Wimbledon
* Horia Tecău / Max Mirnîi (Romania / Belarus, nr. 7) cu Dominik Meffert / Philipp Oswald (Germania / Austria)
* Florin Mergea / Philipp Marx (Romania / Germania) cu Paul Hanley / Patrick Smith (Australia)
*Irina Begu / Janette Husarova (Romania / Slovacia) cu Julia Görges / Barbara Strycova (Germania, Cehia, nr. 16)
* Raluca Olaru / Olha Savciuk (Romania / Ucraina) cu Timea Babos / Mandy Minella (Ungaria / Luxemburg)
*Sorana Cîrstea / Ayumi Morita (Romania / Japonia) - Kirsten Flipkens / Magdalena Rybarikova (Belgia / Slovacia)
* Simona Halep / Anna Tatişvili (Romania / Georgia) cu Stéphanie Gaçon / Eva Hrdinova (Franţa / Cehia)
* Monica Niculescu / Dominika Cibulkova (Romania / Slovacia) - Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia, nr. 7)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.