Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Titlul NBA rămane la Miami

Ziarul de Vrancea
21 iun 2013 459 vizualizări
Miami Heat şi-a păstrat titlul de campioană NBA după ce a trecut de San Antonio Spurs, scor 95-88, joi, în meciul al şaptelea al finalei ligii profesioniste nord-americane de baschet.

Miami Heat a caştigat astfel al treilea titlu NBA din istorie, după cele din 2006 şi 2012. LeBron James, cu 37 de puncte, 12 recuperări şi patru pase în 45 de minute, a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei pentru a doua oară consecutiv. Caştigătoare în 1999, 2003, 2005 şi 2007, echipa San Antonio Spurs nu mai pierduse pană acum în finală. Caştigand titlul, Miami şi-a confirmat statutul de cea mai bună echipă a sezonului regulat cu 66 de victorii în 82 de meciuri, între care şi o serie de 27 de succese consecutive. În ultimii zece ani, doar Miami şi Los Angeles Lakers auÎreuşit să-şi apere titlul de campioană. Miami disputa a treia finală consecutivă. în 2011, Miami a pierdut în faţa echipei Dallas Mavericks.  La 27 de ani, LeBron James a devenit al treilea jucător din istoria NBA declarat doi ani la rand cel mai bun jucător al sezonului şi al finalei, după legendarii Bill Russell şi Michael Jordan.
Transfer tare la Mobitelco
Echipa de baschet masculin U Mobitelco Cluj a anunţat, vineri, transferul jucătorului american Darius Hargrove, care a caştigat trei titluri de campion cu CSU Ploieşti. Americanul Darius Hargrove (31 de ani) a fost unul dintre jucătorii de bază ai campioanei CSU Ploieşti, cu care a caştigat titlurile naţionale în 2009, 2010 şi 2012. El a început şi stagiunea 2012-2013 cu prahovenii, dar a plecat după campania din FIBA Eurochallenge, în care a fost cel mai bun marcator. în urmă cu două sezoane, în play-off, Hargrove a fost depistat pozitiv la un control antidoping, fiind suspendat pentru consum de canabis pentru o lună, dar a revenit la timp în teren pentru a juca finala şi a cuceri titlul de campion. În carieră, Hargrove a mai evoluat la echipe Cipru, Suedia, Belgia şi Germania, la Mittledeutscher, precum şi în Romania, la CSU Ploieşti.
Purece a ales Braşovul
Mijlocaşul Florin Purece, care a evoluat în sezonul trecut la Concordia Chiajna, va semna un contract pe trei sezoane cu FC Braşov, informează site-ul oficial al grupării braşovene. Mijlocaşul de 21 de ani originar din Arad a activat în sezonul trecut la Concordia Chiajna, pentru care a evoluat în 28 de meciuri, reuşind trei goluri.  La FC Braşov, Purece va fi cedat în coproprietate de Atletic Arad şi va semna un contract valabil trei sezoane. "Au mai fost cateva echipe interesate de mine în aceasta vară, dar dorinţa mea a fost clară de la început, să vin la FC Braşov. ştiu ca e un lot de jucători valoroşi aici şi un grup foarte unit şi vreau sa muncesc şi să confirm încrederea acordată", a declarat Florin Purece.
Blanc a preluat PSG
Tehnicianul Laurent Blanc este noul antrenor al echipei Paris Saint-Germain, a anunţat pe twitter, ieri, postul BeInSport, care aparţine proprietarilor clubului parizian. Tehnicianul va semna săptămana viitoare un contract pe doi ani. Blanc, în varstă de 45 de ani, nu a mai antrenat nicio echipă din 2012, cand a părăsit funcţia de selecţioner al Franţei, după eliminarea în sferturile de finală ale Campionatului European. Anterior, el a pregătit echipa Girondins Bordeaux, în perioada 2007-2010. Echipa Paris Saint-Germain a fost antrenată în sezonul trecut de Carlo Ancelotti, care şi-a exprimat dorinţa de a părăsi gruparea franceză, după caştigarea titlului.
Panathinaikos face apel la TAS
Formaţia Panathinaikos Atena nu a obţinut licenţa pentru a participa sezonul viitor în competiţiile europene şi a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). "Panathinaikos anunţă cu regret că nu a primit licenţa pentru a participa în competiţiile europene în sezonul 2013/2014. UEFA a acceptat argumentele prezentate de federaţia greacă", a anunţat clubul într-un comunicat. Clubul din capitală, locul 6 în campionatul Greciei, ar fi putut participa în turul doi preliminar al Ligii Europa, în locul formaţiei PAS Giannina, locul 5, care de asemenea nu a obţinut licenţa.
Valverde, antrenor la Bilbao
Tehnicianul Ernesto Valverde este noul antrenor al echipei Athletic Bilbao, unde îl înlocuieşte pe Marcelo Bielsa, a anunţat clubul basc. "Athletic şi Ernesto Valverde au ajuns la un acord pentru preluarea echipei", a anunţat clubul într-un comunicat. Durata contractului nu a fost precizată. Valverde, 49 de ani, revine astfel la echipa pe care a mai antrenat-o în perioada 2003-2005. El a plecat la finalul sezonului trecut de la Valencia, echipă pe care a preluat-o în deembrie 2012.
Biatlonistă ucisă cu cuţitul
Fosta sportivă ucraineană Olena Demidenko, în varstă de 28 de ani, a fost înjunghiată mortal în oraşul său natal, Hluhiv, a anunţat, ieri, poliţia locală. Demidenko a fost găsită moartă în data de 18 iunie, în pragul casei sale. Sportiva locuia împreună cu un bărbat care este principalul suspect în acest caz de omucidere. Bărbatul respectiv se pare că a părăsit Ucraina, fiind căutat de poliţişti. Olena Demidenko a participat la două ediţii ale Campionatelor Europene, alături de echipa de biatlon a Ucrainei. Ea a concurat şi la patru ediţii ale Campionatelor Mondiale pentru juniori. După retragerea din activitate, Demidenko a devenit antrenoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.