Sport

A opta victorie consecutivă

Ziarul de Vrancea
20 iun 2013 411 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în semifinala turneului de la s'Hertogenbosch, unde o va întalni pe spaniola Carla Suarez în faţa căreia are palmares nefavorabil * tot în Olanda, Irina Begu va juca finala la dublu

Simona Halep a obţinut a opta victorie consecutivă în circuitul WTA. După seria celor cinci care au culminat cu caştigarea turneului de la Nürnberg, Simona s-a calificat în semifinalele turneului de 235.000 $ de la s'Hertogenbosch (Olanda). Meciul cu ucraineanca Lesia Ţurenko (78 WTA), caştigat de Simona cu 6-3, 6-1 în 69 de minute nu a pus probleme romancei decat în primul set. Simona a reuşit break-ul la 1-1, dar Lesia a jucat cu multă ambiţie, avand mingi de break în toate game-urile pe serviciul romancei, pană la 5-3, cand ea a caştigat game-ul contra serviciului. În actul secund, Ţurenko a căzut şi Simona nu a avut nicio problemă. Pentru un loc în finală,  Simona va juca împotriva sportivei spaniole Carla Suarez Navarro (19 WTA), cap de serie numărul 3), care a trecut de bulgăroaica Ţvetana Pironkova (65 WTA) cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4. Simona şi Carla s-au întalnit ultima oară în primul tur de la Roland Garros, cand jucătoarea iberică s-a impus cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2. Scorul întalnirilor directe este 4-2 în favoarea spaniolei, aceasta urmand să fie prima înfruntare pe iarbă dintre cele două sportive. De remarcat faptul că, în turneul olandez, primele două favorite au fost eliminate: italianca Roberta Vinci de către Simona Halep, în turul II, iar slovaca Dominikj Cibulkova a fost învinsă, chiar în sferturi, cu 4-6, 4-6 de spaniola Garbiñe Muguruza.
Tot la s'Hertogenbosch s-a mai înregistrat un succes romanesc: perechea Irina  Begu/Anabel Medina (Romania/Spania), cap de serie numărul 2, s-a calificat în finala probei de dublu, după ce a învins în semifinale, cu scorul de 5-7, 6-2, 10-2, după o oră şi 27 de minute de joc, cuplul Shuko Aoyama/Megan Levy (Japonia/SUA), cap de serie numărul 3. În finală, cele două sportive calificate vor întalni perechea caştigătoare a semifinalei Lourdes Dominguez /Garbiñe Muguruza (Spania) - Dominika Cibulkova/Arantxa Parra (Slovacia/Spania).
* Perechea Raluca Olaru/Olga Savciuk (Romania/Ucraina) a acces pe tabloul principal de dublu feminin de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Raluca şi Olga au învins în turul doi al calificărilor, cu scorul de 6-3, 6-2, cuplul Jill Craybas/Elina Svitolina (SUA/Ucraina).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.