Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Nae Manea, manager la Corona

Ziarul de Vrancea
19 iun 2013 645 vizualizări
Fostul antrenor al Gloriei Bistriţa, Nicolae Manea va fi numit astăzi manager general al echipei de fotbal Corona Braşov, în vreme ce lui Paul Enache, fost antrenor şi preşedinte la FC Braşov şi Tractorul i s-a propus funcţia de preşedinte al secţiei ocupată în prezent de Szakal Andras.

"Este foarte adevărat că am discutat cu cei din conducerea clubului Corona şi chiar acum sunt în drum spre Braşov pentru a bate palma. Este mult de lucru la această echipă, pentru că am înţeles că nu sunt condiţii pentru Liga I. Trebuie să mişcăm lucrurile pentru că Liga I este la alt nivel. Trebuie să găsim soluţii pentru a crea condiţii de pregătire acceptabile echipei, dar şi să întărim lotul cu caţiva jucători. Vrem să mizăm pe aceiaşi antrenori, Ţicleanu şi Bona, dar trebuie să şi aducem un preparator fizic şi un antrenor secund", a declarat Manea. La randul lui, Paul Enache a confirmat că i s-a propus funcţia de preşedinte dar a spus că încă nu a dat un răspuns conducerii clubului. "

Chivu stă pe loc

Impresarul Victor Becali a declarat că fundaşul Cristian Chivu este foarte liniştit, deoarece mai are contract cu Inter Milano pană în 2014 şi a subliniat că nu a fost contactat de Manchester City în legătură cu un eventual transfer al lui ştefan Radu de la Lazio, informează tuttomercatoweb.com. "Chivu are contract pană în 2014 cu opţiune pentru 2015 şi din acest motiv este foarte liniştit. În ultimele zile au apărut atat de multe zvonuri, dar clubul nu ne-a anunţat nimic. Se spune că Mazzari nu se mai bazează pe el, dar nu ştim nimic de această situaţie", a declarat Becali. Pe de altă parte, Victor Becali a afirmat că dacă Manchester City l-ar dori pe Ştefan Radu, ar fi fost contactat de directorul sportiv Txiki Begiristain. Bogdan Lobonţ rămane la AS Roma, susţine Victor Becali, care precizează că anunţul oficial va fi făcut probabil săptămana viitoare.

Un handbalist francez la Bacău

Echipa de handbal masculin Ştiinţa Bacău, vicecampionă în 2013, l-a transferat pe jucătorul francez Michelin Celestin, care a fost prezentat oficial ieri. Celestin joacă pe postul de inter-dreapta, are 28 de ani, 1.95 metri înălţime şi 96 de kilograme.  În sezonul 2012-2013, jucătorul a evoluat în prima ligă din ţara sa natală, la Toulouse, cu care s-a clasat pe locul 11.  Michelin Celestin a semnat un conctract valabil pe două sezoane.  Transferul lui Celestin survine la doar o zi, după ce Şiinţa Bacău a anunţat transferul portarului George şelaru, care a evoluat sezonul trecut la CSU Suceava şi este component al naţionalei Romaniei. Ştiinţa Bacău are programată reunirea în vederea noii stagiuni în 15 iulie.

Capello dă Moscova pe Paris

Selecţionerul Rusiei, italianul Fabio Capello ar urma să preia formaţia Paris Saint-Germain, unde îl va înlocui pe Carlo Ancelotti, anunţă France Football, citand Sky Italia. El ar urma să semneze pe un sezon, iar clubul parizian va plăti trei milioane de euro federaţiei ruse pentru a-l lăsa pe Capello să plece.

Brazilienii au ce-au dorit

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, prezent la Cupa Confederaţiilor, a declarat că Brazilia a solicitat să organizeze Cupa Mondială din 2014, răspunzand astfel manifestaţiilor sociale care critică preţul ridicat al evenimentului. "Brazilia ne-a cerut să organizeze Cupa Mondială. Noi nu le-am impus Mondialul. Vor fi drumuri, hoteluri, aeroporturi şi multe alte lucruri care vor rămane", a declarat Blatter la Rio, citat de site-ul O Globo. Blatter a mai spus că fotbalul este "mai puternic decat nemulţumirea oamenilor", după manifestaţiilor sociale care au zguduit această ţară cu un an înainte de Cupa Mondială din 2014. El a comparat situaţia din Brazilia cu manifestările din Turcia, unde FIFA pregăteşte Mondialul under-20, în perioada 21 iunie-13 iulie: "Am văzut aşa ceva şi în Turcia şi avem încredere deplină în autorităţi".

Veronica, suspendată provizoriu

Veronica Campbell-Brown, campioană mondială en-titre şi dublă campioană olimpică la 200 metri, a fost suspendată cu titlu provizoriu, a anunţat, marţi, federaţia jamaicană de atletism (JAAA), fără a menţiona cuvantul "dopaj". Într-un comunicat publicat la scurt timp după suspendare, Campbell-Brown a cerut scuze tuturor celor care au fost afectaţi de acest caz, asigurand că nu este o "trişoare". Presa jamaicană anunţase vineri că "VCB" a fost depistată pozitiv cu un produs diuretic la reuniunea de la Kingston, din 4 mai. Cotidianul The Gleaner şi canalul Television Jamaica au anunţat că sportiva de 31 de ani a fost depistată pozitiv cu un diuretic Lasix (furosemid), considerat ca produs mascant de către Agenţia Mondială Antidoping. Potrivit The Gleaner, urme de Lasix au fost descoperite în eşantionul A prelevat la 4 mai, la Kingston, iar Veronica Campbell-Brown a fost anunţată la 3 iunie. Analiza eşantionului B a confirmat vineri testul pozitiv.

Venus Williams sare peste Wimbledon

Jucătoarea de tenis Venus Williams a anunţat, ieri, că nu va participa la turneul de la Wimbledon, pe care l-a caştigat de cinci ori, din cauza unor dureri la spate. "Din nefericire nu pot participa la Wimbledon în acest ani. Sunt foarte dezamăgită, mai ales că mereu mi-a plăcut acest turneu, dar am nevoie de timp pentru a mă îngriji. Sper să revin cat mai repede în competiţie", a scris Williams pe Facebook. Williams, 33 de ani, caştigătoare la Wimbledon în 2000, 2001, 2005, 2007 şi 2008, se află în prezent pe locul 34 mondial şi a fost eliminată în primul tur la Roland-Garros.

Baraj Iordania - Uzbekistan

Selecţionata Iordaniei a învins cu scorul de 1-0 (0-0) reprezentativa Omanului, într-o partidă din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, disputată marţi seara la Amman. Fără atacantul echipeii Gaz Metan Mediaş, Thaer Bawab (accidentat), Iordania s-a impus graţie golului marcat de Ahmed Ibrahim în  minutul 57. Astfel, reprezentativa iordaniană s-a clasat pe locul III în grupa B asiatică, astfel încat va susţine un dublu baraj cu Uzbekistan (locul III în grupa A). Învingătoarea va juca un nou baraj tur-retur cu echipa care se va clasa pe locul V în grupa unică sud-americană. Echipele clasate pe primele două locuri în cele două grupe asiatică (Iran, Coreea de Sud, Japonia şi Australia) au obţinut calificarea în turneul final din Brazilia.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.