Sport

Naţional Goleşti atacă promovarea în liga a treia

Dan Chiriac
18 iun 2013 731 vizualizări
Naţional Goleşti - AS Negri, azi, orele 17.30, pe stadionul “municipal” din Sf. Gheorghe, într-o partidă de baraj pentru promovarea în liga a treia

Vrancea ar putea avea din nou o echipă în liga a treia, după jumătate de an. După retragerea echipelor CSM Focşani şi FC Panciu, Vrancea a rămas fără reprezentantă la nivelul celui de-al treilea eşalon. Azi, Naţional Goleşti are ocazia să promoveze în liga a treia. Întrebarea care stă pe buzele microbiştilor este una singură: ce se va întampla în cazul în care goleştenii vor promova. Varianta optimistă prevede ca echipa vranceană să obţină victoria în meciul de azi şi apoi să fie preluată de autorităţile locale din Focşani, care ar dori să înfiinţeze o nouă formaţie în oraş. Numai că regulamentele Federaţiei Romane de Fotbal interzic cesiunele, astfel încat mutarea echipei la Focşani nu se va putea face prea uşor. Naţional Goleşti a dominat fotbalul judeţean în ultimii trei ani şi are un lot foarte puternic. În mod normal, vrancenii nu ar trebui să aibă emoţii în faţa echipei din Bacău, AS Negri. Băcăuanii vor la randul lor să promoveze în liga a treia, dar e greu de crezut că vor putea învinge o formaţie care are în componenţă opt jucători care au evoluat în liga a doua şi a treia. De altfel, în istoria meciurilor de baraj, din ultimii ani, Vrancea este peste judeţul Bacău. ultimul duel direct a avut loc în 2010, la Vaslui, cand FC Dumitreşti a învins la loviturile de departajare pe Mesagerul Bacău.

S-a definitivat lotul de 18 jucători

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Covasna a comunicat că barajul de promovare în liga a treia ce va opune campioanele judeţelor Vrancea şi Bacău va avea loc la Sf. Gheorghe. Naţional Goleşti, care a reuşit eventul cupă-campionat pentru al treilea an consecutiv, va încerca să promoveze din nou în liga a treia. Goleştenii vor juca cu AS Negri, campioana judeţului Bacău. Partida va avea loc pe stadionul municipal din Sfantu Gheorghe. Echipa pregătită de Adrian Toma a anunţat ieri lotul de 18 jucători care va avea drept de joc în meciul de baraj. Echipa vranceană şi-a rezolvat şi problema vizelor medicale, obţinand avizul de la  un doctor de specialitate. Antrenorul Adrian Toma ar putea începe partida de azi cu următoarea formaţie: Borş - Chetreanu, Vlase, Nechifor, Chivu – Căpăţînă, Curteanu, Dumitriu, Stanciu – Bodoc, Creţu. La meciurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparţinand structurilor sportive cu personalitate juridică - cluburi sportive de drept privat. În situaţia în care după 90 de minute de joc rezultatul va fi egal, partida se va prelungi cu două reprize a cate 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se va menţine şi după reprizele de prelungire, echipa caştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare de la punctul de pedeapsă. În partida de azi pot fi efectuate maxim 4 înlocuiri de jucători, nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori sau a jucătorilor sub 21 de ani. Identificarea jucătorilor seniori/juniori se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţă. Ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite şi minim trei mingi. Echipa organizatoare se va stabili prin tragere la sorţi efectuată la şedinţa tehnică. Partida de azi va fi condusă la centru de gălăţeanul Florin Macovei, ajutat la cele două linii de concitadinul său Florin Vişan şi brăileanul Marius Marchideanu. Observatorii partidei sunt Gyula Vereş - Sf. Gheorghe şi Valer Şulea – Braşov.

Patru baraje pierdute în ultimii 12 ani

Echipele vrancene au avut evoluţii foarte bune, în ultimii ani, la meciurile de baraj pentru promovare în liga a treia. În 12 ani, doar patru reprezentante ale judeţului au pierdut barajele de promovare. În rest, fotbalulul judeţean a arătat că este la un nivel bun în Vrancea. Şoimii Mirceşti 0-4 cu Perko Sînzieni, FCM Adjud 2-6 cu Unirea Mărăcineni şi Energia Vulturu 0-2 cu Cetate Tg. Neamţ şi 0-1 cu Unirea Casimcea nu au reuşit să promoveze în liga a treia.  În rest, Şoimii Mirceşti, de trei ori, Steaua Focşani, FC Dumitreşti, Energia Vulturu – de două ori şi FC Panciu au reuşit să caştige partidele de baraj. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.