Sport

Joacă şi ei fotbal

Ziarul de Vrancea
18 iun 2013 583 vizualizări
Fotbaliştii din Tahiti sunt fericiţi că au reuşit să marcheze în poarta Nigeriei şi visează să dea gol şi Spaniei * polinezienii au fost învinşi cu 1-6 în debutul la Cupa Confederaţiilor

Naţionala statului Tahiti din Oceania a debutat în grupa B  a Cupei Confederaţiilor la fotbal, cu o înfrangere la scor, 1-6 (0-3) împotriva Nigeriei. Departe de a fi decepţionaţi de acest insucces, fotbaliştii din Polinezia au exultat la golul marcat de mijlocaşul Alvin Tehau ('54) la scorul de 3-0 pentru "supervulturi" şi acum visează să înscrie împotriva Spaniei: "Să marcăm un gol aici a însemnat deja mult. Să marcăm un gol împotriva Spaniei ar fi ceva grandios", a afirmat selecţionerul Eddy Etaeta (43 de ani). care nu crede la un scor fluviu în faţa campioanei mondiale: "Spania nu este interesată să caştige cu 10-0. Spania respectă echipele mici. Nu cred că vom pierde la o diferenţă uriaşă". Etaeta s-a declarat mulţumit că suporterii brazilieni au încurajat echipa sa în timpul meciului cu Nigeria. În opinia sa, Tahiti ar fi putut pierde la un scor mai strans, dacă nu ar fi cedat fizic în repriza secundă. Naţionala tahitiană este formată din jucători amatori autohtoni, singurul profesionist fiind Marama Vahirua (fost internaţional francez U21 şi jucător la Nantes, Nice, Monaco şi Lorient), care aparţine de clubul francez Nancy-Lorraine şi joacă cu împrumut la clubul grec Panthraikos Komothini. El este vărul unui fost internaţional francez de marcă, Pascal Vahirua şi a debutat în naţionala tahitiană cu ocazia acestui turneu.
Golurile echipei nigeriene au fost marcate de Echiejile ('5, '80), Oduamadi ('10, '26, '76) şi... acelaşi Tehau ('69), în proprie poartă. Selecţionerul Nigeriei, Stephen Keshi, a mărturisit că, totuşi, polinezienii ştiu fotbal: "Ne-a fost dificil să ridicăm nivelul nostru de joc. Cand ai în faţă o echipă cum este Tahiti, cu tot respectul pe care îl am pentru ei, te gandeşti că o să fie floare la ureche. Dar ei au demonstrat că pot juca fotbal şi îi felicit", a adăugat Keshi. Următoarele partide din grupa B a Cupa Confederaţiilor, competiţie care are loc în Brazilia, se dispută joi: Spania - Tahiti şi Nigeria - Uruguay.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.