Sport

Grupă grea la Mondialele de handbal

Ziarul de Vrancea
16 iun 2013 405 vizualizări
Fetele vor juca cu Germania şi Ungaria în grupa B * tragerea la sorţi n-a fost pe placul selecţionerului Gheorghe Tadici

Naţionala de handbal feminin a Romaniei va evolua în grupa D, la Campionatul Mondial din luna decembrie, cu echipele Ungariei, Germaniei, Cehiei, Tunisiei şi Australiei, potrivit tragerii la sorţi de sambătă, de la Belgrad. Naţionala Romaniei a făcut parte din urna a treia valorică la tragerea la sorţi din capitala Serbiei.  Componenţa celorlalte grupe este: Franţa, Muntenegru, Olanda, Coreea de Sud, RP Congo, Republica Dominicană (A), Serbia, Danemarca, Brazilia, China, Japonia, Algeria (B) şi Angola, Norvegia, Polonia, Spania, Argentina, Paraguay (D).  Romania s-a calificat la turneul final după ce a eliminat reprezentativa Slovaciei, în baraj, cu dublă victorie.  Turneul final al CM din Serbia va avea loc între 6-22 decembrie, în oraşele Nis, Novi Sad, Zrenjanin şi Belgrad.  Primele patru clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în optimile de finală. Antrenorul naţionalei feminine a Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat, sambătă, că ar fi dorit ca reprezentativa tricoloră să intre în altă grupă la tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din luna decembrie, găzduit de Serbia.  "Serbia, fiind organizatoare, a avut dreptul să-şi aleagă grupa şi a ales grupa B, care în opinia mea, era cea mai avantajoasă. Avem o grupă dificilă,  aş fi preferat grupa A sau C, dacă nu s-a putut grupa B, dar asta a fost tragerea la sorţi, nu avem ce face. Va depinde mult cum vom avea programul de pregătire. Aveam, de exemplu, meciuri de pregătire cu Ungaria şi Germania, în august şi noiembrie, a rămas că le vom confirma, după tragerea la sorţi de astăzi. E clar că fiind adversare în grupă, nu mai putem juca împreună şi cred că nici ele nu-şi doresc", a spus Tadici.  Selecţionerul este de părere că favorita grupei este Germania. "Cred că Germania este favorita la prima poziţie în grupă. Pentru noi ar fi ideal să fim pe primul loc, dar avand în vedere că merg în optimi primele patru clasate după meciurile din grupă, cred că locul II sau maximum locul III, ar trebui să atingem, pentru a avea şansă pe culoar mai departe. Avem 7-8 debutante în echipa naţională, încă 4-5 jucătoare din lotul B sunt pregătite să treacă în lotul lărgit de Mondiale, nu va fi deloc uşor", a explicat Gheorghe Tadici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.