Sport

Simona a tăiat moţul

Ziarul de Vrancea
16 iun 2013 416 vizualizări
Prima victorie WTA pentru Halep a fost obţinută, sambătă, la Nürnberg, într-o finală cu o fostă jucătoare de Top 10 * la acelaşi turneu, Raluca Olaru a caştigat cu rusoaica Valeria Solovieva o finală în faţa principalelor favorite

După evoluţia excepţională în marele turneu de la Roma de luna trecută, jucătoarea de tenis romană Simona Halep (58 WTA) a caştigat primul turneu din cariera sa. În varstă de 21 de ani, Simona şi-a adjudecat finala turneului de 235.000 $ de la Nürnberg învingand-o în finală cu 6-3, 6-3 pe germana Andrea Petkovic, care, în toamna anului 2011 făcea parte din Top 10 (mai exact, locul IX), însă o serie de accidentări a dus-o pană pe poziţia 75 în ultimul clasament. Pană la acest turneu, Simona a mai jucat trei finale WTA, cate una în ultimii trei ani (2010, 2011, 2012). Andrea Petkovic (care are în palmares două titluri WTA) a intrat în finală după o victorie strălucită în faţa jucătoarei sarbe Jelena Jankovic. Primul set a fost foarte echilibrat, pană cand romanca s-a desprins de la 3-3 cu două break-uri. În setul secund, Simona a pus break-ul încă de la început, apoi a stăvilit încercările germanei de a echilibra partida. La 5-3, Halep a avut 40-0 pe serviciu, dar Andrea s-a agăţat de toate mingile, a egalat, a avut trei mingi de break, dar pană la urmă, Simona a reuşit lovitura decisivă, caştigand game-ul, setul, finala şi turneul. "Este o victorie frumoasă pentru mine şi acesta este un turneu frumos. Nu voi uita niciodată asta. Andrea m-a învins în Romania, acum caţiva ani, şi sunt fericită că astăzi am reuşit să o înving aici. A jucat foarte bine şi atmosfera a fost extraordinară. Este un sentiment incredibil să caştig primul meu titlu WTA", a spus Simona Halep. La randul ei, jucătoarea germană de etnie sarbă a lăudat jocul romancei: "Sunt mai multe aspecte positive decat negative. Un lucru bun este că Simona m-a făcut să trec mai uşor peste înfrangere, deoarece a jucat incredibil. A jucat un meci aproape perfect, în special după ce şi-a găsit ritmul, la jumătatea primului set. Eu nu am jucat la nivel maxim, dar chiar şi dacă aş fi evoluat astfel ar fi fost foarte foarte dificil. Am mult respect pentru felul în care a jucat împotriva mea. A meritat pe deplin să caştige", a afirmat Andrea Petkovic, la finalul meciului de sambătă. Simona Halep este a opta sportivă din Romania caştigătoare a unui turneu WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir, Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru, Irina Begu şi Monica Niculescu.
Victoria Simonei a fost dublată de un succes cel puţin la fel de strălucit. Împreună cu rusoaica Valeria Solovieva, Raluca Olaru a răsturnat toate pronosticurile probei de dublu de la Nürnberg, învingand în finală perechea favorită numărul 1, Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia), cu 2-6, 7-6, 11-9. Raluca şi Valeria sunt la a doua experienţă împreună, după turneul de la Katowice, unde a jucat finala. Raluca Olaru (24 de ani), jucătoare din generaţia Monicăi Niculescu şi Soranei Cîrstea, a obţinut în Germania al treilea titlu WTA la dublu, după Taşkent (2008, cu ucraineanca Olha Saviciuk) şi Acapulco (2010, cu o altă ucraineancă, Maria Korîtţeva).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.