Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Rusescu a semnat cu Sevilla

Ziarul de Vrancea
14 iun 2013 453 vizualizări
Golgeterul Ligii I, Raul Rusescu, a fost transferat de la Steaua la echipa FC Sevilla (locul IX în Primera Division în sezonul recent încheiat), grupare cu care a semnat un contract pe cinci ani, informează site-ul oficial al clubului spaniol

Lui Rusescu i s-a fixat o clauză de reziliere a contractului în valoare de 40 de milioane de euro, care a adăugat că acesta este primul transfer efectuat de FC Sevilla în vederea sezonului 2013/2014. Atacantul roman va efectua, luni, vizita medicală la noua sa echipă. Directorul sportiv al FC Sevilla, Ramón Rodríguez Verdejo "Monchi", a declarat că oficialii grupării spaniole îl urmăresc de mai mult timp pe Raul Rusescu, precizand că tranferul acestuia a fost negociat direct de preşedintele José María del Nido. "Este un jucător pe care îl urmărim de mai mult timp. Negocierea a fost făcută direct de preşedinte şi s-a încheiat în condiţii de care suntem mulţumiţi. Acum sperăm ca randamentul său să fie la fel de bun ca la Steaua, unde a fost cel mai bun jucător al campionatului. Nu cred că va avea probleme de adaptare. Va trebui să se adapteze la fotbalul spaniol, care este diferit de cel romanesc, dar el este încrezător şi acest lucru este important", a declarat Monchi, conform site-ului oficial al FC Sevilla.

Handbalistele, în urna a III-a

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat, ieri, urnele valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din luna decembrie, naţionala feminină a Romaniei aflandu-se în urna a treia, din şase. Cele 24 de echipe calificate la turnel final al CM din Serbia au fost împărţite în şase urne valorice, după cum urmează: Norvegia, Muntenegru, Ungaria, Danemarca (I), Olanda, Brazilia, Germania, Polonia (II), Angola, Franţa, Serbia, Romania (III), Coreea de Sud, Spania, Cehia, China (IV), Tunisia, RP Congo, Japonia, Argentina (V), R. Dominicană, Paraguay, Algeria, Australia (VI). Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc astăzi, la Belgrad. Romania s-a calificat după ce a eliminat reprezentativa Slovaciei, în baraj, cu dublă victorie. Turneul final al CM din Serbia va avea loc între 6-22 decembrie, în oraşele Nis, Novi Sad, Zrenjanin şi Belgrad.

Oţelul rămane depunctată

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină a FRF în cazul clubului Oţelul Galaţi, penalizarea cu două puncte, ca urmare a unor datorii către un impresar. "Clubul Oţelul Galaţi a fost sancţionat, la 30 mai 2012, de Comisia de Disciplină a FRF cu scăderea a două puncte din cele acumulate în campionat de echipa de cel mai înalt nivel (echipa din Liga I) pentru neplata în termenul regulamentar a sumelor datorate agentului de jucători Codoban Tătar Ionel. în 3 iulie 2012, Comisia de Recurs a FRF a respins recursul formulat de club şi a decis menţinerea sancţiunii dispuse de Comisia de Disciplină", se arată în comunicatul FRF. Sancţiunea a fost aplicată în sezonul precedent al Ligii I. Astfel, Oţelul rămane cu 41 de puncte, dar ocupă tot locul 11. Conform deciziei TAS, gruparea gălăţeană va trebui să achite şi cheltuielile de judecată.

"Mica" se mută la Braşov

Componenta naţionalei Romaniei, Aurelia Brădeanu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că se află în negocieri avansate cu formaţia Corona Braşov, dar încă nu a semnat niciun contract.  " Nu pot spune că voi juca acolo, dacă nu am semnat încă nimic. Mai sunt discuţii de purtat şi probabil săptămana viitoare voi lua o decizie. Am mai avut oferte de la echipe din ţară, dar am vrut să mai las lucrurile să se aşeze", a declarat Brădeanu. Handbalista a făcut referiri şi la plecarea de la Oltchim, din cauza problemelor financiare ale echipei. "Nu mi-aş fi dorit acest lucru, dar pană la urmă, cel mai mare regret este că oraşul rămane fără echipă. Eu sunt stabilită în Ramnicu Valcea şi ştiu ce înseamnă echipa pentru oraş. Nu mai am 22 de ani, era şi varianta să-mi închei cariera, dar am zis să mai joc. Îmi pare rău că a trebuit să plecăm de la Oltchim", a mai spus Brădeanu. Aurelia Brădeanu (34 de ani) a jucat la Oltchim din 2011, după şapte sezoane la campioana Ungariei, Gyor ETO. Anterior a mai evoluat la Rapid Bucureşti şi tot la Oltchim, iar la echipa naţională este componentă de bază în ultimii 15 ani.

Sporting se interesează de Felgueiras

Conducerea clubului Sporting Lisabona este interesată de portarul echipei CFR Cluj, Mario Felgueiras, jucătorul portughez putand reveni în ţara sa natală în cazul în care titularul formaţiei, internaţionalul Rui Patricio, va pleca la o altă grupare. Felgueiras, 26 de ani, a atras atenţia echipelor din Europa, în urma prestaţiilor foarte bune din Liga Campionilor, cu CFR Cluj. El mai are contract cu formaţia din Gruia pană în vara anului 2016, dar şi-ar dori o revenire în ţara sa, pentru a intra în vederile selecţionerului Paulo Bento. Mario Felgueiras, fost junior al clubului Sporting Lisabona, este în Romania din 2011, el evoluand la FC Braşov înainte de a se transfera vara trecută la CFR Cluj. În Portugalia, goal-keeper-ul a jucat la Espinho, Portimonense, Braga, Vitoria Setubal, Rio Ave.

O atletă jamaicană dopată

Atleta jamaicană Dominique Blake, rezervă în ştafeta de 4x400 metri la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost suspendată şase ani după ce a fost depistată pozitiv cu metilhexanamină, a anunţat, joi seară, comisia antidoping din Jamaica. Această sancţiune a fost luată "în unanimitate", deoarece sportiva nu a convins comisia că această substanţă nu a fost folosită pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive, a declarat preşedintele comisiei, Ken Pantry.Controlul pozitiv a avut loc la selecţiile pentru JO de la Londra, din iunie 2012, unde ea a încheiat pe locul şase. Blake a mai participat şi la Jocurile Commonwealth şi la Campionatul Mondiale de atletism în sală din 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.