Sport

Angela Moroşanu a ratat o mare victorie

Ziarul de Vrancea
14 iun 2013 928 vizualizări
Clacand pe ultima turnantă a cursei de 400 m garduri, atleta romană s-a clasat pe locul IV la Oslo, dar înaintea campioanei olimpice, Lashinda Demus

Atleta Angela Moroşanu a ocupat locul patru în proba de 400 metri garduri, în cadrul reuniunii de la Oslo, de joi seară, de pe stadionul "Ullevaal", mting contand ca etapa a VII-a din circuitul "Diamond League". Cursa a fost caştigată de atleta cehă Zuzana Hejnova, aflată pe prima poziţie în cursa pentru diamantul oferit pentru această probă, ea îmbunătăţindu-şi performanţa cea mai bună din acest sezon cu zece sutimi (53,60 s). Pe locul II s-a situat britanica Perry Drayton (54, 03 s), iar a treia a sosit Dalilah Muhamad (SUA), în 54,33 s. Angela, aflată la a doua cursă de "Diamond League" din acest sezon, după cea de la Shanghai (unde s-a clasat a doua şi a obţinut cel mai bun rezultat al său, 53,85 s), a început excelent cursa şi a condus pană la ultima turnantă, după care şi-a pierdut cadenţa, ajungand pe penultimul loc înaintea ultimului gard. Ea a forţat pe ultimii metri şi a încheiat pe locul IV, în 54,52 s, înaintea campioanei olimpice Lashinda Demus (SUA)!
Cloul reuniunii a fost proba de 200 m plat, în care a alergat jamaicanul Usain Bolt. Într-o cursă cu vant din spate, dar regulamentar (^1,7 m/s), Bolt a înregistrat cea mai bună performanţă mondială a sezonului, 19,79 s, învingandu-şi clar oponenţii, norvegianul Jaysuma Nduré (20,36 s) şi britanicul Matt Ellington (20,55 s). În proba feminină de 5.000, etiopianca Meseret Defar a obţinut a patra victorie la acest miting, în care, cu şase ani în urmă, stabilise recordul mondial de 14:16,63, reuşind şi acum un timp excelent, 26,90. Defar a învins alte două atlete de clasă kenyana Viola Kibiwott şi etiopianca Genzebe Dibaba.  Într-o altă probă feminină, cea de triplusalt, columbiana Caterine Ibargüen s-a impus cu o săritură excelentă - 14,81 m. La aruncarea greutăţii feminin, Christina Schwanitz (Germania) şi-a confirmat forma bună din acest sezon, obţinand primul loc, cu 20,10 m. Estonul Gerd Känter a caştigat proba de disc, în 65,52 m, învingandu-l pe liderul sezonului, Piotr Malachowski (Polonia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.