Sport

Războiul din box nu s-a încheiat

Ziarul de Vrancea
14 iun 2013 378 vizualizări
AIBA suspectează Federaţia Romană de Box că lucrează în continuare împreună cu Rudel Obreja * în concluzie, Leonard Doroftei va propune Adunării Generale declararea fostului preşedinte drept persona non grata

Conducerea Federaţiei Romane de Box va propune Adunării Generale ca fostul preşedinte al acestui for, Rudel Obreja, să fie declarat persona non grata, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, actualul şef al FRB, Leonard Doroftei. Acesta a explicat că o astfel de decizie este necesară pentru a demonstra oficialilor AIBA că Federaţia Romană de Box nu mai are nicio legătură cu fostul preşedinte Rudel Obreja. "Cei de la AIBA încă mai cred că noi avem o relaţie cu Rudel Obreja. Acolo a ajuns informaţia că noi, FRB, am organiza o gală, gala lui Bute, împreună cu Rudel Obreja. Dar acest lucru nu se poate întampla niciodată. Aşa că noi vrem să le arătăm celor de la AIBA că nu suntem parteneri cu Rudel. Am discutat în Comitetul Federal despre declararea lui Rudel Obreja drept «persona non grata», şi acest lucru îl vom propune în Adunarea Generală. Atat timp cat el vrea să dizolve Federaţia Romană de Box noi ce putem să îi spunem? El ca să organizeze o gală de box va trebuie să se adreseze FRB, iar dacă federaţia este de acord va organiza", a spus Doroftei. El a adăugat că va transmite la AIBA că actuala conducere a federaţiei nu intenţionează să "facă afaceri cu sportivii". "Avem ceva probleme la AIBA, oamenii ne privesc cu suspiciune după ce s-a întamplat anii trecuţi. Dar noi sperăm să le demonstrăm că vrem doar performanţă, nu vrem să facem afaceri cu sportivii. Au fost nişte discuţii de genul acesta, noi trebuie să le arătăm că nu e adevărat acest lucru şi că suntem afiliaţi şi mergem în continuare alături de AIBA", a menţionat Leonard Doroftei.
Fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, a fost sancţionat în mai multe randuri de AIBA, el avand în ultimii ani procese cu forul internaţional la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. De altfel, din cauza relaţiei tensionate a lui Rudel Obreja cu AIBA, Federaţia Romană de Box a fost suspendată de forul internaţional de specialitate, sancţiunea fiind ridicată după caştigarea alegerilor de către Leonard Doroftei.

Trece Juratoni la profesionism?

Preşedintele FR Box s-a referit şi la situaţia vicecampionului european, Bogdan Juratoni, care ar intenţiona să treacă la profesionism: "Ţinand cont de felul cum se pregăteşte şi munceşte, opt reprize la profesionişti pentru Juratoni nu vor fi o problemă. El are acum un stil aproape de profesionist. Bineînţeles că îi trebuie şi un antrenor profesionist. Dar într-o jumătate de an poate boxa la profesionişti. în şase luni el va fi pregătit să se bată opt reprize cu oricine doriţi dumneavoastră. Eu cred în puterea lui de a boxa chiar şi 12 reprize la cel mai înalt nivel", a spus Doroftei, care a adăugat că decizia de a trece la boxul profesionist îi aparţine numai lui Juratoni. "Eu vreau să îşi aleagă ce doreşte el. Pentru că are mai multe oferte. Indiferent ce doreşte el, noi îl susţinem. Dacă merge la profesionişti trebuie să creştem alţi copii, să facem un lot tanăr şi să o luăm de la zero. Dar şi lui Juratoni trebuie să îi dăm o şansă, pentru că nu putem să îl ţinem doar pe un salariu", a adăugat Leonard Doroftei.  Juratoni a semnat la începutul lunii martie un precontract cu AIBA Professional Boxing (APB), programul de box a federaţiei internaţionale de specialitate rezervată profesioniştilor, iar în luna august va lupta într-un meci demonstrativ la Rio de Janeiro. Pentru acest meci boxerul va avea bursă de 5.500 de franci elveţieni. Bogdan Juratoni urmează să decidă dacă semnează un contract de profesionist cu APB după Campionatele Mondiale din Kazakhstan. în cazul în care va semna cu APB, contractul va intra în vigoare în 2014. Conform regulamentelor AIBA, în acest caz el nu va putea participa la CE şi CM din 2014, ci doar la CM din 2015 pentru că această ediţie reprezintă criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Juratoni se poate califica direct la Jocurile Olimpice din 2016 dacă se va clasa în primii şapte boxeri din clasamentul APB.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.