Sport

Mircea Sandu se ţine pe poziţii

Ziarul de Vrancea
13 iun 2013 939 vizualizări
Preşedintele FRF a susţinut din nou că echipele CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna trebuie să rămană retrogradate, chiar cu riscul diminuării numărului de echipe în Liga I

După ce cu o zi în urmă au apărut zvonuri că preşedintele FRFs-a declarat în favoarea menţinerii formatului de 18 echipe, ieri, Mircea Sandu a retezat din nou speranţele cluburilor care speră să rămană în Liga I, în locul celor care nu au primit licenţa, deşi au retrogradat din punct de vedere sportiv: "CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna pot obţine şi şapte licenţe nu numai una, dar tot nu au dreptul de a evolua în sezonul viitor al Ligii I după ce au retrogradat sportiv", susţine oficialul FRF, într-o declaraţie acordată agenţiei MEDIAFAX. Mircea Sandu se consideră adeptul aplicării criteriului sportiv şi menţionează că există un interes pentru ca astfel de informaţii privind o eventuală rămanere în Liga I a celor două echipe să se vehiculeze în mass-media. "E vorba de un interes al cuiva. Eu am vorbit la Adunarea Generală despre criteriul după care se produce sistemul de promovare şi retrogradarea, adică cel sportiv. Deci patru au retrogradat, patru trebuie să promoveze. De asemenea cele care nu au obţinut licenţă nu au loc în Liga I. Cele care au obţinut licenţă au loc în Liga I, dar ţinand cont de criteriul sportiv. Cele două nume despre care s-a vorbit din punct de vedere sportiv nu au obţinut acest drept. Mai departe pot obţine şi şapte licenţe nu numai una", a declarat Sandu. Preşedintele speră ca membrii Comitetului Executiv să aplice cu rigurozitate regulamentul, indiferent de prevederile contractului de drepturi de televizare a meciurilor din Liga I, negociat de preşedintele LPF Dumitru Dragomir. "Se încearcă rămanerea a 18 echipe în Liga I, dar eu sper ca membrii Comitetului Executiv să aibă destul de mult discernămant. Nu mă interesează drepturile TV. Nu am fost consultat nici cand s-au încheiat contractele, nici cand s-au purtat discuţiile. Cei care au negociat trebuiau să lase din punctul meu de vedere o portiţă prin care să se spună că modificarea sistemului competiţional voit, printr-o hotărare, sau forţat, prin regulament, cand nu se îndeplinesc condiţiile regulamentare, nu impune schimbarea condiţiilor contractuale. Nu s-a întamplat asta, nu e problema mea, e problema celor care au încheiat contractul. Eu sunt pentru aplicarea regulamentului sută la sută, pe criteriul sportiv. şi cu locurile aşa-zis vacante să rămană atatea cate se poate, 16, 15 sau 17. Cate se poate. În pricipiu, data Comitetului Executiv este stabilită pentru vineri, 21 iunie, ora 12.00", a mai afirmat Sandu. Cluburile Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au retrogradat la finalul ediţiei 2012-2013, încheind campionatul pe poziţiile XV şi XVII ale clasamentului. Dintre cele 18 grupări din Liga I, cluburile Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin nu au primit licenţa pentru a evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii I şi au fost retrogradate. CS Turnu Severin a retrogradat şi în urma rezultatelor obţinute în Liga I.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.