Sport

Trist, dar adevărat!Meciul anului pentru fotbalul focşănean are loc la juniori A1!

Dan Chiriac
12 iun 2013 752 vizualizări
CSM Focşani - Juventus Toflea, azi, orele 17.30, în campionatul naţional la juniori A1 u partida are loc pe stadionul “Milcovul” din Focşani u stadionul din Sud este denumit mai nou de microbişti “Muzeul Vrancei”, pentru că acolo nu se joacă fotbal decat o dată la şase luni

“Sad but true!”, în traducere trist, dar adevărat este o melodie a formaţiei Metallica care a făcut înconjurul lumii în anii 90. Este poate hitul care se potriveşte cel mai bine fotbalului din Focşani lăsat de izbelişte de autorităţile locale şi de sponsori. Stadionul “Milcovul” nu a mai găzduit un meci de fotbal de jumătate de an, iar Focşaniul este singurul oraş din ţară care nu are echipă nici măcar în liga a cincea. În aceste condiţii, meciul de azi al echipei de juniori A 1 de la CSM Focşani devine meciul cel mai important al sezonului. Pe stadionul “Milcovul”, focşănenii vor întalni cu începere de la orele 17.30 pe Juventus Toflea, într-o partidă ce va reprezenta prima manşă a barajului interjudeţean. Obiectivul echipei CSM este catigarea titlului naţional, iar primul pas poate fi făcut azi printr-un joc foarte bun şi un rezultat pe măsură. Partida retur va avea loc duminică, la Ghidigeni, în judeţul Galaţi. Antrenorii Octavian Bucătaru şi Mihai Oprişan ar putea începe jocul cu următoarea formaţie: Trifan – Florea, Neagu, Dima, Duca – Kumova, Săpunaru, Moisă, Stratulat – Pasăre, Văceanu. Rezerve vor fi Dascălu, Toader şi Borcea. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Bacău formată din Claudiu Goian, Adrian Păduraru şi Vlăduţ Ionaşcu.

Prea multe meciuri pentru zonă pe “Muzeul Milcovul”

Autorităţile locale din Focşani au dat din nou dovadă de incompetenţă, punandu-se, cel puţin în prima fază, contra organizării fazei de zonă a campionatului naţional de juniori A 1. Dacă va trece de formaţia gălăţeană, CSM va juca într-un turneu de cinci echipe care va da una dintre semifinalistele campionatului naţional. Logic este faptul că echipa care va juca pe teren propriu va avea prima şansă pentru a caştiga turneul. Numai că cei care administrează “Muzeul” Milcovul, cum este mai nou denumit de microbişti stadionul din cartierul Sud, nu doresc ca acest turneu de zonă să aibă loc la Focşani pentru simplul motiv că gazonul s-ar putea strica din cauza numărului mare de jocuri programate! La o asemenea expolicaţie rămai interzis, în condiţiile în care pe acel gazon nu s-a jucat niciun meci de fotbal de jumătate de an! Microbiştii se întreabă de ce mai există gazon de calitate, dacă acolo nu se poate juca fotbal?! Dacă vor trece de barajul-interjudeţean, focşănenii se vor califica la turneul de zonă, care va avea loc la finalul săptămanii viitoare. Pe 29 iunie sunt programate cele două semifinale ale campionatului naţional, iar a doua zi finalele. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.