Sport

Ameninţări de la UEFA

Ziarul de Vrancea
7 iun 2013 442 vizualizări
* forul continental a înăsprit sancţiunile împotriva rasismului şi a blaturilor * meciurile trucate nu beneficiază de prescripţie

UEFA este determinată să lupte împotriva rasismului şi a meciurilor de fotbal aranjate, astfel că a decis să înăsprească sancţiunile pe care le dictează în astfel de cazuri. "UEFA a făcut din lupta contra meciurilor trucate prioritatea numărul 1, iar regulamentul disciplinar conţine schimbări importante pentru a reprima astfel de incidente şi a le pedepsi în mod eficient", scrie site-ul forului european. Astfel, un nou articol afirmă că procedurile disciplinare începute contra unei persoane aflată sub jurisdicţia UEFA în vremea în care a presupusa faptă de corupţie a fost comisă nu vor fi abandonate de instanţele disciplinare ale UEFA doar pentru că persoana vizată nu se mai află sub jurisdicţia UEFA. Al doilea articol prevede că meciurile trucate şi corupţia nu sunt supuse niciunui termen de prescripţie.
Un alt articol introdus arată că Instanţa de Control şi Disciplină confirmă competenţa UEFA în cazul unei asociaţii membre a forului sau a unuia din membrii săi care nu sancţionează sau sancţionează într-un mod nepotrivit pe autorul unei infracţiuni ce ar putea aduce prejudicii fotbalului, în special trucarea de meciuri, corupţie şi dopaj. De asemenea, autoritatea arbitrului a fost consolidată. Suspendarea pentru insultarea unui oficial de meci a crescut la trei meciuri în competiţie, iar penalizarea pentru agresarea unui arbitru este acum de 15 partide.
În ceea ce priveşte rasismul, UEFA va continua să acorde toleranţă zero în astfel de cazuri. Jucătorii şi oficialii echipelor vor fi suspendaţi cel puţin zece meciuri. Conducătorii cluburilor sau cei ai federaţiilor naţionale vor primi o suspendare pentru o anumită perioadă de timp. În cazul în care fanii vor avea un comportament rasist, stadionul echipei lor favorite va fi parţial închis. La a doua abatere, vor fi dictate disputarea unui meci cu porţile închise şi o amendă de 50.000 de euro.  UEFA le reaminteşte arbitrilor că trebuie să supende şi chiar oprescă definitiv un meci la care se manifestă acte de rasism. Forul european a informat federaţiile naţionale că un meci oprit ve declanşa automat o procedură a Comisiei de Disciplină şi întalnirea va fi declarată pierdută cu scorul de 3-0 la masa verde.
Măsurile au fost adoptate în cadrul Comitetului Executiv, care a avut loc luna trecută la Londra. Din luna iulie, deciziile Comisiei de Disciplină a UEFA vor fi publicate pe site-ul oficial, ceea ce reprezintă, susţine forul european, o dovadă de transparenţă cu privire la aceste cazuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.