Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Juratoni are medalie

Ziarul de Vrancea
5 iun 2013 373 vizualizări
Pugilistul Bogdan Juratoni şi-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la Minsk, după ce s-a calificat în semifinalele categoriei 75 de kilograme.

Juratoni l-a învins la puncte, în sferturile de finală, printr-o decizie în unanimitate, pe belarusul Vitali Bandarenka. În semifinale, Bogdan Juratoni va lupta, vineri, cu ungurul Zoltan Harcsa, care a trecut la puncte, în unanimitate, de sarbul Aleksandar Drenovak. În cealaltă semifinală, se vor lupta ucraineanul Evhen Hîtrov, campion mondial, şi irlandezul Jason Quigley. În limitele categoriei ^91 de kilograme, Mihai Nistor a fost întrecut de azerul Magomedrasul Medjidov, campionul mondial al categoriei. Pugilistul roman a fost descalificat în repriza a treia, dar în toate reprizele avea dezavantaj pe foile de punctaj. Ceilalţi patru pugilişti romani prezenţi la Minsk au fost eliminaţi după primele întalniri.

Mulţescu, antrenor la Dinamo

Tehnicianul Gheorghe Mulţescu a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al FC Dinamo, a declarat preşedintele exceutiv al grupării din şoseaua ştefan cel Mare, Constantin Anghelache. "Ne-am înţeles, de ce să nu înţelegem, ce suntem turci? El doar a lucrat în Turcia. Mulţescu a semnat un contract pe un an cu opţiune de prelungire pentru încă unul", a spus Anghelache. Mulţescu a antrenat ultima dată formaţia Gaz Metan Mediaş. La Dinamo, el îl înlocuieşte pe Cornel Ţălnar, demis la finlalul sezonului.

Handbaliştii romani au învins Norvegia la ea acasă

Echipa masculină de handbal a Romaniei a debutat cu o victorie neaşteptată la turneul Scandinavian Open 2013, 29-27 (15-12) cu Norvegia, marţi seara, la Larvik (Norvegia).  Selecţionerul Eliodor Voica a folosit echipa: Marocico, Şelaru, Grigoraş - Grasu (2), Talas, Acatrinei (5), Asoltanei (1), Iancu (3), Mihalcea (5), Cîmpanu (2), Şimicu (2), Crisescu, Ramba (1), Florea (1), Rotaru. La acest turneu mai participă echipele Suediei şi Poloniei.

Oferte pentru Super-Mario

Atacantul formaţiei Bayern München, Mario Gomez, este dorit de grupările Manchester City şi Chelsea, anunţă cotidianul Stuttgarter Zeitung. "Gomez va alege cea mai bună soluţie, fără nicio grabă", a declarat agentul jucătorului, Uli Ferber.Potrivit cotidianului, jucătorul şi agentul se vor întalni curand cu preşedintele de la Bayern, Karl Heinz Rummenigge şi directorul sportiv, Matthias Sammer. Ferber a afirmat în schimb că nu există "nicio negociere" cu Napoli sau Fiorentina, contrar zvonurilor din Italia.  Gomez, 27 de ani, este sub contract pană în iunie 2016 cu Bayern, unde a venit în 2009 de la VfB Stuttgart, pentru 35 de milioane de euro.

Mai greu cu golful

Înotătorul Michael Phelps a declarat pentru cotidianul Die Welt, că profită de retragerea din activitate, jucand în special golf, şi nu se gandeşte la o revenire în competiţie. "Sunt foarte fericit cu viaţa mea, apreciez că sunt departe de competiţie şi îmi face plăcere să joc golf", a declarat legendarul campion, cu 22 de medalii olimpice, din care 18 de aur, retras după Jocurile Olimpice de la Londra. Întrebat dacă retragerea lui este definitivă, Phelps a răspuns: "Nu ştiu nimic. În acest moment sunt fericit cu viaţa mea, iar golful este cel mai greu sport pe care l-am practicat".

Vedete la cravată

Fostul internaţional francez Christian Karembeu şi sud-africanul Pierre Issa vor face parte din staful grupării Olympiakos Pireu, a anunţat campioana Greciei. Karembeu, în varstă de 42 de ani, campion mondial cu Franţa în 1998 (53 selecţii), va fi consilier şi se va ocupa de urmărirea de jucători şi de relaţiile internaţionale. El revine astfel la clubul la care a evolua în perioada 2001-2004. Karembeu a caştigat şi Euro-2000 şi de două ori Liga Campionilor cu Real Madrid (1998 şi 2000). La randul său, Pierre Issa, 37 de ani (47 selecţii), a fost numit director sportiv. Fost fundaş la Marseille şi Chelsea, el şi-a încheiat cariera de jucători în Grecia, la Ionikos şi OFI Creta.

Thailandezii au renunţat la Schäfer

Thailanda a pus capăt după doi ani contractului selecţionerului echipei naţionale, germanul Winfried Schäfer, a anunţat, ieri, federaţia thailandeză. Secretarul general al federaţiei, Ongart Kosinka, a declarat că părţile au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului.  "Decizia a fost bazată pe mai multe motive, inclusiv performanţele antrenorului", a declarat Kosinka. Sub conducerea sa, echipa thailandeză a dezamăgit în preliminariile CM-2014, dar a jucat finala Suzuki Cup, competiţie în care se află ţările din Asia de sud-est. Germanul de 63 de ani, care a condus Camerunul la victoria din Cupa Africii pe Naţiuni din 2002, a preluat echipa în iulie 2011, în locul englezului Bryan Robson.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.