Sport

Corupţie sau mită?

Ziarul de Vrancea
5 iun 2013 414 vizualizări
Asta este dilema care opreşte pe moment LPF să redeschidă cazul "Valiza"

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că membrii comisiilor LPF vor redeschide cazul "Valiza", în urma sentinţei definitive a ÎCCJ în acest dosar. "Cazul va fi deschis, dar nu a apărut deocamdată o decizie oficială a instanţei. Pană nu există un document oficial nu putem face nimic. Ceea ce am văzut în presă e interpretabil, unii au spus că a fost condamnat pentru corupţie, alţii pentru fals şi uz de fals, şi alţii pentru mită. Eu nu mă pronunţ, că nu am dreptul, pentru că eu pot influenţa comisiile, dar pot să vă spun că maine-poimaine, cand se va da hotărarea cu motivare cu tot, cazul va fi reanalizat", a spus Alexandru pentru MEDIAFAX. Valentin Alexandru a mai explicat că acest caz va fi analizat pe baza regulamentului disciplinar de la data săvarşirii faptei, sezonul 2007/2008.
"Există o soluţie definitivă a instanţei de recurs a federaţiei, apoi au pasat-o la noi. Noi am zis că nu putem să o definitivăm pană nu apare soluţia asta. A apărut după cinci ani. Noi am suspendat-o, nu am pus-o în aplicare, pentru că am vrut să vedem ce se întamplă, poate îl achită pe om şi nu suntem zdraveni la cap. Acum o să reluăm chestiunea şi să vedem dacă e vorba de articolul 60 sau articolul 61, din ROAF-ul din 2007-2008. Se va aplica regulamentul disciplinar de la momentul ăla, cand s-a comis fapta, pentru că nu ar fi corect să o aplici pe cea de anul ăsta. Nu e vorba de excludere în niciun caz. E vorba de pedepsirea celor care au săvaşit fapta. Apoi, articolul 60 vorbeşte ceva de depunctarea echipei. Nu am exact în cap în momentul ăsta. Iar la articolul 61, unde e vorba de manipulare, e vorba doar de persoana care a săvarşit fapta. Se va relua toată chestiunea, ori validăm hotărarea ultimei instnaţe de recurs a federaţiei, cum era atunci, ori se va reanaliza. Atunci nu era vorba de retrogradare, după cazul «Valiza» a fost introdusă această chestiune. E vorba doar de depunctare", a spus Alexandru.  Oficialul ligii a precizat faptul că în soluţionarea acestui caz va fi importantă precizarea termenilor "corupţie" şi "mită", pentru a putea fi aplicat corect regulamentul: "Dacă e corupţie, avem un articol pentru corupţie, dar avem şi un articol pentru implicarea, manipularea unor situaţii pentru influenţarea rezultatului unui meci. Deocamdată, după opinia noastră, acolo se încadrează. în limbajul nostru penal, corupţia este mită. Dar în acelaşi timp, în limbaj european, se spune aşa: mita între persoane sau entităţi private nu e corupţie, e mită. Cu pedepsele de rigoare. La noi nu se face însă această delimitare".
Marţi, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, afirmase, într-o conferinţă de presă, înaintea sentinţei îCCJ, că FC Steaua nu riscă vreo sancţiune pe plan intern în cazul în care finanţatorului clubului, Gigi Becali, va fi condamnat pentru corupţie, în dosarul "Valiza".Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.