Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cat a costat Neimar?

Ziarul de Vrancea
4 iun 2013 578 vizualizări
Atacantul brazilian Neymar a costat în total 57 de milioane de euro, a declarat vicepreşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu.

"Costul total al operaţiunii a fost de 57 de milioane de euro, care se împart între mai multe firme - DIS, Teisa (două fonduri de investiţii) şi Santos", a declarat Bartomeu. Vicepreşedintele Barcelonei a mai spus că o parte din cele 57 de milioane de euro va merge la o firmă de consultanţă sportivă care a intervenit în transfer. "Iniţial, clubul a prevăzut ca transferul să fie în jurul a circa 40 de milioane de euro şi deja dăduse un acont de 10 milioane de euro. Dar intervenţia altor cluburi interesate a făcut ca operaţiunea să fie mai scumpă decat s-a prevăzut", a declarat Bartomeu, confirmand că unul dintre cluburi era Real Madrid. Potrivit presei spaniole, Real a oferit o sumă mai mare, de circa 35 de milioane de euro, în timp ce Barça a oferit 28. Bartomeu i-a mulţumit lui Neymar că a ales FC Barcelona în contextul în care catalanii nu au făcut cea mai mare ofertă.  Clauza de reziliere a jucătorului de 21 de ani se ridică la 190 de milioane de euro, iar un acord cu FC Santos a fost încheiat pentru organizarea a două meciuri amicale, unul pe Camp Nou şi altul la Santos.

Eriksson şi Lippi, concitadini în China

Suedezul Sven-Göran Eriksson, fost selecţioner al Angliei, a fost numit antrenor al echipei Guangzhou R&F, care evoluează în campionatul Chinei. Eriksson, care a demisionat, duminică, din postul de director tehnic la echipa Al Nasr din Emiratele Arabe Unite, a semnat un contract pentru 18 luni. Sven-Göran Eriksson se alătură în campionatul Chinei fostului selecţioner al Italiei, Marcello Lippi, care antrenează cealaltă echipă din oraş, Guangzhou Evergrande. Conform presei britanice, antrenorul suedez va primi un salariu anual de două milioane de lire sterline.

Trag de Ronaldo

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a declarat că doreşte ca portughezul Cristiano Ronaldo să rămană la echipa madrilenă pană la retragerea din activitate. "Ronaldo mai are doi ani de contract şi ne dorim ca el să se retragă de la Real Madrid. Sunt convins că vom caştiga la Decima (al zecelea trofeu al Ligii Campionilor) cu el", a declarat Perez, la emisiunea "Punto Pelota" de la postul Intereconomia. Contractul lui Ronaldo expiră în iunie 2015, iar potrivit cotidianului As, intenţia clubului este ca jucătorul să semneze o nouă înţelegere pană în 2018.

Lipsă de ranchiună

 Portarul formaţiei Real Madrid, Iker Casillas, nu-i poartă ranchiună lui José Mourinho, care l-a lăsat pe banca de rezerve în cea mai mare parte a sezonului. "Nu-i port ranchiună lui Mourinho, nu m-am simţit nedreptăţit. El a luat decizii pe care le-a considerat a fi cele mai bune pentru echipă şi nu am nimic personal cu el. Din nefericire, nu ne-am atins obiectivele în campionat şi Liga Campionilor, dar îi doresc tot ce-i mai bun la Chelsea, deoarece mereu a susţinut Real Madrid", a declarat Casillas la postul Telecinco. În război deschis cu Iker Casillas, Mourinho nu l-a mai titularizat din ianuarie. În ciuda faptului că nu a fost folosit la club, portarul madrilen figurează pe lista jucătorilor pentru Cupa Confederaţiilor. "Îi mulţumesc lui Vicente Del Bosque pentru încrederea pe care mi-a arătat-o şi îl voi răsplăti muncind mult", a adăugat Casillas.

Se cunoaşte finala NBA

Echipa Miami Heat s-a calificat în finala NBA, unde va întalni formaţia San Antonio Spurs, după ce a trecut, cu scorul general de 4-3, de Indiana Pacers, în finala Conferinţei de Est. Miami, deţinătoarea titlului, a trecut de Indiana, scor 99-76, în meciul şapte al finalei Conferinţei de Est. Finala NBA, care se dispută tot după sistemul cel mai bun din şapte meciuri, începe joi.

Gattuso antrenează Palermo

Fostul internaţional italian Gennaro Gattuso va antrena formaţia Palermo în sezonul viitor, în a doua ligă din Italia, a anunţat, luni, preşedintele clubului, Maurizio Zamparini. "Odată încheiată situaţia cu tehnicianul Giuseppe Sannino, Gennaro va fi antrenorul echipei", a declarat Zamparini la Radio 2, confirmand astfel informaţiile apărute în presa italiană în ultimele zile. Maurizio Zamparini a glumit atunci cand a fost întrebat cand va fi demis Gattuso, avand în vedere că de-a lungul carierei sale de preşedinte a schimbat peste 70 de antrenori (45 la Palermo): "Cel mai bun este preşedintele clubului Sion (Christian Constantin). El a schimbat şapte antrenori într-un sezon. Eu sunt doar un ucenic". Gattuso, în varstă de 35 de ani, a fost în sezonul 2012/2013, la zece meciuri, antrenor-jucător la FC Sion.

Heynckes a obosit

Tehnicianul Jupp Heynckes a declarat, la München, că este pregătit să plece în vacanţă, subliniind că după un sezon în care a reuşit tripla cu Bayern este normal să fie dorit de alte cluburi. "Îmi voi luat vacanţă şi mă voi gandi la toate", a declarat Heynckes, adăugand că nu-i place termenul "sfarşit", dar subliniind că "există viaţă şi după profesie".  "După un astfel de sezon este normal ca alte cluburi să fie interesate de mine. Cluburi bogate, unde banii nu reprezintă o problemă, altele unde aş putea petrece o vacanţă frumoasă. Şi un club de înalt nivel, chiar dacă în acest moment nu este la nivelul sportiv al FC Bayern", a declarat el, referindu-se la Real Madrid, unde, conform informaţiilor din presă, l-ar putea înlocui pe José Mourinho.

Se retrage un veteran al  baschetului american

Conducătorul de joc Jason Kidd, dublu medaliat olimpic cu aur (2000, 2008) şi campion NBA cu Dallas în 2011, a anunţat că se retrage din activitate după 19 ani în lumea baschetului.  Kidd, 40 de ani, evolua în acest an la New York Knicks, avand contract pană în 2015. El a mai jucat la New Jersey şi Phoenix. "Cariera mea a reprezentat o experienţă incredibilă, dar după 19 ani e cazul să mă opresc", a declarat Kidd.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.