Sport

O nouă amanare în cazul Pistorius

Ziarul de Vrancea
4 iun 2013 417 vizualizări
Atletul paralimpic sud-african rămane în libertate pe cauţiune, dar audierea a fost amanată pentru ziua în care soţia ucisă ar fi împlinit 30 de ani

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, a fost prezent din nou, ieri, în faţa unui tribunal sud-african, audierea fiind amanată, la cererea acuzării, pentru 19 august. Parchetul a cerut o amanare, iar apărarea sportivului a acceptat. Aceasta este o audiere de procedură prealabilă deschiderii procesului. Judecătorul a precizat că Oscar Pistorius va rămane în libertate pe cauţiune pană la această dată. La 19 august, Reeva ar fi împlinit 30 de ani. Judecătorul Daniel Thulare s-a adresat lui Oscar Pistorius: "Sunteţi eliberat în aceleaşi condiţii ca şi pană acum, cazul este amanat pană la 19 august", a declarat magistratul. El a precizat că Pistorius riscă arestarea dacă nu se prezintă la audierea din 19 august. Multiplul campion nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp în noapte de 13 spre 14 februarie. Dar susţine încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El spune că a crezut că în casă i-au intrat hoţii şi că a tras focuri de armă, fără să ştie că Reeva Steenkamp s-a trezit pentru a merge la baie. Acuzarea, în cadrul audierilor preliminare din februarie, a încercat să demonstreze însă că Pistorius ştia perfect cine era victima sa. şi că împuşcăturile au venit ca urmare a unei dispute. Pistorius este apărat de mari nume ale baroului sud-african: Kenny Oldwage şi Barry Roux.  Vineri, un post de televiziune a difuzat imagini de la locul crimei: se putea vedea baia plină de sange şi uşa cu semne de la gloanţe. Familia lui Pistorius s-a declarat "şocată" de difuzarea acestor imagini.
Moartea Reevei Steenkamp din februarie a ocupat prima pagină a publicaţiilor din întreaga lume şi a stopat brusc cariera lui Pistorius. El a renunţat la orice competiţie, sponsorii l-au părăsit, ieşind la iveală aspecte ascunse ale personalităţii lui Pistorius, cum ar fi faptul că era obsedat de armele de foc.  În martie, Barry Roux a reuşit să obţină pentru Pistorius permisiunea de a călători în străinătate sau de a consuma alcool. Înainte de audierea de marţi, apărătorii lui au oferit diverse comunicate în care prezintă un Oscar Pistorius distrus de durere. "Oscar doarme rău. Se simte foarte rău. În unele zile e mai uşor, dar în altele este teribil. Cand vorbesc cu el, uneori mă ascultă, alteori nu, dar nu pun presiune. El nu este prezent. Plange foarte des", a declarat managerul său Peet van Zyl, citat de publicaţia Der Spiegel.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.