Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Romanul Vizer, şeful sportului mondial

Ziarul de Vrancea
31 mai 2013 487 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, a fost ales, ieri, la Sankt Petersburg, în funcţia de preşedinte al SportAccord, organizaţia mondială ce reuneşte sub egida sa 107 federaţii sportive.

Marius Vizer a fost ales cu 52 de voturi şi l-a învins pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Ruby, francezul Bernard Lapasset.  Vizer succede în funcţie olandezului Hein Verbruggen. SportAcord  reuneşte sub egida sa 107 federaţii sportive internaţionale. Proiectul romanului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care să fie generatoare de venituri substanţiale, din care să beneficieze fiecare federaţie membră, chiar şi cele neolimpice, precum şi alte mecanisme de finanţare a organizaţiei: o Bancă Internaţională a Sportului, o Loterie Internaţională a Sportului şi o Asigurare Internaţională Sportivă.

Piţurcă n-are emoţii cu valiza

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, că nu are emoţii privind sentinţa în dosarul "Valiza" şi speră ca instanţa să ţină cont de faptul că patronul Stelei, Gigi Becali, a spus adevărul în ceea ce-l priveşte pe el. Gigi Becali a declarat, luni, la instanţa supremă, că după ce Teia Sponte a fost prins cu valiza cu cei 1,7 milioane de euro, a antedatat actul privind vanzare-cumpărare unui teren în Cluj, iar pe Victor Piţurcă l-a pus să semneze ca martor. Piţurcă, inculpat în acest dosar, a afirmat că Becali a spus adevărul despre el şi a precizat că nu are nevoie de susţinerea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care îl consideră nevinovat pe tehnician în acest caz.

Bornescu stă opt etape

Portarul Mircea Bornescu (Petrolul) a fost suspendat, ieri, opt etape de Comisia de Disciplină a LPF, el primind totodată şi o penalitate sportivă de 10.000 lei, pentru că l-a muşcat pe Thaer Bawab (Gaz Metan Mediaş), în meciul din ultima etapă a Ligii I.  Antrenorul Cosmin Contra (FC Petrolul), trimis în tribună de arbitrul Sebastian Colţescu, a fost suspendat două jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 5.000 de lei, iar managerul sportiv Marius Nicolae a primit o penalitate sportivă de 10.000 de lei. Ceilalţi fotbalişti eliminaţi în partida de la Ploieşti, Geraldo (Petrolul), Bawab, Muth, Todea şi Zaharia(Mediaş) au fost suspendaţi pe două etape. Cluburile FC Petrolul Ploieşti şi CS Gaz Metan Mediaş au fost sancţionate cu o penalitate sportiva de 910 de lei fiecare.

Unde pleacă rapidiştii

Tehnicianul rapidist Marian Rada a declarat că mai mulţi jucători de la Rapid au oferte de la alte echipe, meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 2-0, din ultima etapă a Ligii I, fiind ultimul pentru aceştia. "A fost un joc de campionat, care ne-a plasat înaintea campioanei de anul trecut, CFR Cluj. În acelaşi timp poate a fost ultimul joc pentru mulţi dintre jucători, pentru că mulţi vor avea oferte şi vor pleca acolo unde vor fi bine plătiţi. Peçanha tratează cu Vitoria Setubal şi Pacos Ferreira, Roman a semnat cu Toulouse, iar Herea, Grigore şi Dică au şi ei oferte. Dică chiar are o ofertă serioasă de afară şi e important pentru el că şi-a salvat cariera. avand în vedere că a venit de la Mioveni", a declarat Rada.

Valdes a terminat-o cu Barcelona

Portarul echipei FC Barcelona, Victor Valdes, şi-a reafirmat, ieri, decizia de a nu-şi prelungi contractul cu gruparea catalană, care expiră în iunie 2014. "Consider că acest ciclu fotbalistic al meu la FC Barcelona se încheie în iunie 2014. Este flatant că mi s-a propus să continui, dar decizia mea este fermă. Consider că un an şi jumătate este suficient pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru toţi şi sunt dispus să colaborez cu Barça pentru ca acest club şi cu mine să avem doar de caştigat", a declarat portarul de 31 de ani. Valdes, format la Barcelona şi portarul titular de 12 ani, nu a precizat dacă va aştepta finalul contractului sau va pleca din această vară.

Timoşciuk: "Vine Jupp la Real"

Jupp Heynckes va fi noul antrenor al lui Real Madrid, a asigurat fotbalistul ucrainean Anatoli Timoşciuk, elev al tehnicianului german la Bayern München, proaspăta caştigătoare a titlului în Bundesliga şi a Ligii Campionilor. "Sunt 99% şanse ca Heynckes s-o antreneze în viitorul sezon pe Real Madrid", a declarat Timoşciuk pentru o televiziune din Rusia. Agentul lui Heynckes, Enrique Reyes, a afirmat recent că "Jupp ar fi încantat să revină la Real Madrid şi îşi doreşte acest lucru". Tehnicianul a antrenat-o un sezon pe Real, cu care a caştigat Liga Campionilor, în 1998. Heynckes, 68 de ani, se va despărţi luna viitoare de Bayern, unde va fi înlocuit de spaniolul Pep Guardiola.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Crap proaspăt, acum 3979 zile, 18 ore, 47 minute, 30 secunde
Noul presedinte mondial un impostor dovedit stăpan al multor zeci de miliarde făcute pe principiul încercarea moarte n-are sau încercare și eroare în Romania unde infractorii nu răspund decat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.