Sport

Săgeţi spre Steaua

Ziarul de Vrancea
31 mai 2013 416 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a explicat că nu a convocat jucători de la noua campioană pe motiv că erau în vacanţă, reproşandu-le că nu au ţinut cont de acţiunea echipei naţionale cu Trinidad Tobago

Neconvocarea jucătorilor stelişti la jocul amical de marţi, cu Trinidad Tobago şi problemele fotbalistului Gabriel Tamaş au fost principalele subiecte abordate de selecţionerul Victor Piţurcă le-a abordat la conferinţa de presă de ieri. În privinţa surprinzătoarei absenţe a jucătorilor de la Steaua din lotul anunţat cu o zi înainte, Piţurcă a precizat: "În mare, am ţinut cont de faptul că jucătorii de la Steaua au luat vacanţă înainte de a se termina sezonul. Nu a fost nicio înţelegere. Am înţeles că antrenorul lor i-a întrebat dacă vor să meargă în vacanţă, ei au spus că vor. După o perioadă de 8-9 zile de vacanţă au revenit la echipă pentru că era ultimul joc. Deci ăsta a fost şi unul dintre motive. Şi atunci am decis să aduc alţi jucători care s-au pregătit tot timpul şi au jucat constant. Atunci cand au fost întrebaţi dacă vor să meargă în vacanţă ei trebuiau să ţină cont de faptul că echipa naţională are joc. Cum să le dai vacanţă şi după aia să îi chemi şi să şi joace la echipa naţională? De altfel, am înţeles că Latovlevici are nuntă duminică. Adi Popa şi Rusescu nu au fost în vacanţă, dar nu au intrat în planurile mele", a spus tehnicianul, care a menţionat că pentru acest meci nu a mizat nici pe Adrian Mutu.
Selecţionerul a explicat că nu are nevoie de jucători mofturoşi şi neserioşi care nu se hotărăsc dacă să vină sau nu la echipa naţională. "Ştefan Radu a spus foarte clar că nu mai vine. Radu e un băiat serios, dar probabil că naţionala nu este o opţiune pentru el. E mult mai liniştit la echipa de club. E decizia lui, nu se poate dragoste cu de-a sila. Dacă se vor mai retrage jucători... asta este... La echipa naţională nu ai nevoie de astfel de jucători care vin împărţiţi în două, că doresc, că nu doresc să vină. Nu poţi să faci treabă cu jucători mofturoşi, neserioşi", a precizat antrenorul.
Piţurcă a recunoscut că nu cunoaşte niciun jucător din echipa naţională a statului Trinidad-Tobago şi a menţionat că pentru această perioadă nu a putut fi găsit alt adversar. "E primul meci înaintea căruia avem o singură înregistrare cu o partidă a adversarilor şi care se vede destul de rău. Nu poţi să vezi nici măcar faţa jucătorilor. E un meci oficial cu Peru. Noi am mai încercat şi alţi adversari, am încercat Anglia, dar din diferite motive nu s-a putut. Eu aş fi vrut de fapt două-trei jocuri în această perioadă. Scopul acestui amical este ca jucătorii noi să se integreze şi să mă pot baza pe ei. Şi îmi doresc victoria, normal. Dar nu e o echipă aşa facilă cum credem noi, chiar dacă e pe locul 82. Va fi un meci foarte greu cu jucători imprevizibili. Lobonţ va fi căpitanul echipei naţionale ţinand cont de varsta lui. Acesta e un nou criteriu de desemnare a căpitanului", a mai spus Victor Piţurcă.
În legătură cu Tamaş, selecţionerul a spus că incidentul în care el a fost implicat fundaşul îi este caracteristic, subliniind însă că nu-l va pedepsi pe jucător, deoarece era în ziua lui liberă.


Aleşii lui Piţurcă
Portari: Lobonţ, Lung
Fundaşi: Măţel, Luchin, D.Grigore, Găman, Goian, Raţ, Vlad
Mijlocaşi: Torje, Chiţu, Lazăr, Nistor, Hoban, N. Grigore, Maxim, Stoian.
Atacanţi: Grozav, Stancu, Marica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.