Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Merlene Ottey vine la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
30 mai 2013 556 vizualizări
Fosta campioană mondială Merlene Ottey va asista, în calitate de invitat special, la a 58-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale Romaniei, competiţie care va avea loc, în 7 iunie, pe Stadionul Dinamo din Capitală, se arată într-un comunicat al federaţiei romane de specialitate

Născută la 10 mai 1960, la Cold Spring, Hanover, Jamaica, Merlene a primit cetăţenia slovenă în anul 2002 şi are în palmares cateva recorduri de invidiat: atleta cu cele mai multe prezenţe la Jocurile Olimpice (şapte), cu cele mai multe medalii (nouă - trei de argint şi şase de bronz) cucerite la JO, dar şi cu 14 obţinute la Campionatele Mondiale (trei de aur, patru de bronz şi şapte de argint). Deţine a patra performanţă mondială a tuturor timpurilor la 60 m (indoor), a şasea la 100 m şi a treia la 200 m în aer liber, recordul său mondial la această probă în sală (21.87), înregistrat în 1993, fiind şi astăzi valabil. Supranumită "regina de bronz", pentru numărul mare de locuri trei acumulate în carieră, Merlene Ottey a participat anul trecut la Campionatele Europene de la Helsinki, în cadrul ştafetei de 4x100 m a Sloveniei, la varsta de 52 de ani.

Cu baftă, în turul III

Tenismanul Victor Hănescu a acces, ieri, în turul trei de la Roland Garros, după ce a beneficiat de abandonul rusului Dimitri Tursunov (60 ATP), acesta fiind cel de-al doilea adversar care se retrage, după australianul Bernard Tomic, în primul tur. În momentul în care Tursunov s-a retras, Hănescu se afla în avantaj, 6-4, 6-6 (3-1 în tiebreak). În turul trei, Hănescu va evolua împotriva germanului Philipp Kohlschreiber, locul 19 ATP şi cap de serie numărul 16, care a beneficiat  şi el de un abandon, cel al taiwanezului Lu Yen Hsun. Dacă va trece şi de Kohlschreiber, Hănescu l-ar putea întalni în faza optimilor pe liderul clasamentului mondial, sarbul Novak Djokovic.

Eternul gălăţean

Portarul Cristian Brăneţ şi fundaşul Sergiu Costin şi-au prelungit cu cate un an contractele pe care le aveau cu Oţelul Galaţi, în timp ce înţelegerile lui Marian Cîrjă şi Zoran Ljubinkovic, care expirau în vară, nu au fost extinse, informează site-ul oficial al grupării moldave. Transferat în februarie 2006, Costin va intra în cel de-al optulea an de contract cu Oţelul. "Sergiu reprezintă o parte importantă din istoria clubului şi am considerat că și din punct de vedere sportiv ne va putea ajuta în continuare. A dovedit-o şi în acest sezon, în concluzie ne vom baza pe el şi în stagiunea 2013-2014. Am convingerea că sunt şi în asentimentul suporterilor. Cristi Brăneţ este un portar experimentat care a demonstrat că oricand poate să apară între buturi şi să-şi facă datoria. Este un model pentru cei tineri din vestiarul nostru, este şi gălăţean şi am considerat că merită în continuare încrederea noastră", a declarat directorul general al FC Oţelul, Narcis Răducan.

Maywheather urcă în categorie

Pugilistul american Floyd Mayweather, deţinătorul centurii WBC la categoria semimijlocie, a urcat la categoria supermijlocie şi îl va întalni pe mexicanul Saul "Canelo" Alvarez la 14 septembrie, la Las Vegas. "Mi-am ales adversarul pentru 14 septembrie şi acesta este Canelo Alvarez. Vreau să le ofer suporterilor ceea ce îşi doresc", a scris Mayweather pe contul său de Twitter. Floyd Mayweather, în varstă de 36 de ani, şi-a apărat cu succes centura la semimijlocie, după ce l-a învins la puncte, în 4 mai, pe compatriotul său Robert Guerrero. Mayweather nu a înregistrat nicio înfrangere în cele 44 de meciuri disputate pană în prezent. "Voi fi primul care îl voi învinge pe Floyd", a scris, la randul său, Alvarez pe Twitter. Mexicanul în varstă de 22 de ani, campion WBC, a cucerit şi centura WBA după ce l-a învins, la 20 aprilie, pe americanul Austin Trout

Fernando de vanzare

Gruparea engleză Chelsea Londra intenţionează să-l vandă pe atacantul spaniol Fernando Torres pentru suma de 20 de milioane de lire sterline (23,5 milioane de euro), cu 30 de milioane de lire (35 de milioane de euro) mai puţin decat a plătit atunci cand l-a achiziţionat de la FC Liverpool în 2011. Deşi a marcat 22 de goluri în acest sezon pentru Chelsea, cel mai bun an competiţional al său de la transferul de la FC Liverpool, Torres a înscris doar de şapte ori în Premier League, ultima reuşită fiind în decembrie contra echipei Aston Villa, informează The Sun. În total, Torres a înscris 34 de goluri în 130 de apariţii pentru Chelsea. Viitorul manager al londonezilor, José Mourinho, ar dori să-i transfere la Chelsea pe atacanţii Edinson Cavani (Napoli) şi Andre Schürrle (Bayer Leverkusen), pentru care ar fi nevoit să achite 70 de milioane de lire sterline (82 de milioane de euro). Totuşi, Fernando Torres (29 de ani), care are un salariu săptămanal de 170.000 de lire sterline (aproximativ 200.000 de euro) şi-ar dori să rămană la Chelsea, iar gruparea londoneză ia în considerare chiar varianta de a-i achita o sumă de bani atacantului spaniol pentru a pleca.

Mare turneu în SUA

Echipele Real Madrid, Chelsea Londra, AC Milan, Juventus Torino, FC Valencia, Everton şi Internazionale Milano vor juca, împreună cu formaţia Los Angeles Galaxy, la un turneu amical în Statele Unite ale Americii, în perioada 27 iulie - 8 august. Turneul, numit "Guiness International Champions Cup", va debuta cu următoarele meciuri: AC Milan - FC Valencia (27 iulie, la Valencia), singura partidă care se va disputa în afara Statelor Unite), Juventus Torino - Everon (31 iulie, la San Francisco), Real Madrid - Los Angeles Galaxy (1 august, la Phoenix) şi Chelsea Londra - Internazionale Milano (1 august, la Indianapolis). Semifinalele competiţiei vor avea loc la 3 şi 4 august, la Los Angeles şi New York. Finala şi celelalte trei întalniri de clasament vor avealoc în 6 şi 7 august, la Miami.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.