Sport

Contra, un adevărat roman

Ziarul de Vrancea
30 mai 2013 474 vizualizări
Antrenorul Petrolului acuză arbitrajul partidei cu Gaz Metan Mediaş şi insinuează că jucătorii ardeleni au venit motivaţi la Ploieşti

Deşi a activat ani buni în Spania, Italia şi Anglia, tehnicianul formaţiei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, a rămas roman sadea. El a declarat, miercuri seară, că arbitrul Sebastian Colţescu l-a trimis în tribună, deoarece i-a transmis că a "stricat" meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 1-1, în Liga I, subliniind că medieşenii au venit "motivaţi din toate punctele de vedere". "Gazul este o echipă care a venit să încurce Petrolul în lupta petru Europa, a reuşit. De ce mi-a fost frică nu am scăpat. S-a întamplat să elimine jucători, am pierdut piese importante pentru finală. Mi-e groază să intru în vestiar să văd jucători ca Geraldo şi Bornescu că plang în hohote, tensiunea a fost foarte mare. ăsta e fotbalul romanesc, ăsta e arbitrajul în Romania. I-am zis lui Colţescu că a stricat meciul, că totul se întamplă din cauza lui. Ne-a eliminat tot staff-ul. ăsta e respectul pe care-l poartă unii arbitri, care nu au făcut toată viaţa decat să strice meciuri", a declarat Contra, la Digisport.
Cosmin Contra a subliniat că echipa Gaz Metan a "venit motivată, din toate punctele de vedere": "Sunt stupefiat de ce s-a întamplat în seara asta. Se împingeau în teren, am reuşit să intervin la timp, n-a mai eliminat alţi jucători, dar s-a stricat o muncă de zece luni a unei echipe din cauza unui arbitraj părtinitor. Arbitrul a scăpat jocul total din mană".
Contra consideră că Mircea Bornescu a fost eliminat corect, deoarece nu ar fi trebuit să-l muşte pe Taher Bawab. "La Bornescu şi Bawab a fost eliminare reciprocă, unul a muşcat, altul a dat cu pumnii. Tensiunea era aşa mare, Mircea nu trebuia să-l muşte pe Bawab, dar mergem înainte, să ne pregătim pentru finala cu CFR", a completat Contra. Formaţia Petrolul Ploieşti a încheiat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Gaz Metan Mediaş, în ultima etapă a Ligii I, şi şi-a asigurat locul trei şi participarea în preliminariile Ligii Europa, după un meci în care s-au acordat şase cartonaşe roşii. Pentru Petrolul a marcat Hamza, în minutul 90^15, din penalty, iar pentru Gaz Metan a înscris Vitinho '43. Geraldo Alves a fost eliminat de la Petrolul în minutul 62. Meciul a fost marcat de o bătaie generală, izbucnită în minutul 65, care s-a soldat cu eliminarea jucătorilor Mircea Bornescu şi Taher Bawab. În minutul 65, Bawab a căzut în teren, accidentat, Achim l-a ridicat, împreună cu Bornescu, jucătorul medieşenilor l-a lovit pe portar, acesta a ripostat şi apoi l-a muşcat de umăr. Apoi a izbucnit o încăierare generală, care a rezultat cu eliminările lui Bornescu şi Bawab. În teren a intrat antrenorul Cosmin Contra, care s-a certat cu arbitrul Sebastian Colţescu, precum şi cu jucătorul Eric de Oliveira, fiind cu greu calmat de oamenii de ordine. După o întrerupere de aproaimativ şase minute, în care s-au înregistrat mai multe incidente între jucători, meciul a fost reluat Cosmin Contra fiind trimis în tribune. Arbitrul Colţescu a acordat 11 minute de prelungire. Gaz Metan a încheiat meciul cu patru jucători eliminaţi: Bawab, Todea, Zaharia şi Muth.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.