Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Branză, bună la Havana

Ziarul de Vrancea
26 mai 2013 384 vizualizări
Scrimera Ana Maria Branză a caştigat primul loc la Grand Prix-ul feminin de spadă de la Havana, etapă de Cupă Mondială, după ce a trecut de sportiva din Ungaria, Emese Szasz, scor 15-10.


 Medalia de bronz a revenit unor sportive din Rusia, Anna Sivkova şi Tatiana Andruşina. "Sunt foarte fericită pentru că pană acum a avut un sezon foarte mult, mai ales că în 2012 nu am avut rezultate favorabile. Mereu concurez foarte bine la Havana, unde am mai caştigat şi în alte dăţi", a declarat Ana Maria Branză.

CR 7, golgeterul Ligii

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, eliminat în semifinale cu Real Madrid de către Borussia Dortmund, este golgeterul Ligii Campionilor, competiţie caştigată, sambătă seară, la Londra, de Bayern München, scor 2-1, cu Borussia Dortmund. Cu 12 goluri, "CR7" i-a devanat pe Robert Lewandowski (Dortmund, 10 goluri), Lionel Messi (FC Barcelona), Thomas Muller (Bayern Munchen) şi Burak Yilmaz (Galatasaray) - toţi cu cate opt goluri. Cinci goluri au marcat Alan (Sporting Braga), Karim Benzema (Real Madrid), Oscar (Chelsea), Jonas (Valence) şi Ezequiel Lavezzi (Paris SG).

Supercupa la Praga

Bayern München, caştigătoarea Ligii Campionilor, şi Chelsea Londra, caştigătoarea Ligii Europa, se vor întalni, la 30 august, la Praga, în Supercupa Europei, ceea ce ar putea duce la un nou "duel" între Josep Guardiola şi José Mourinho. Formaţia Bayern München a caştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară în istorie, după ce a învins, sambătă, pe arena Wembley, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa Borussia Dortmund, în finala competiţiei. Echipa bavareză va fi condusă de la 1 iulie de Josep Guardiola, fostul tehnician al FC Barcelona. Chelsea a învins Benfica Lisabona, scor 2-1, în finala Ligii Europa de la Amsterdam, la 14 mai. Echipa londoneză ar putea fi preluată de José Mourinho, care va pleca de la Real Madrid la finalul acestui sezon.


Trei oferte pentru Mutu

Atacantul Adrian Mutu are oferte de la Montpellier, Toulouse şi Saint Etienne, a declarat, pentru site-ul tuttomercatoweb.com, agentul jucătorului, Ludovic Fattizzo.  "Mutu se simte foarte bine la Ajaccio, mai are doi ani de contract, a marcat 13 goluri şi a lovit bara de opt ori, dacă mingea intra în poartă la aceste ratări, ar fi fost pe locul trei în topul golgeterilor. E căutat de alte echipe franceze precum Montpellier, Toulouse şi Saint Etienne şi sincer l-aş putea duce în alt loc, vorbind cu preşedintele, pentru că el are un salariu foarte mare pentru un club ca Ajaccio", a declarat Ludovic Fattizzo.Adrian Mutu, în varstă de 34 de ani, a venit la Ajaccio vara trecută, fiind transferat de la Cesena.

Bronzuri la judo

Sportivele Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu au cucerit, sambătă, medaliile de bronz la World Masters de la Tiumen (Rusia), competiţie cu premii totale de 200.000 de dolari. Andreea Chiţu a obţinut două victorii în grupa B a categoriei 52 de kilograme, în faţa sportivelor Nodoka Tanimoto (Japonia) şi Bundmaa Munkhbaatar (Mongolia), graţie cărora s-a calificat în semifinale.  În penultimul act, Chiţu a fost învinsă de Majlinda Kelmendi (Kosovo) şi a intrat în recalificări, pentru medalia de bronz. Andreea Chiţu a învins-o pe finlandeza Jaana Sundberg şi a cucerit medalia de bronz. La categoria 57 de kilograme, Corina Căprioiu a obţinut o victorie în grupa C, cu Jovana Rogici (Serbia), dar apoi a fost învinsă de Anzu Yamamoto (Japonia) şi a intrat şi ea în recalificări. Căprioriu s-a impus în faţa lui Ketleyn Quadros (Brazilia), reuşind să urce şi ea pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

Finală pierdută

Tenismanul Petru Luncanu, cap de serie numărul 5, a pierdut, duminică, finala turneului futures de la Bucureşti, dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Luncanu a fost învins, în ultimul act, cu scorul de 4-6, 0-6, de austriacul Michael Linzer, principalul favorit al competiţiei. Proba de dublu a fost caştigată de perechea germană Gero Kretschmer/Alexander Satschko, cap de serie numărul unu, care a trecut, în finală, cu scorul de 6-4, 6-4, de cuplul belgian Germain Gigounon/Yannik Reuter, cap de serie numărul 4.

 Neymar, cinci ani la Barcelona

Atacantul brazilian Neymar da Silva Junoir, care a anunţat că va juca din sezonul viitor la FC Barcelona, va semna, astăzi, un contract pe cinci ani cu formaţia catalană, informează site-ul oficial al grupării spaniole. Neymar, anunţase sambătă seară, pe un site de socializare, că va juca din sezonul viitor la formaţia FC Barcelona. "Luni voi semna contractul cu Barcelona. Vreau să le mulţumesc fanilor lui Santos pentru cei nouă ani incredibili petrecuţi împreună", a scris Neymar. Jucătorul mai avea contract cu Santos pană în vara anului 2014, dar conducătorii clubului brazilian i-au permis să negocieze cu Barcelona şi Real Madrid. Conform presei braziliene, Barcelona va plăti 28 de milioane de dolari, iar Neymar va primi un salariu de şapte milioane de euro anual.

Mazzari, uns antrenor la Inter

Tehnicianul Walter Mazzari este noul antrenor al echipei Internazionale Milano, în locul lui Andrea Stramaccioni. "FC Internazionale îi mulţumeşte lui Andrea Stramaccioni pentru profesionalismul de care a dat dovadă într-un an foarte greu. Walter Mazzari va semna un contract pe două sezoane", anunţă site-ul oficial al clubului. Andrea Stramaccioni antrena echipa la care este legitimat şi Cristian Chivu din 26 martie 2012, cand l-a înlocuit pe Claudio Ranieri. Stramaccioni avea contract cu Inter pană la 30 iunie 2015. Sub conducerea lui Stramaccioni, Inter a ocupat locul IX în sezonul recent încheiat, la 33 de puncte de campioana Juventus Torino.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.