Sport

Săptămană scurtă

Ziarul de Vrancea
22 mai 2013 477 vizualizări
Romanii Victor Hănescu şi Monica Niculescu au pierdut în turul II al turneelor de tenis la care au participat * succes preţios pentru Andreea Mitu, în calificările marelui turneu de la Roland Garros: a învins-o pe prima favorită!

Tenismanul Victor Hănescu (55 ATP), a rezistat doar un tur în turneul de la Nice (467.800 euro). După ce a trecut de spaniolul Albert Ramos, Hănescu a fost eliminat de compatriotul acestuia, Albert Montañes, cel care a preluat traseul favoritului numărul 1, după ce jucătorul ceh Tomas Berdych s-a retras. Tot în turul II la Nice s-au mai înregistrat rezultatele: Edouard Roger-Vasselin (Franţa) - Ricardas Berankis 2-6, 6-4, 6-2; Sam Querrey (SUA) - Serhi Stahovski (Ucraina) 7-5, 6-3; Pablo Andujar (Spania) - Lu Yen Hsiun (Taiwan) 6-2, 6-0.
* În cadrul  turneului de 410.200 euro de la Düsseldorf, favorityul nr. 8, rusul Nikolai Davîdenko a fost eliminat, scor, 6-3, 4-6, 3-6 de slovenul Aljaz Bedene în primul tur. Acest rezultat se adaugă performanţei obţinută de un alt jucător sloven, Grega Zemlja, care l-a scos din cursă pe belgianul David Goffin, cu scorul de 5-7, 6-0, 6-2. Cei doi sloveni au părăsit competiţia în turul secund: Bedene a fost învins cu 1-6, 4-6 de germanul Tobias Kamke, iar Zemlja a cedat cu 3-6, 6-7 sarbului Viktor Troicki.
* Monica Niculescu a fost eliminată în turul II la Strasbourg, de către gruzina Ana Tatişvili. După două ore şi zece minute, adversara romancei s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-2 şi s-a calificat în faza a treia. Surprinzător, a doua favorită, austriaca Tamira Paszek (pregătită de Andrei Pavel) a fost învinsă în primul tur de franţuzoaica Virginie Razzano, iar prima favorită, Marion Bartoli a fost eliminată de italianca Camila Giorgi. Aceasta din urmă s-a oprit în turul II, în faţa canadiencei Eugénie Bouchard (3-6, 0-6), cea care în primul tur a scos o jucătoare mult mai cunoscută, Silvia Soler (Spania). Ieri, a părăsit competiţia şi Virginie Razzano, învinsă cu 3-6, 3-6 de suedeza Johanna Larsson.
* Ieri, au început şi calificările pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros, în proba feminină, unde o prestaţie excelentă a avut romanca Andreea-Cristina Mitu. Clasată pe poziţia 174 WTA, Andreea a eliminat-o pe prima favorită, spaniola Estrella Cabeza, scor 6-3, 6-3. În turul secund de calificări, ea are o sarcină relativ uşoară, cu Stephanie Vogt (201 WTA), însă jucătoarea din Liechtenstein a izbutit şi ea o victorie preţioasă, 6-4, 6-4 cu Maria Elena Camerin (Italia, 148). În schimb, a doua jucătoare romană din calificări, Raluca Olaru (216) a fost eliminată din primul tur: 5-7, 3-6 cu Aleksandra Panova (Rusia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.