Sport

Mihai Strîmbu şi Cătălin Lucian Pătraşcu, locul doi la Galaţi

Dan Chiriac
21 mai 2013 736 vizualizări
La Memorialul “Marcel Alexandru” cei doi şahişti vranceni au avut evoluţii foarte bune u la începători, Mihnea Iustin Baciu a terminat pe locul 1, la categoria 2006, iar Andreea Nuţă şi Andrei Vasilache, pe locul 2, la 2005

La Memorialul „Marcel Alexandrescu”, care a avut loc la Galaţi, în perioada 17-19 mai, CSM Focşani a mers cu 14 sportivi la trei turnee – seniori, jucători sub 12 ani şi începători. Evoluţia şahiştilor focşăneni la Galaţi a fost în nota prestaţiilor din ultima vreme. La seniori, Mihai Strâmbu a încheiat competiţia pe locul al doilea, cu 5,5 puncte din 7 partide şi a primit din partea organizatorilor un premiu în bani în valoare de 1.200 lei, o cupă şi o medalie. În concursul seniorilor au fost incluşi şi juniorii, pentru care a fost alcătuit un clasament special care îl are pe locul 2 pe focşăneanul Cătălin Lucian Pătraşcu, născut în 1999, cu 5 puncte, la fel ca şi şahistul clasat pe primul loc, departajare fiind făcută de jocul a trei coeficienţi. Cosmin Vasiliu şi Elena Adelaida Toma au acumulat câte 3,5 puncte, Bianca Gabriela Banciu, 3 puncte, iar Andreea Simona Toma, 1,5 puncte. În concursul jucătorilor sub 12 ani, cea mai bună clasare – locul 13, cu 4 puncte – a avut-o Alexandra Ioana Banciu, care nu a împlinit încă 10 ani. Ana Maria Banciu şi Aurelian Gabriel Cristea au acumulat câte 3 puncte. Începătorii de la CSM Focşani 2007 au ieşit în evidenţă prin Iustin Mihnea Baciu, primul clasat la categoria de vârstă 2006, Andrei Răzvan Vasilache, al doilea, la 2005, ca şi Andreea Nuţă, la 2003, Vlad Daniel Ivan, al patrulea la 2004. O a cincea sportivă focşăneană, Alexandra Nuţă, s-a situat în partea de jos a clasamentului. Preşedintele secţiei de şah de la CSM Focşani 2007, Aurelian Grigore, a declarat că participarea sportivilor clubului la Galaţi a fost un nou prilej de a verifica nivelul de pregătire al acestora înaintea competiţiilor naţionale viitoare. Oficialul a adăugat că prestaţia echipei a fost la nivelul aşteptărilor. „Juniorii experimentaţi au arătat că se menţin la un stadiu competiţional bun, consolidat, şahiştii sub 12 ani că sunt în creştere de calitate sportivă iar începătorii, că pot constitui o bună rezervă pentru viitorul şahului focşănean” a conchis Aurelian Grigore. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.