Sport

Mitică, hăis, Naşu', cea!

Ziarul de Vrancea
21 mai 2013 403 vizualizări
Dragomir este de acord ca echipele retrogradate din Liga I să poată lua locul celor care nu au luat licenţa, dar Mircea Sandu nu este de acord

Reprezentanţii cluburilor Viitorul Constanţa, CSMS Iaşi, Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ au solicitat, ieri, conducerii Federaţiei Romane de Fotbal să se găsească o modalitate pentru a rămane în Liga I pe locurile cluburilor care nu au primit licenţa. Gheorghe Hagi (Viitorul Constanţa), Florin Prunea (CSMS Iaşi), Ion Butoi (Concordia Chiajna) şi Vicenţiu Iorgulescu (Ceahlăul Piatra Neamţ) au discutat cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, după care s-au întalnit cu oficiali ai Federaţiei Romane de Fotbal.  "Din punct de vedere regulamentar, Hagi şi restul au dreptate. Pentru că Adunarea Generală a aprobat ca ediţia 2013-2014 a Ligii I să aibă 18 echipe. Cand s-a luat decizia în Comitetul Executiv să nu se mai înlocuiască echipele care nu au primit licenţa atunci trebuia să se vină cu o soluţie. Scrie iar DNA pe noi dacă hotărarea Adunării Generale este pentru 18 echipe şi noi facem 12", a declarat Dumitru Dragomir. Preşedintele LPF susţine că trebuie să se găsească o soluţie pentru ca Liga I să aibă şi în sezonul viitor tot 18 echipe. "Nu ştiu forma. Eu ştiu că trebuie să rămană 18 echipe. Asta trebuie să hotărască Adunarea Generală şi Comitetul Executiv al FRF. Dar eu sunt pentru a respecta hotărarile Adunării Generale", a precizat oficialul Ligii.
În acelaşi timp, Dragomir susţine că Rapid şi Universitatea Cluj ar trebui să rămană în Liga I şi afirmă că FRF poate da o decizie prin care să nu se ţină cont de caietul de licenţiere, aşa cum s-a procedat în cazul cluburilor din Liga a II-a. "Cum a putut Comitetul Executiv să rezolve problema Ligii a II-a şi să nu ţină cont de caietul de licenţiere poate şi la prima ligă să facă la fel, dar cluburile să nu joace în Cupele Europene", a mai Dragomir.
La întalnirea cu cei patru, preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu s-a declarat de acord cu doleanţele echipelor ameninţate cu retrogradarea. El a susţinut că Adunarea Generală a FRF nu are "nicio legătură" cu sistemul competiţional al Ligii I, organismul care poate lua decizii în acest sens fiind Comitetul Executiv. Totuşi, şeful FRF a admis faptul că membrii Comitetului Executiv pot decide ca unele echipe care au retrogradat să rămană în primul eşalon dacă au luat licenţa, însă el nu este de acord cu acest lucru. "Majoritatea va decide. Eu, ca administrator, mă supun deciziilor Comitetului Executiv. Sau Adunării Generale şi Comitetului Executiv. Dar nu are nicio legătură Adunarea Generală cu sistemul competiţional. Dar Adunarea Generală este suverană, deciziile ei sunt executorii, eu mă supun. Este posibil ca în Comitetul Executiv să se decidă sezonul competiţional cu 18 echipe", a precizat preşedintele federaţiei. Mircea Sandu a reafirmat că, în acest moment, echipele care se clasează pe locurile 15-18 la finalul sezonului şi cele situate pe poziţii neretrogradabile, dar nu au luat licenţa, vor evolua în Liga a II-a anul viitor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.