Sport

Iulian Surlă, dublu medaliat la europenele din Italia

Dan Chiriac
20 mai 2013 781 vizualizări
Sportivul focşănean a obţinut o medalie de aur şi una de argint u judoul focşănean a obţinut medalii şi la naţionalele universitare şi la Cupa „Alina Dumitru”

Focşăneanul Iulian Surlă, profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul cu Program Sportiv din Focşani, a obţinut două medalii la Campionatul European de Judo Kata, care a avut loc în Italia. Acesta a obţinut aurul la individual şi s-a clasat al doilea, pe echipe. Surlă a făcut cuplu cu Ciprian Fleisz, colegul său de la clubul Liberty Oradea. Campionul originar din Focşani se laudă cu peste 100 de medalii cucerite la întrecerile europene, mondiale şi balcanice la care a participat. Surlă a obţinut medalii mondiale în 2009, 2010 şi 2012. Perechea formată din Ciprian Fleisz şi Iulian Surlă a cucerit medalia de bronz la mondialele din 2009  şi 2012 şi pe cea de argint în 2010. Cei doi sunt pregătiţi la clubul Liberty Oradea de Alexandru Chirilă. Surlă şi-a confirmat în Italia valoarea şi a devenit campion european. Judoul focşănean a obţinut un alt rezultat notabil la finalul săptămanii. Sorina Ţurcanu, componentă a CSM Focşani 2007, a caştigat medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională universitară la întrecerile care au avut loc la Sibiu. Sorina este studentă la Iaşi şi se află la a treia performanţă naţională de varf în acest an. Alţi doi judoka plecaţi de la CSM Focşani 2007, acum studenţi, s-au clasat pe locuri fruntaşe la Campionatul Naţional Universitar: Liviu Şandru, campion naţional la 73 kg şi Bogdan Badiu, vicecampion naţional la plus100 kg. Profesorul Stănică Grosu, fost antrenor al acestor sportivi la CSM Focşani 2007, a declarat că Liviu Şandru va reveni la clubul focşănean după ce va termina studiile universitare. La sfarşitul săptămanii, judoka de la CSM Focşani 2007 LPS Focşani au concurat la Cupa “Alina Dumitru”, la Bucureşti. În întrecerea pe echipe, focşănenii au încheiat concursul pe locul al treilea, fiind premiaţi cu o cupă, dar şi diplome şi medalii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.