Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Stoian, convocat la naţională

Ziarul de Vrancea
20 mai 2013 576 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat, ieri, de principiu, zece jucători legitimaţi la cluburi din străinătate pentru meciul amical Romania - Trinidad Tobago, din 4 iunie, printre aceştia numărandu-se şi mijlocaşul Adrian Stoian (Chievo), însă nu şi atacantul Adrian Mutu (Ajaccio).

Totdată, Ciprian Marica revine la echipa naţională, după o perioadă în care a fost accidentat. Cei zece fotbalişti sunt Lobonţ, Tamaş, Goian, Raţ, Torje, Lazăr, Maxim, Stoian, Stancu şi Marica.  Faxurile definitive, de confirmare sau de revocare, vor fi trimise în 30 mai, cand va fi definitivat şi anunţat lotul naţionalei pentru acest joc. Meciul amical Romania - Trinidad Tobago va avea loc la 4 iunie, de la ora 20.45, pe Arena Națională din Bucureşti.

Candidatură romanească pentru Euro-2020

Federaţia Romană de Fotbal a depus, ieri, candidatura oficială pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat în 13 oraşe europene. "Formularul de candidatură, semnat de preşedintele FRF, domnul Mircea Sandu, şi de secretarul general al FRF, domnul Adalbert Kassai, a fost trimis la UEFA, vizand pachetul de bază, adică jocuri din faza grupelor şi din optimile de finală, toate la Bucureşti, pe Arena Naţională", se arată în comunicatul FRF. Potrivit formularului oficial de candidatură, capacitatea Arenei Naţionale pentru meciurile din cadrul Euro-2020 va fi de 54.642 de locuri, deşi aceasta dispune de 55.634 de locuri. Federaţiile au termen pană în 12 septembrie, la miezul nopţii, pentru a-şi anunţa oficial interesul de a găzdui partide de la Euro-2020, candidand cu unul sau două oraşe. UEFA va face apoi o selecţie şi va anunţa la 20 septembrie care dintre variante sunt autorizate pentru a candida.

Raţ semnează cu West Ham

Fundaşul Răzvan Raţ va efectua astăzi vizita medicală la West Ham United, urmand ca apoi să semneze un contract pe trei sezoane, anunţă Daily Mail. Raţ a evoluat în ultimele nouă sezoane la Şahtar Doneţk, contractul său expirand în iunie.

Armata lui Tadici

Selecţionerul Gheorghe Tadici a stabilit lotul de 19 de jucătoare al Romaniei, pentru partidele cu Slovacia, din preliminariile Campionatului Mondial din 2013. Echipa Romaniei va fi formată din următoarele jucătoare: Paula Ungureanu, Mirela Nechita, Denisa Dedu (portari), Iulia Curea, Nicoleta Dincă, Ana-Maria Tănăsie, Adriana Nechita, Laura Chiper (extreme), Crina Pintea, Raluca Agrigoroaie, Manuela Mandea (pivoţi), Daniela Băbeanu, Luciana Marin, Aurelia Brădeanu, Gabriela Mihalschi, Adriana Ţăcălie, Eliza Buceschi, Gabriela Perianu, Roxana Varga (9 metri). "Este o echipă formată din jucătoare cu experienţă, dar şi mai tinere. Avem nevoie de o pregătire densă, sper ca fetele să fie sănătoase şi aceasta să fie formula optimă, pentru a putea trece de Slovacia. Adversara nu este de neglijat, are în faţa noastră 16 zile în plus de pregătire, dar şi 11 meciuri amicale deja jucate, cu echipe puternice, de club sau naţionale", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. Lotul se va reuni joi, la Oradea, după încheierea meciurilor din Cupa Romaniei. Partida tur cu Slovacia este programată în 1 iunie, în deplasare, iar cea retur, în 8 iunie, la Oradea.

Ionela, la un pas de titlu

Pivotul Ionela Stanca a devenit vicecampioană a Franţei cu echipa Fleury-les-Aubrais, la două luni după ce a părăsit formaţia Oltchim Ramnicu Valcea.  Noua echipă a handbalistei care a început sezonul la Oltchim a fost învinsă, duminică seara, de Metz Handball, cu 21- 27 (14-14) şi a pierdut titlul naţional la un singur gol diferenţă, pentru că în primul meci al finalei din Franţa, Fleury caştigase cu 27-22.  Ionela Stanca a părăsit Oltchim la începutul lunii martie, după ce şi-a depus memoriu la FR Handbal, invocand restanţele financiare ale echipei valcene. La doar o săptămană distanţă, Stanca a semnat cu Fleury-les-Aubrais.

Inedit meci de rugby

Un meci de rugby între cei mai buni stranieri din campionatul intern şi o selecţionată Romania A, compusă din jucători aflaţi în vederile primei echipe naţionale, este programat sambătă, de la ora 19.00, pe stadionul Naţional "Arcul de Triumf". Partida Romania A - All Stars are rol pregătitor şi este programat în pauza SuperLigii şi înaintea turneului IRB Nations Cup 2013 de la Bucureşti. Echipa starurilor va avea în componenţă cei mai buni dintre jucătorii străini care evoluează în SuperLiga, pe cand selecţionata Romania A a convocat jucători atat din campionatul intern, cat şi de la cluburi din Europa, precum Vlad Nistor (Castres), Sergiu Ursache (Padova), Petru Tamba (Cardiff) şi Laurenţiu Giucal (S.J. D’angely). Pentru a putea fi organizat acest meci şi pentru a putea permite echipei naţionale de rugby 7 să alinieze cel mai bun lot la turneul de la Lyon, din cadrul Campionatului European, etapa a XI-a a SuperLigii CEC Bank a fost amanată.

Avantaj Ploieşti

Echipa de baschet masculin BC Mureş a fost învinsă duminică, pe teren propriu, de campioana CSU Ploieşti, scor 78-83 (38-45), în cea de-a doua partidă din cele şapte programate în finala Ligii Naţionale, la meci asistand şi premierul Victor Ponta. Au marcat: Peciukas 20, Cuic 16, Ceskovic 14, Păltinişanu 9, Dumitru 7, Ciric 5, Kandic 4, Barro 3 (Mureş) - Mohammed 20, Burlacu 15, Vlahovic 13, Stănescu 11, Tudor 10, Miletic 7, Timermanis 2, Szijarto 1.  Scorul  general este 1-1, iar următoarele două partide, din cele şapte programate, vor avea loc la Ploieşti, în 25 şi 26 mai. Titlul naţional va reveni echipei care va obţine prima patru victorii. CSU Ploieşti este campioana en-titre, în timp ce ardelenii joacă finala în premieră.

Suedia a caştigat titlul la hochei

Echipa Suediei, coorganizatoare a competiţiei, a caştigat, duminică, al nouălea titlu de campioană mondială la hochei pe gheaţă, după ce a învins Elveţia, scor 5-1 (2-1, 0-0, 4-0), în finala de la Stockholm. Elveţia, revelaţia competiţiei, a fost cea care a deschis scorul, prin Josi, golurile formaţiei "Tre Kronnor" fiind reuşite de Gustafsson, Sedin (2), Hjalmarsson şi Eriksson. În meciul pentru medalia de bronz, Finlanda a învins cu 3-1 echipa SUA. Suedia a caştigta primul titlu din 2006, în timp ce Elveţia este medaliată pentru prima oară din 1953.

Rizzoli arbitrează finala de pe Wembley

Arbitrul italian Nicola Rizzoli va arbitra finala Ligii Campionilor, care va avea loc, sambătă, pe arena Wembley, între formaţiile germane Borussia Dortmund şi Bayern München. Nicola Rizzoli, în varstă de 41 de ani, este arbitru internaţional din 2007. El a arbitrat finala Ligii Europa din 2010, de la Hamburg, cand Atletico a învins Fulham, scor 2-1, şi a condus şi trei meciuri la Euro-2012. La Londra, Rizzoli va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Renato Faverani şi Andrea Stefani. Arbitru de rezervă va fi Damir Skomina, din Slovenia, iar asistenţi suplimentari vor fi Gianluca Rocchi şi Paolo Tagliavento

Zlatan peste toţi

Atacantul suedez al formaţiei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovic, a primit trofeul pentru cel mai bun fotbalist al campionatului Franţei, duminică seară, la festivitatea organizată de Uniunea jucătorilor profesionişti. Ibrahimovici îi sucede în palmares belgianului Eden Hazard, caştigător în 2011 şi 2012. Cu 29 de goluri în L1, suedezul de 31 de ani a caştigat titlul în acest sezon cu PSG, iar în clasamentul celor mai buni jucători i-a devansat pe coechipierii săi Blaise Matuidi şi Thiago Silva, precum şi pe atacantul formaţiei Saint-Etienne, Pierre-Emerick Aubameyang. Ibrahimovic a obţinut a patra distincţie de acest fel, el fiind cel mai bun fotbalist al campionatului Italiei de trei ori. PSG a fost marea caştigătoare a Trofeelor UNFP, care i-a mai recompensat pe Carlo Ancelotti (cel mai bun antrenor, la egalitate cu tehnicianul echipei Saint-Etienne, Christophe Galtier) şi Salvatore Sirigu (cel mai bun portar).
 
Steag olimpic pe Everest

O alpinistă rusă a arborat pe Everest un drapel al Soci-2014, cu emblema Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc anul viitor în Rusia. Leïla Albogacieva, din republica Inguşetia, care mergea pe Everest pentru a doua oară, a arborat la înălţimea de 8.844 metri drapelul "Soci-2014", primit de la comitetul olimpic înainte de plecarea spre Nepal, anunţă agenţia Interfax. Tanăra de 20 de ani a escaladat Everestul pentru prima oară în 2012. Torţa olimpică va fi dusă şi în spaţiu, pe parcursul ştafetei pentru JO de la Soci din 2014, dar şi pe muntele Elbrus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.