Sport

Vin cubanezii la Centură

Ziarul de Vrancea
20 mai 2013 370 vizualizări
Tradiţionalul turneu internaţional de box al Romaniei se va disputa în acest an la Constanţa

FR de Box a trimis invitaţie oficială pe adresa federaţiei cubaneze, pentru a participa la "Centura de Aur", competiţie care va avea loc la Pavilionul Expoziţional de la Constanţa, în perioada 4-8 septembrie. FR de Box va relua din acest an tradiţionala competiţie "Centura de Aur", unul dintre cele renumite concursuri de amatori din lume. Înfiinţată în 1972, "Centura de Aur" a atras de-a lungul anilor boxeri de top - campioni olimpici, mondiali şi europeni, iar în perioada de apogeu aduna sportivi din peste 20 de ţări şi devenise chiar criteriu de calificare la Jocurile Olimpice.
După patru ani de întrerupere această competiţie va reveni în perioada 4-8 septembrie 2013, printre participanţi urmand să fie şi sportivii cubanezi, ţară din care au venit de-a lungul anilor cei mai mulţi "premianţi" şi care a fost prezentă încă de la prima ediţie a acestei prestigioase competiţii.  "Cuba a fost prezentă de la prima ediţie a Centurii de Aur, din 1972, şi a fost aproape nelipsită de la această competiţie de renume mondial. Cuba este pentru box ceea ce reprezintă Brazilia pentru fotbal şi de aceea facem toate eforturile pentru a-i avea pe sportivii cubanezi la startul competiţiei din septembrie. Vrem să avem în concurs sportivi de top pentru a oferi un box de calitate celor care vor veni la Constanţa să vadă Centura de Aur ediţia 2013", a declarat Mihai Craiu, membru al Biroului Federal al FR Box.
Mihai Craiu, cel care a adus FC Barcelona la Bucureşti, se va ocupa de organizarea Centurii de Aur din acest an. "Am ales Constanţa, pentru că sunt constănţean. Un alt argument este că acest oraş are o tradiţie lungă atat în boxul romanesc, cat şi în cel internaţional. La Constanţa s-a organizat de nenumărate ori Centura de Aur, un eveniment cu o tradiţie de cateva decenii, iar pentru sportivii noştri de mare valoare, ca Vaştag sau Doroftei, reprezintă un loc deosebit, unde au lucrat şi au făcut performanţă. Cel mai important argument este faptul că am găsit sprijin din partea autorităţilor locale. Este un lucru extrem de rar ca în zilele noastre autorităţile să se implice într-un eveniment din care nu fac profit financiar. Pur şi simplu, aceştia se implică benevol, cheltuie bani şi resurse, şi cu toţii încercăm să reînviem o tradiţie pe litoralul romanesc", a mai spus Mihai Craiu.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.