Sport

Thriller? Puţin spus!

Ziarul de Vrancea
17 mai 2013 421 vizualizări
upă peste două ore şi jumătate de tenis, Simona Halep a eliminat al doilea fost lider mondial în turneul de la Roma * după un set caştigat la zero şi un decisiv cu multe răsturnări de situaţie, Simona a învins cu 4-6, 6-0, 7-5 pe Jelena Jankovic şi va da piept în semifinale cu actualul lider mondial, Serena Williams * Tecău şi Mirnîi n-au avut milă de foştii parteneri * Djokovic a fost eliminat la simplu de către cehul Tomas Berdych

Serialul "Minunile Simonei Halep la Roma" a mai trăit ieri un episod. Tanăra jucătoare romană de tenis de 22 de ani antrenată acum de Andrei Mlendea a reuşit să o depăşească şi pe jucătoarea sarbă Jelena Jankovic, după o partidă de mare dramatism, care a durat două ore şi 35 de minute şi s-a calificat în semifinalele puternicului turneu de la Foro Italico, unde o va întalni pe prima jucătoare a lumii, americana Serena Williams. Jelena Jankovic (18 WTA) este al doilea fost lider mondial depăşit de Simona Halep la acest turneu, slovaca Daniela Hantuchova, poloneza Agnieszka Radwanska (4 WTA) şi italianca Roberta Vinci (15 WTA)  fiind celelalte victime ale romancei. Jelena a caştigat primul set cu 6-4, dar Simona a avut ocazia să egaleze la 5-4, avand minge de set. Al doilea act a fost unul de vis pentru Halep care a caştigat cu 6-0, însă în cel de-al treilea lucrurile păreau să se îndrepte spre o victorie a jucătoarei sarbe. Jelena a realizat două break-uri, a condus cu 3-0, Simona le-a anihilat şi a egalat. Jankovic a mai făcut încă două break-uri, ambele fiind urmate de re-break-urile romancei, la 5-4 ea salvand două mingi de meci. Game-ul cel mai disputat a fost la 5-5, pe serviciul Simonei. Soarta a atarnat şi de o parte şi de cealaltă, dar pană la urmă s-a înclinat de partea Simonei. Eliberată de această povară, romanca a returnat excelent serviciile Jelenei şi a avut două mingi de break şi de meci, dintre care Jelena Jankovic n-a reuşit să recupereze decat pe prima. Simona Halep, care ocupă acum poziţia 64 WTA, dar care va urca substanţial în clasament, va juca semifinala cu americanca Serena Williams, numărul 1 mondial, aflată într-o formă de zile mari, care într-un alt sfert de finală a dispus cu 6-2, 6-0 de spaniola Carla Suarez, în mai puţin de o oră. Simona şi Serena s-au mai întalnit odată, la Wimbledon 2011, victoria revenind americancei cu 3-6, 6-2, 6-1. Partea cealaltă de tablou a fost bulversată de abandonul favoritei nr. 2, Maria Şarapova, din cauza unor "probleme fizice", cum susţine ea. De acest eveniment neplăcut a profitat favorita nr. 4, italianca Sara Errani, care întalneşte în semifinală învingătoarea partidei dintre Samantha Stosur (Australia) şi Viktoria Azarenka (Belarus).
O veste bună pentru Romania vine şi de la dublu masculin, unde în cel mai aşteptat meci din sferturi, romanul Horia Tecău şi Max Mirnîi (Belarus) a învins cuplul format din foştii lor parteneri, suedezul Robert Lindstedt şi canadianul Daniel Nestor (nr.3), cu scorul de 7-6, 6-4. Tecău şi Mirnîi (favoriţi numărul cinci) vor întalni în semifinală pe liderii ATP Bob & Mika Bryan (SUA), care au caştigat cu 6-4, 7-5 partida cu perechea spaniolă David Marrero/Fernando Verdasco. Într-un alt sfert de finală, cuplul Santiago Gonzalez / Scott Lipsky (Mexic / SUA) a învins cu 1-6, 6-4, 10-6 perechea spaniolă Marc Lopez / Marcell Granollers. Cea de-a patra pereche semifinalistă este Mahesh Bhupathi / Rohan Bohanna (India) care a beneficiat de abandonul perechii cehe Tomas Berdych / Radek Stepanek. Motivul abandonului este simplu: Berdych a realizat surpriza sferturilor la simplu, învingand cu 2-6, 7-5, 6-4 pe liderul mondial, Novak Djokovic şi se concentrează pe următoarele partide. Într-o altă partidă de simplu, francezul Benoît Paire, care a făcut la Roma turneul carierei de pană acum, l-a eliminat (6-1, 6-0) pe spaniolul Marcell Granollers.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.